Αυτήν τη φορά, ο Κέμπα ήξερε

Οι Ράπτορς έπεσαν για δεύτερη φορά θύμα του Τζέρεμι Λαμπ, αλλά ήταν ο Κέμπα Γουόκερ που δημιούργησε τις προϋποθέσεις.

Charlotte Hornets' Kemba Walker (15) tries to pass the ball around Toronto Raptors' Kawhi Leonard (2) during the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Friday, April 5, 2019. (AP Photo/Chuck Burton)
Charlotte Hornets' Kemba Walker (15) tries to pass the ball around Toronto Raptors' Kawhi Leonard (2) during the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Friday, April 5, 2019. (AP Photo/Chuck Burton) AP PHOTO/CHUCK BURTON

Παρήλθαν δύο εβδομάδες από εκείνη τη στιγμή που ο Τζέρεμι Λαμπ έστησε τη φάση της χρονιάς, πιθανότατα. Όταν το ΝΒΑ βγάλει τη λίστα με τις τοπ φάσεις του, θα είναι παράδοξο εκείνο το τρίποντο από το κέντρο στο Τορόντο να μην είναι στο νούμερο ένα.

Θυμάστε: ο Σιάκομ έβαλε το χέρι του στην μπάλα, η καραμπόλα ανάγκασε τον Λαμπ να πάει για να την μαζέψει, ο Κέμπα Γουόκερ περίμενε υπομονετικά, χρόνος δεν υπήρχε και έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που έβαλε τους Ράπτορς σε ψυχολογική καραντίνα και έριξε τον ίδιο τον Κέμπα σε υπαρξιακή αντίθεση.

Γύρισε την πλάτη του θυμωμένος και όταν έστριψε για να δει ότι το σουτ μπήκε, έβαλε τα χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού, πλήρως δύσπιστος, λες και ήταν η Κυριακή του άπιστου Θωμά. Έπειτα, αποφάσισε να το γλεντήσει, πηδώντας πάνω στο πηγαδάκι γεμάτο αγκαλιές που είχε στηθεί με τον πρώην συνοδοιπόρο του στο UConn.

Οι Χόρνετς περίμεναν τους Ράπτορς στη Σάρλοτ τα ξημερώματα του Σαββάτου, για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι των play off. Είχαν 36-42, ενώ οι Μαϊάμι Χιτ είχαν 38-40. Αυτές οι δύο ομάδες κυνηγούν τους 8ους Ντιτρόιτ Πίστονς, που είχαν 39-39. Τα ξημερώματα του Σαββάτου μόνο οι Χόρνετς βγήκαν κερδισμένοι. Νίκησαν τους Καναδούς 113-111, ενώ οι Χιτ έχασαν από τους Τίμπεργουλβς και τώρα έχουν 38-41, με τους Πίστονς να ηττώνται από τους Θάντερ και να πέφτουν στο 39-40.

Οι Χόρνετς πρέπει να νικήσουν τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια τους και να περιμένουν οι Πίστονς να χάσουν δύο από τα τρία, εφόσον οι ίδιοι επικρατήσουν εις βάρος τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, και οι Χιτ να πάρουν μόνο το ένα στα τρία. Ενώ γραφόταν η πρόταση, που στην αρχή της το σενάριο έμοιαζε με αποστολή αδύνατη, αρχίζει να φαντάζει πιο εφικτό.

Κι αν η σκέψη της ειμαρμένης μπορεί να ρίξει κάποιον σε ατραπούς (οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Πολ Γουέστφαλ να λέει ότι οι Φοίνιξ Σανς ήταν destiny’s team, ομάδα του πεπρωμένου δηλαδή, κατά τη διάρκεια των τελικών του 1993 με τους Σικάγο Μπουλς, αλλά τελικά αποδείχθηκε το αυτονόητο, ότι ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν η ίδια η μοίρα), τα σημάδια δείχνουν ότι οι Χόρνετς μπορούν να σκέφτονται ότι αν υπάρχει μοίρα και γραμμένο, αυτοί οι Θεοί συμμαχούν με τους ίδιους. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή ο Τζόρνταν είναι πρόεδρός τους.

Οι Ράπτορς έζησαν ένα σχετικό déjà vu στη Σάρλοτ. Ο Τζέρεμι Λαμπ το ξανάκανε. Ένα τρίποντο με το σκορ στο 111-110 υπέρ της ομάδας από το Τορόντο, με 3,3 δεύτερα να απομένουν. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν ήταν ένα θαύμα θαυμάτων, αλλά ένα απλό buzzer, ένα σουτ που προέκυψε από split out.

Και αυτήν τη φορά ήταν ο ίδιος ο Κέμπα Γουόκερ που εκτίμησε το λάθος του, δηλαδή την εσφαλμένη αντίδραση της προηγούμενης αναμέτρησης, για να συνεισφέρει στη νίκη των Χόρνετς.

Δική του ήταν η πάσα που έβγαλε τον Λαμπ μόνο του, αφού με επιδέξιες ντρίμπλες μπήκε στη ρακέτα και υπό το φόβο ενός δικού του ψηλοκρεμαστού fade away, η άμυνα των Ράπτορς έκλεισε ελαφρώς, όσο έπρεπε για να αφήσει τον Λαμπ μόνο του. Το σουτ ήταν αλφάδι και οι Χόρνετς παρέμειναν ζωντανοί για τα play off.

Κι ενώ, όπως αναφέρει το ευφυολόγημα, ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις πρώτη εντύπωση, στην περίπτωση του Γουόκερ υπήρχε δεύτερη ευκαιρία για να κάνει δεύτερη περίπτωση. Κι αν είναι άγνωστο αν απολογήθηκε για τη δυσπιστία του στο πρώτο παιχνίδι, η οποία ενδεχομένως να έκρυβε και λίγη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον καλό συμπαίκτη του, σε αυτήν την περίπτωση η συγγνώμη ήταν έμπρακτη.

Μία πάσα και ένα σουτ που συνεχίζει ένα πολύ συγκεκριμένο, διεστραμμένο σχεδόν, παραμύθι, το οποίο μπορεί, ουδείς ξέρει, να φέρει τους Χόρνετς στα play off. Θα έχει πολλή πλάκα.

Photo credits: AP Photo/Chuck Burton

News 24/7

24MEDIA NETWORK