Το κλάμα του Γκομπέρ άξιζε περισσότερο από 1 εκατομμύριο

Ο Ρούντι Γκομπέρ δεν δάκρυσε on camera επειδή δεν θα λάβει το 'χρυσό' πριμ που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Έκλαψε γιατί πίστευε ότι το άξιζε. Γκριν και Ιγκουαντάλα δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

Utah Jazz's Rudy Gobert reacts during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks, Monday, Jan. 7, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Utah Jazz's Rudy Gobert reacts during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks, Monday, Jan. 7, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Αν το 'my precious' δαχτυλίδι του πρωταθλητή είναι ο υπέρτατος στόχος κάθε παίκτη που αγωνίζεται στο ΝΒΑ (ρώτα τον Λεμπρόν και τον Ντουράντ γι' αυτό), η συμμετοχή του στο ετήσιο All Star Game είναι η ηθική ανταμοιβή της προσωπικής απόδοσής του.

Το εφετινό ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου στο 'Spectrum Center' της Σάρλοτ, όπου οι δυο ομάδες, με αρχηγούς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς, θα κυνηγήσουν να υπερβούν τους 200 πόντους για πρώτη φορά στην ιστορία - ρεκόρ οι 196 του 2016 από τη Δύση.

Εφέτος τα δύο 'στρατόπεδα' θ' αποτελούνται από 13 παίκτες, αφού Ντουέιν Γουέιντ και Ντιρκ Νοβίτσκι συμπεριλήφθηκαν κατ' εξαίρεση στα ρόστερ, μολονότι δεν κέρδισαν το χρίσμα ούτε στη διαδικασία της ψηφοφορίας ούτε στους 7 αναπληρωματικούς, αλλά κλήθηκαν με παρέμβαση του κομισάριου Σίλβερ.

Για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου μάθε πως...

...από τις ομάδες της ανατολής επελέγησαν οι: Αντετοκούνμπο, Γουόκερ, Ίρβινγκ, Λέοναρντ, Εμπίντ, Λάουρι, Ολαντίπο, Μίντλετον, Μπιλ, Σίμονς, Γκρίφιν, Βούτσεβιτς και Γουέιντ και

...από τις ομάδες της δύσης οι: Τζέιμς, Κάρι, Χάρντεν, Ντουράντ, Τζορτζ, Γουέστμπρουκ, Λίλαρντ, Τόμπσον, Ντέιβις, Όλντριτζ, Γιόκιτς, Τάουνς και Νοβίτσκι.

Πού είναι ο Γκομπέρ;

Μεταξύ αυτών δηλαδή δεν βρέθηκε ο Ρούντι Γκομπέρ. Ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ και εκ των πιο επιδραστικών παικτών στο πρωτάθλημα, όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής του στους Τζαζ, ο Κουίν Σνάιντερ.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο 'αποκλεισμός' του Γάλλου σέντερ προκάλεσε ενστάσεις και αντιρρήσεις.

" Είναι αναμφισβήτητα ένας all star παίκτης και όλο αυτό αποδεικνύει ότι η διαδικασία είναι υποκειμενική και λανθασμένη", υποστήριξε επιπλέον ο κόουτς του Γκομπέρ εμβαθύνοντας στο γεγονός πως " μιλάμε για την αξία της άμυνας, αλλά όταν έχουμε την ευκαιρία να την επιβραβεύσουμε, επιβραβεύουμε το σκοράρισμα ξανά και ξανά. Ο Ρούντι είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος και μια επιθετική δύναμη αν εκτιμηθούν τα σκριν, τα τελειώματα και ο χώρος που δημιουργεί με την παρουσία του".

Όλη η επιχειρηματολογία του Σνάιντερ βασίστηκε στην πρωτιά του Γκομπέρ για όσους σκρινάρουν δημιουργώντας αυτόματη απειλή. Μετά τις δικές του δυναμικές παρεμβάσεις, οι Τζαζ εκτελούν 6.1 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο ίδιος είναι ο δεύτερος μπλοκέρ (113 κοψίματα) του πρωταθλήματος μετά τον Μάιλς Τέρνερ.

Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο ο Γκομπέρ να κληθεί ν' απαντήσει για τα συναισθήματά του μετά την ανακοίνωση των παικτών που θ' αγωνιστούν στο μεγάλο ματς. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθεί, αλλά δεν άντεξε. Η επιμονή των ρεπόρτερς ήταν ασφυκτική και ο Γάλλος δάκρυσε.

Προηγουμένως είχε κομπιάζοντας πει ότι " πολλά παιδιά παρακολουθούν και τους λες πως η άμυνα δεν μετράει, πως η νίκη δεν μετράει. Η άμυνα δεν πουλάει όσο η επίθεση. Είναι εμπόριο".

Δεν είχε σχέση με το 1 εκατομμύριο που προέβλεπε το συμβόλαιό του πως θα προστεθεί στο λογαριασμό του, εφόσον καταφέρει μια τέτοια προσωπική διάκριση. Είχε να κάνει με την έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια που έχει καταβάλει απ' όταν μπήκε στη λίγκα και την πρόοδο που έχει παρουσιάσει από σεζόν σε σεζόν.

Το video με το κλάμα του Γκομπέρ κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα.

Σε λίγα λεπτά το είχαν δει ο Ντρέιμον Γκριν και ο Αντρέ Ιγκουoντάλα - αμφότεροι εκτός all star λίστας, παρόλο που είναι οι δυο καλύτεροι αμυντικοί των Γουόριορς. Κυνικοί, σκληροί και βιτριολικοί, τούς ταιριάζει κάθε επίθετο, χρησιμοποίησαν το twitter για να τον ειρωνευτούν.

Ξέχασαν όμως πως οι δυο τους έχουν βρεθεί σ' ένα τέτοιο ραντεβού. Ο Γκομπέρ όχι...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Aaron Gash

News 24/7

24MEDIA NETWORK