Ο Irving είπε (άθελά του όχι) αυτό που όλοι ήξεραν (για τον LeBron)

Το "getting me out of Cleveland" του Kyrie Irving δεν ήταν politically correct. Ήταν όμως η αλήθεια του.

Boston Celtics guard Kyrie Irving reacts during the first quarter of a preseason basketball game against the Charlotte Hornets in Boston, Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Charles Krupa)
Boston Celtics guard Kyrie Irving reacts during the first quarter of a preseason basketball game against the Charlotte Hornets in Boston, Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Charles Krupa) AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Είτε του βγήκε αυθόρμητα είτε το είχε διπλοσκεφτεί και προετοιμάσει τι θα πει προτού το ξεστομήσει, το αποτέλεσμα ήταν όμοιο. Ο Kyrie Irving, εξηγώντας την επιλογή του να μην κάνει opt-out το επόμενο καλοκαίρι από το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τους Celtics και να παραμείνει στη Βοστόνη, ήταν απόλυτα ειλικρινής.

Ωμός ίσως, απέναντι σ' όσους τον ευεργέτησαν μπασκετικά, ευθύς όμως και ξεκάθαρος. Ντόμπρος...

"Τι άλλο περισσότερο να ζητήσω", αποκρίθηκε αρχικά όταν κλήθηκε να εξηγήσει τις προσθέσεις του. Αλλά η ρητορική ερώτησή του είχε μια 'ζουμερή' συνέχεια. "Τι άλλο περισσότερο να ζητήσω... από έναν οργανισμό που πήρε το ρίσκο, αποτραβώντας με παράλληλα από το Clevaland;" ήταν η ολοκληρωμένη ατάκα του 'Uncle Drew', ο οποίος δεν δείλιασε να πει δημόσια ότι στους Cavaliers αισθανόταν εγκλωβισμένος.

Σκληρός...

Ακούστε τον:

Λέτε ο Lebron να τον έβαζε να κουρεύεται και από αντίδραση ν' άφησε μαλλί; Ενδεχομένως.

Σίγουρα πάντως ο Irving κουράστηκε να ζει στη σκιά του LeBron James και δεν ήταν κρυφό. Να βρίσκει στόχο στο κρισιμότερο σουτ των τελικών τη μία, να σκοράρει 42 πόντους την άλλη και στο τέλος άλλος να κερδίζει το χειροκρότημα. Επιβεβαιώθηκε απλώς με καθυστέρηση ενός χρόνου αυτό που όλοι γνώριζαν. Δεν άντεχε την 'υποδούλωση' στον 'βασιλιά', επιθυμούσε να πετάξει από πάνω του τα δεσμά, ν' απελευθερωθεί από τις αλυσίδες που τον βάραιναν και να 'δραπετεύσει' προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δίπλα στον James κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα, μαζί του διεκδίκησε άλλα δύο, επέλεξε όμως να μην είναι η ουρά του. Ο 'αυλικός' του, αλλά να γίνει κύριος του εαυτού του, μακριά από τις 'διδαχές' του big boss που έκανε αναφαίρετο κουμάντο σε καθετί αφορούσε την ομάδα.

Θέλετε παράδειγμα;

Αναστάτωσε έναν ολόκληρο οργανισμό, όταν πέρυσι το καλοκαίρι ζήτησε ανταλλαγή, και κατάφερε να πετύχει τη μετακίνησή του στους Celtics. Πώς να μην έχει εικόνισμα τον Danny Ainge; Γιατί να ψάξει κάτι άλλο, αναζητώντας περισσότερα χρήματα; "Πιστεύω στον οργανισμό, στην ομάδα και στους παίκτες που έχουμε", συμπλήρωσε και είχε προκαλέσει τον εαυτό του σ' ένα προσωπικό challenge: να τα καταφέρει μόνος.

Θα έχει την ευκαιρία του. Δεν αποκλείεται, βέβαια, σ' αυτήν την προσπάθεια ο LeBron και η νέα ομάδα που έφτιαξε στο LA να είναι το τελευταίο εμπόδιό του. Μια αναβίωση του πιο παραδοσιακού rivalry στο ΝΒΑ. Πέρασαν οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που διεκδίκησαν τον τίτλο. Είναι πολλά...

Photo credits: AP Photo/Charles Krupa

News 24/7

24MEDIA NETWORK