Ο Τζαμάλ Μάρεϊ είναι επικηρυγμένος στο Λος Άντζελες

Διαστάσεις βεντέτας λαμβάνει η αντιπαλότητα ενός προσώπου (Τζαμάλ Μάρεϊ) μ' έναν ολόκληρο οργανισμό (Λέικερς). Τι κρύβεται από πίσω, πότε έχει προγραμματιστεί το επόμενο χτύπημα.

Denver Nuggets guard Jamal Murray, right drives past Los Angeles Lakers guard Josh Hart during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 27, 2018, in Denver. The Nuggets won 117-85. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets guard Jamal Murray, right drives past Los Angeles Lakers guard Josh Hart during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 27, 2018, in Denver. The Nuggets won 117-85. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Αν ζούσαμε στα χρόνια των καουμπόηδων και των σερίφηδων της Άγριας Δύσης, οι τοίχοι των κτιρίων στο Λος Άντζελες (το δημαρχείο, η τράπεζα, το σαλούν) θα ήταν γεμάτοι από το πρόσωπο του Τζαμάλ Μάρεϊ με τη φράση 'wanted' να τη συνοδεύει.

Προτού κλείσει τα 22 χρόνια του και διάγοντας μόλις την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Καναδός γκαρντ των Ντένβερ Νάγκετς έχει ήδη 'επικηρυχθε'ί από τους Λέικερς. Αμοιβή για τη σύλληψή του δεν γνωρίζουμε, σίγουρα πάντως θα είναι ικανοποιητική, διότι αποτελεί πλέον άσπονδο εχθρό όλο του οργανισμού και Νο1 καταζητούμενο.

Στο πιο πρόσφατο από τα παιχνίδια των Λέικερς με τους Νάγκετς, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, δεν ήταν μονάχα οι 20 πόντοι του Μάρεϊ, στο 117-85 των 'σβόλων', που εκνεύρισαν τους 'λιμνάνθρωπους'. Ήταν η εν γένει προκλητική συμπεριφορά του με αποκορύφωμα το νεύμα χαιρετισμού στον Κάλντγουελ-Πόουπ, αφού πρώτα είχε προσποιηθεί, είχε αποφύγει το μαρκάρισμα και είχε αφήσει την μπάλα στο καλάθι.

Το 'bye-bye' του Μάρεϊ έγινε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης, διότι ήταν η τρίτη φορά που συμπεριφέρθηκε ανάλογα σε παιχνίδι με τους Λέικερς. Οι δύο προηγούμενες πέρυσι.

Η πρώτη είχε στο κάδρο τον Λόνζο Μπολ, τον οποίο ντρίμπλαρε πίσω από την πλάτη του χωρίς να βλέπει. Οι αντίδραση των έτερων παικτών των 'λιμάνθρωπων' ήταν άμεση.

Η δεύτερη τον κόουτς Λουκ Γουόλτον, στον οποίο κάτι είπε. Ο νυν συμπαίκτης του στους Νάγκετς, Αϊζάια Τόμας, είχε αντιδράσει και του είχε πετάξει την μπάλα ενόσω έπαιζε στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Πλέον οι Αμερικανοί αναζητούν την πηγή προέλευσης της αντιπάθειας του Μάρεϊ για τους Λέικερς.

Μια πιθανή εκδοχή αφορά το ντραφτ του 2016. Τότε που οι Λέικερς προτίμησαν τον Μπράντον Ίνγκραμ στο Νο3 και όχι τον ίδιο που από το Κεντάκι έπεσε στο Νο7. Αντίστοιχα όμως έπραξαν οι Σέλτικς, προτιμώντας τον Τζέιλεν Μπράουν, οι Τίμπεργουλβς επιλέγοντας τον Κρις Νταν και οι Πέλικανς καταλήγοντας στον Μπάντι Χιλντ.

Εδώ που τα λέμε με τους Σέλτικς έχει φροντίσει να έχει μια ανοικτή πληγή. Στις 5 Νοέμβρη ήταν όταν οι Νάγκετς νικούσαν 115-107 και ο Μάρεϊ έβαζε 48 πόντους με 19/30 σουτ. Στο 1 δεύτερο πριν από τη λήξη ο γκαρντ των Νάγκετς είχε δοκιμάσει τρίποντο μήπως και υπερβεί τους 50! Ο Ίρβινγκ εξερράγη με το unfair του αντιπάλου του, τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί και πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. " Η μπάλα αξίζει να πάει στην κερκίδα μετά από προσβλητική κίνηση όπως αυτή", είχε δηλώσει ο ηγέτης των 'Κελτών', λέγοντας κατόπιν πως θέλει να το αφήσει πίσω.

Ο Μάρεϊ είχε δηλώσει πως παρασύρθηκε από το συναίσθημα και πως δεν έδειξε ασέβεια προς τους Σέλτικς, ελπίζοντας πως θα τον καταλάβουν.

Στους Λέικερς δεν ζητάει συγγνώμη... Όχι τουλάχιστον ως τις 7 Μαρτίου που θα ξαναβρεθούν στο παρκέ.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/David Zalubowski

News 24/7

24MEDIA NETWORK