O Jimmy Butler ζει 'εγκλωβισμένος' στην πόλη που δεν θέλει

Ζει το δικό του 'Terminal' ο Jimmy Butler. Διότι από το 'Saint Paul International Airport' δεν τού επιτρέπεται να 'πετάξει' για οπουδήποτε. Το πολυπόθητο ταξίδι για το Μαϊάμι ακυρώθηκε.

Minnesota Timberwolves guard Jimmy Butler, right, watches from the bench during the second half in Game 5 of the team's first-round NBA basketball playoff series against the Houston Rockets, Wednesday, April 25, 2018, in Houston. (AP Photo/Eric Christian Smith)
Minnesota Timberwolves guard Jimmy Butler, right, watches from the bench during the second half in Game 5 of the team's first-round NBA basketball playoff series against the Houston Rockets, Wednesday, April 25, 2018, in Houston. (AP Photo/Eric Christian Smith) AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Η απόσταση που χωρίζει τη Μινεάπολη με το Μαϊάμι είναι σχεδόν 3.000 χλμ. Οδικώς μόνο αν έχεις άπλετο χρόνο για χάσιμο το αποφασίζεις, αεροπορικώς φτάνεις σ' ένα χαλαρό τριωράκι.

Τόσο χρόνο θα χρειαζόταν ο Jimmy Butler έως ότου αφήσει πίσω του την αφιλόξενη γι' αυτόν πόλη των 13 λιμνών και προσγειωθεί στη νέα μπασκετική βάση του.

Οι Timberwolves και οι Heat είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας απ' όταν ο 29χρονος γκαρντ ζήτησε να φύγει κι έθεσε ως προτεραιότητα τη μετακίνηση στην τροπική Φλόριντα. Οι επαφές μάλιστα προχώρησαν τόσο που το ιατρικό επιτελείο των 'λύκων' παραβίασε το ιατρικό απόρρητο και έστειλε όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων στους συναδέλφους τους προκειμένου να μπουν οι τζίφρες.

Μέχρι και οι ιδιοκτήτες των δύο οργανισμών, Glen Taylor και Micky Arison, ενεπλάκησαν στη διαδικασία, η οποία δεν θα ήταν δυνατόν να λάβει πιο επίσημη μορφή. Οι ρεπόρτερς - μεταγραφολόγοι περίμεναν πάνω από τα κινητά τους για την τελική ενημέρωση. Περίμεναν να ενημερωθούν για τους όρους της ανταλλαγής που θα έπαιρνε επίσημη μορφή και να γράψουν σχετικά στο twitter.

Όλοι είχαν μάθει πως τα πάντα είχαν τακτοποιηθεί. Μέχρι και ότι ο Josh Richardson είχε συμπεριληφθεί στο trade είχε διαρρεύσει.

Μόνο που... Μόνο που οι Timberwolves έψαχναν κάτι καλύτερο σε οικονομικό επίπεδο για να συναινέσουν στην οριστικοποίηση της συμφωνίας. Προέβαλαν έξτρα αξιώσεις και το deal ακυρώθηκε. Κατάρρευση.

Ο Butler είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις και μέσα στην τρελή χαρά έφτιαχνε βαλίτσες. Άφηνε έξω τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα, τους σκούφους και τα κασκόλ, τη βροχερή Μινεάπολη των 9 βαθμών και έβαζε τα καλοκαιρινά, τα t-shirts και τις βερμούδες για το Μαϊάμι των 30 βαθμών. Είχε φτιάξει βαλίτσα, είχε καλέσει ταξί και προετοιμαζόταν. Τζάμπα η ταλαιπωρία.

Αν οι Heat επανέλθουν ή οι Timberwolves ρίξουν νερό στο κρασί τους, ίσως υπάρξει επαναπροσέγγιση. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία για τους έτερους διεκδικητές.

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

News 24/7

24MEDIA NETWORK