Κάθε κάρφωμα του Ολαντίπο θα 'χτυπάει' τον καρκίνο

Φέρτε γρήγορα πίσω τον Βίκτορ Ολαντίπο κι αφήστε τον να καρφώνει όλο το βράδυ. Κάθε δύο πόντοι που θα προέρχονται από κάρφωμα θα είναι άλλο ένα 'χτύπημα' στον καρκίνο!

Indiana Pacers' Victor Oladipo plays against the Minnesota Timberwolves in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Oct. 22, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
Indiana Pacers' Victor Oladipo plays against the Minnesota Timberwolves in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Oct. 22, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone) AP

Βίκτορ σημαίνει νίκη. Ασχέτως αν έρθει με buzzer beater ή όχι. Δεν ξέρουμε αν ο Βίκτορ Ολαντίπο θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο, να τον ξαποστείλει. Το 'πολεμάει' όμως. Προσπαθεί να κάνει "τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη", όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στο 'Sportscenter' του ESPN.

Το 'Dunk Cancer', το κοινωφελές ίδρυμα που φέρει την υπογραφή του ηγέτη των Pacers, έχει ως αποστολή τη συλλογή χρημάτων που θα διοχετευτούν στα αρμόδια κέντρα για την επιδότηση της έρευνας και της πρόληψης κάθε μορφής της νόσου, αλλά και την οικονομική στήριξη ατόμων και οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

"Στα δύο χρόνια που είμαι στην Ινδιανάπολη γνώρισα δύο παιδιά με τα οποία είμαι πολύ κοντά", επεσήμανε ο 26χρονος γκαρντ και 'πιο βελτιωμένος παίκτης' του 2017-18, συστήνοντάς μας τους Κάμερον Κερκ και Μάιτι Μέισον. Δύο αγόρια που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για την επιβίωση και η δύναμη των οποίων μπουστάρει τον ίδιο τον Ολαντίπο.

Προ ημερών, και χάρη στην αδιάκοπη προσπάθειά του ν' απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν, αναδείχθηκε 'Anthem Health Champion'. Ένας τίτλος που 'απονέμεται' από την εταιρία κοινωνικής ευθύνης της ασφαλιστικής Anthem Inc. και αφενός θα αποφέρει ως δωρεά στο ίδρυμά του ένα εφάπαξ ποσό ύψους 100.000 δολαρίων αφετέρου και μέχρι το τέλος της σεζόν θα επιχορηγείται με 1.000 δολάρια για κάθε κάρφωμα που ολοκληρώνει στη διάρκεια των αγώνων του ΝΒΑ.

O Ολαντίπο, ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας με αφρικανικές ρίζες (Νιγηριανή η μητέρα του και από τη Σιέρα Λεόνε ο πατέρας του) με όχι εύκολα παιδικά χρόνια, έχει προς το παρόν αγωνιστεί μόνο στα 16 παιχνίδια των Pacers λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. "Είναι καλά το πόδι, προχωράμε καλά. Θα είμαι σύντομα πίσω", δήλωσε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο επιστροφής τους στη δράση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του basketball-refernce, εφέτος έχει ήδη κάνει 9 καρφώματα, τη στιγμή που πέρυσι είχε 65! Μια απλή μαθηματική πράξη προσφέρει το συμπέρασμα πως του απομένουν τουλάχιστον 56 για να φτάσει στα στάνταρ του. Ως εκ τούτου 55.000 δολάρια για το φιλανθρωπικό οργανισμό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK