Μην απορείς που ο LeBron 'διάλεξε' τον Stephenson. Τον λατρεύει...

Τον έχει εκνευρίσει. Τον έχει ειρωνευτεί. Τον έχει προκαλέσει. Τον έχει χτυπήσει. Τον έχει φτάσει στα όριά του. Ταυτόχρονα όμως έχει κερδίσει το σεβασμό του και γι' αυτό ο Lebron James και ο Lance Stephenson θα είναι συμπαίκτες στους Lakers. Η εξήγηση δόθηκε από τον ίδιο τον 'βασιλιά'.

Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) is defended by Indiana Pacers' Lance Stephenson during the second half of an NBA basketball game, Friday, Jan. 12, 2018, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) is defended by Indiana Pacers' Lance Stephenson during the second half of an NBA basketball game, Friday, Jan. 12, 2018, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings) AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Το στιγμιότυπο με τον Lance Stephenson να φυσάει στο αυτί του LeBron James είναι από τα πιο χιλιοπαιγμένα gifs των τελευταίων ετών.

Πιο viral κι από το κλάμα του Michael Jordan.

Το youtube βρίθει από δεκάδες άλλες στιγμές που ο 28χρονος Νεοϋορκέζος φόργουορντ ιντριγκάρει τον 'βασιλιά' με στόχο να τον εκνευρίσει. Μ' ένα search κι όλα στο πιάτο. Ραδιούργος, δολοπλόκος, μηχανορράφος. Δίπλα στο 'play dirty' θα βρεις το όνομα και τη φωτογραφία του, σαν μια χρονοκάψουλα να τον μετέφερε από τα μπασκετικά 90s στο σήμερα.

Οι δυο τους υπήρξαν επί χρόνια άσπονδοι εχθροί. Από την εποχή της κυριαρχίας των Heat στην Ανατολή, τότε που ο 20χρονος Lance άρχιζε την καριέρα του στους Pacers και προτού παίξει σ' άλλες πέντε ομάδες, μέχρι πέρυσι. Η ίδια επαναλαμβανόμενη εικόνα. Να ψάχνει μονίμως το 'δόλιο' τρόπο που θα επηρεάσει τον LeBron.

Αυτήν την εικόνα, ξεχάστε την. Τουλάχιστον για ένα χρόνο, αφού εφέτος θα είναι συμπαίκτες. Γιατί ο ίδιος ο Lebron το επεδίωξε, ο ίδιος τον επέλεξε για την υποστηρικτή ομάδα του στους Lakers, συνθέτοντας την ειδική μονάδα 'M.U.D'. Τη μονάδα των παρεξηγημένων, υποτιμημένων, αποφασισμένων. Παρέα σε Rondo, Beasley, McGee. Συνδικάτο ιδρύουν όλοι αυτοί.

Ο LeBron δεν φοβάται με τέτοιους συμπαίκτες κι ας τρέμουν να σταθούν δίπλα φρέσκοι αστέρες του ΝΒΑ. Πολύ περισσότερο δεν φοβάται τον Stephenson. Γιατί "αγαπώ τον Lance". "Θα περάσει μέσα από τοίχο για καθέναν από τους συμπαίκτες του", εξήγησε σε μια από τις preason συνεντεύξεις του.

"Σίγουρα θα κάνει λάθη, αλλά στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνεις πως είναι λάθη γνήσια. Ποτέ δεν κάνει κάτι αποκομμένος από την ομάδα. Παίζει σκληρά, υπέρμετρα σκληρά. Τέτοιοι τύποι κάνουν λάθη, αλλά αν δίνουν ό,τι έχουν, το 110%, μπορείς να το δεχθείς. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω μαζί μου", συμπλήρωσε ο James και άφησε με το στόμα ανοικτό ακόμη και τον ίδιο τον Stephenson. "Ήταν μια έκπληξη για εμένα που ο LeBron ήθελε να παίξει μαζί μου", δήλωσε αυτός.

Δεν θα έπρεπε να ήταν. Τον έχθρό σου τον θες μαζί σου, λένε και ο James ακριβώς μ' αυτό το σκεπτικό λειτούργησε το καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει πει, με αφορμή τις τακτικές του Draymond Green, πως "είναι καλύτερο να έχεις στην ομάδα σου έναν που συνηθίζει να κλωτσάει στ' αχαμνά, παρά στους αντιπάλους". Όπως ο Jordan όταν αποδεχόταν τον Rodman στους Bulls, ασχέτως αν προερχόταν από τα 'κακά παιδιά' του Detroit. Όπως ο Bryant έκανε χώρο για τον Artest στους Lakers, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη σκληράδα στο σύνολο.

Ακόμη κι αν στο ΝΒΑ κυριαρχεί πλέον ένας 'καθωσπρεπισμός', οι 'dirties' θα επιβιώνουν. Γιατί είναι απαραίτητοι.

Photo Credits: AP Photo/Darron Cummings

News 24/7

24MEDIA NETWORK