Ο Γουέιντ θα φύγει όπως αυτός θέλει...

Η 16η έκτη σεζόν του Ντουέιν Γουέιντ θα είναι η τελευταία του. Ένα πανηγύρι διαρκείας για τον τρεις φορές πρωταθλητή και μία φορά MVP των τελικών.

Miami Heat guard Dwyane Wade is shown during the first half of an NBA basketball game against the Oklahoma City Thunder, Monday, April 9, 2018, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Miami Heat guard Dwyane Wade is shown during the first half of an NBA basketball game against the Oklahoma City Thunder, Monday, April 9, 2018, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee) AP PHOTO/WILFREDO LEE

Σ' ένα χρόνο θα 'χουν όλα τελειώσει! Ο Ντουέιν Γουέιντ θα "χορέψει" στα παρκέ για μια τελευταία σεζόν, στο Μαϊάμι φυσικά, θα γυρίσει την πλάτη και θα φύγει κλείνοντας πίσω του την πόρτα.

" Πάντα έκανα τα πράγματα με το δικό μου τρόπο", είπε ο γεννημένος στο Σικάγο γκαρντ, ο οποίος στις 17 Ιανουαρίου θα κλείσει τα 37 χρόνια του. Αυτό ακριβώς θα πράξει άλλη μια φορά. Κόντρα στη φύση του σώματός του, κόντρα στην λογική που υπαγόρευε να σταματήσει βάζοντας άλλες προτεραιότητας, ενεργώντας με το συναίσθημα. " Νιώθω", η λέξη που όχι τυχαία επέλεξε να χρησιμοποιήσει, συμπληρώνοντας " ότι όλα όσα έχω κάνει είναι για καλό δικό μου και της οικογένειά μου. Και γι' αυτό θεωρώ σωστό να σας ζητήσω να με συνοδεύσετε για έναν τελευταίο χορό, μια τελευταία χρονιά".

Ο Γουέιντ συνέχισε την εκ βαθέων εξομολόγησή του. " Αυτό είναι. Έδωσα στο σπορ οτιδήποτε είχα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Για άλλη μια σεζόν θα δώσει ό,τι έχει απομένει".

Οι Αμερικανοί ήταν σχεδόν σίγουροι πως θα τους αποχαιρετήσει. Όπως ο Τζινόμπιλι. Να όμως μια κουβέντα με τον κόουτς Σπέλστρα τού άλλαξε το μυαλό. Τον έβαλε να φορέσει τα παπούτσια του.

Θέμα χρημάτων σίγουρα δεν ήταν, αφού τα 2.4 εκατομμύρια που θα λάβει είναι ποσό συμβολικό. Ούτε φυσικά οι αριθμοί του, αφού θα πέσουν κάτω από τους 12 πόντους, τα 3.4 ριμπάουντ και τις 3.1 ασίστ που είχε πέρυσι ανά 22.5 λεπτά συμμετοχής.

Τον γεμίζει η μυρωδιά των αποδυτηρίων, ο ιδρώτας στο παρκέ. Τον ενδιαφέρει να έχει την μπάλα στα χέρια, να παίρνει φόρα και να εκτελεί το αγαπημένο του eurostep.

News 24/7

24MEDIA NETWORK