O Πάτρικ Μπέβερλι αποβλήθηκε για τη μάνα του

O Πάτρικ Μπέβερλι βούτηξε για διεκδίκηση μπάλας και έβγαλε δόντι του Ντένις Σμιθ. Μετά έπεφταν όλοι οι Μαβς πάνω του -επίτηδες. Άλλος όμως, τον εξόντωσε: ένας από τους πιο γνωστούς φαν του Ντάλας. Τι έκανε;

O Πάτρικ Μπέβερλι αποβλήθηκε για τη μάνα του

Οι Μάβερικς δεν είχαν το wonderboy ενεργό, το βράδυ που πήγαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν τους Κλίπερς. Ο Λούκα Ντόνσιτς ήταν εκτός, με ενοχλήσει στο δεξί γοφό και αυτό θα έλεγες ότι ήταν και πρόβλημα. Θα έλεγες κάτι που θα ήταν λάθος. Βλέπεις, αυτό που έκανε το Ντάλας ήταν να γυρίσει στην εποχή πριν εμφανιστεί ο 19χρονος Σλοβένος στην πόλη: έδωσε τα κλειδιά στον JJ Μπαρέα, τον τύπο που έχει μολονότι έχει περάσει στους Μαβς μόλις τις 3 από τις 13 σεζόν του στο ΝΒΑ, είναι ο πιο παλιός βετεράνος -απουσία του Νοβίτσκι, ο οποίος αναρρώνει από επέμβαση στον αστράγαλο. Το 114-110 έφερε την υπογραφή του 'παλιού', ο οποίος σηκώθηκε από τον πάγκο για να δώσει 24π., 4 ασίστ και 5 ριμπάουντ, στο ματς που η ομάδα του χρειαζόταν να κάνει ό,τι πάντα: να 'φτιάξει' το δρόμο για τη νίκη, προσφέροντας ισορροπία με συνέπεια.

Το The Ringer έγραψε ότι " αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι η ευκαιρία του Ντένις Σμιθ Jr. για να λάμψει. Η ερώτηση αν μπορούν να συνυπάρξουν οι δυο επιλογές του Ντάλας, στο ΤΟΡ15 του τελευταίου ΝΒΑ draft πλανάται πάνω από την ομάδα από την εκκίνηση της σεζόν. Ο Ρικ Καρλάιλ ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να κάνει το δίδυμο αποτελεσματικό, αλλά μάλλον δεν θα παραιτηθεί πριν τη δικαίωση. Προς το παρόν έχουν μαζί -6.1 στο plus/minus των 454 λεπτών που 'χουν βρεθεί μαζί στο παρκέ. Εν τη απουσία του δυνητικού καλύτερου ρούκι της σεζόν, ο Smith είχε 3/7 σουτ (9 π.), 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 3 λάθη, σε 32 λεπτά".

Ο Σμιθ έφυγε από το παρκέ με ένα δόντι λιγότερο. Του το έβγαλε ο Πάτρικ Μπέβερλι. Το ξαναέβαλε αμέσως μόλις τελείωσε το ματς, γιατί όπως είπε ο 21χρονος "όταν με κοιτούν οι κυρίες, πρέπει να δείχνω ωραίος".

Η αλήθεια είναι πως έπαιξε και μια εξόχως σημαντική άμυνα, για την εξέλιξη του ματς, στον Τομπάιας Χάρις, ενώ 'κλείδωσε' τη νίκη με δυο βολές. Δες την άμυνα.

Τώρα θα παρακολουθήσεις πώς χάθηκε το δόντι. Έχει σημασία για την εξέλιξη της ιστορίας μας.

Αμέσως μετά τη φάση, ο Μπέβερλι ζήτησε συγγνώμη από τον Σμιθ. Μετά ζήτησε συγγνώμη και από τον πάγκο των Μαβς. Δεν τη δέχθηκαν, γιατί δεν 'κέρδισε' φάουλ ο παίκτης τους, με τον Καρλάιλ να εκφράζει την ένσταση στο διαιτητή που ήταν μπροστά. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Σμιθ έδειξε πλήρη κατανόηση και συγχώρεση, αν σκεφτείς πως σε άλλη επίθεση πήγε υποτίθεται για άμυνα πάνω στον Μπέβερλι -αλλά αυτό που ήθελε ήταν να πέσει επάνω του. Βασικά, από εκείνο το σημείο και έπειτα, όλοι οι Μαβς έπεφταν πάνω στον Μπέβερλι. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποβλήθηκε. Τι συνέβη;

Πρόσεξε την αριστερή γωνία, στο video που ακολουθεί.

Ο Μπέβερλι πέταξε την μπάλα σε γνωστό φαν των Μαβς που καθόταν στις πρώτες θέσεις, ονόματι Ντον Κνόμπλερ, ο οποίος έχει και σχετική fanpage στο Facebook. Έχει και μεσιτική εταιρεία που είναι αφιερωμένη “στην εξυπηρέτηση της οικιστικής κοινότητας, με εξατομικευμένες εναλλακτικές λύσεις. Νοιαζόμαστε για τη γειτονιά μας και είμαστε ενεργοί κάτοικοι εδώ και χρόνια. Τα κτήρια μας είναι το σπίτι πολλών επαγγελματιών, βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες και διαθέτουν τους πιο σύγχρονους εσωτερικούς χώρους”.

Dallas Mavericks guard Dennis Smith Jr. (1) fights for the ball with Los Angeles Clippers guard Patrick Beverley (21) during the second half of an NBA basketball game in Dallas, Sunday, Dec. 2, 2018. Smith Jr. lost a tooth on the play. Dallas won 114-110. (AP Photo/Michael Ainsworth)
Dallas Mavericks guard Dennis Smith Jr. (1) fights for the ball with Los Angeles Clippers guard Patrick Beverley (21) during the second half of an NBA basketball game in Dallas, Sunday, Dec. 2, 2018. Smith Jr. lost a tooth on the play. Dallas won 114-110. (AP Photo/Michael Ainsworth) AP

Τι έκανε αυτός ο τύπος και δέχθηκε την μπάλα από τον Μπέβερλι που αποβλήθηκε ενώ έμεναν 9.10 για το τέλος;

Έβριζε τη μάνα μου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το είπα στους διαιτητές, το είπα στους υπεύθυνος ασφαλείας. Δεν έχω αποβληθεί ποτέ στο ΝΒΑ. Παίζω σκληρά, αλλά εντός των ορίων, μέσα στους κανόνες. Είμαι μεγάλος άνθρωπος. Έχω ηθικές αξίες που βάζουν το Θεό στο Νο1 και ακολουθεί η οικογένεια μου

" ΟΚ, μπορώ να δεχθώ το “γαμ... Μπέβερλι” ή το “γαμ... Πατ”, αλλά το να βρίζεις τη μάνα μου ξεπερνά τα όρια. Όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν αυτό, πως είμαι άνθρωπος της οικογένειας και κάποια πράγματα στο μυαλό μου είναι απαράδεκτα. Αφότου είπα στους διαιτητές τι γινόταν, το είπα στους ανθρώπους ασφαλείας του Ντάλας, το ξαναείπα και το ξαναείπα” αλλά δεν έκαναν κάτι. “ Αν λοιπόν, δεν μπορεί να ελέγξει κάποιος τους φιλάθλους, τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε εμείς οι παίκτες;”.

Ο Knobler, κάτοχος season ticket και γνωστός για τη φαντεζί γκαρνταρόμπα του, ομολόγησε στο ESPN πως προσέβαλε τη μητέρα του Μπέβερλι, όχι όμως, ότι χρησιμοποίησε τη λέξη από “f”. “ Του είπα ότι είναι βρώμικος παίκτης, αφότου έσπασε το δόντι του Σμιθ. Εκείνος μου απάντησε και του είπα “your mother”.

Aυτό υπέπεσε και στην αντίληψη του Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος επίσης ενημέρωσε τους διαιτητές. Εκείνοι όμως, δεν έκαναν κάτι.

"Αυτό που είπα στον Πάτρικ είναι πως αυτή είναι η ζωή που ζούμε και ότι κάποιες φορές πρέπει να γυρίζουμε το άλλο μάγουλο, όσο δύσκολο και αν είναι. Δεν μπορεί να παίρνει τεχνικές ποινές και να αποβάλλεται. Βέβαια και η λίγκα πρέπει να κάνει κάτι, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα".

O 30χρονος γκαρντ είχε πληρώσει, το 2017, το ποσό των 25.000 δολαρίων σε πρόστιμο, έπειτα από περιστατικό που θυμίζει πολύ αυτό που έζησε τα ξημερώματα. Σε ματς των Ρόκετς με τους Θάντερ για τα πλέι οφ (εκείνος ήταν “Ρουκέτα”), είχε διαπληκτιστεί με το γιο μετόχου της Oκλαχόμα Σίτι, ο οποίος του 'χε πει να πάει να... αναπαραχθεί, πολλάκις, όπως έβαλε το clapper (αυτό το πλαστικό πράγμα με τα χεράκια) στο πρόσωπο του.

“Για αυτό και αυτήν τη φορά το διαχειρίστηκα διαφορετικά. Ενημέρωσα τους διαιτητές και αυτοί μου έλεγαν “παίζε”.

Στη συγκεκριμένη φάση, διεκδικούσα χαμένη μπαλιά, ένας παίκτης των Κλίπερς πήδηξε από τη γραμμή του τριπόντου πάνω μου και είχα και τον φαν να βρίζει τη μάνα μου. Πόσα να αντέξω; Ξαναλέω: έχω αρχές και θα τις στηρίζω

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK