Δεν είναι ο σούπερ ήρωας που σώζει μια πόλη. Ούτε στολή φοράει ούτε υπερφυσικές δυνάμεις διαθέτει. Φροντίζει όμως να προστατεύει τους αδύναμους, να τους προσφέρει ό,τι έχουν ανάγκη.

Απ' όταν ο Ρίκι Ρούμιο μετέτρεψε τον ανυπόφορο πόνο της απώλειας σε ζωή, έχει δώσει μια υπόσχεση: να μην πάψει να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη.

Είναι μια μορφή αυτοβελτίωσης για τον Ισπανό πόιντ γκαρντ των Τζαζ, ο οποίος είχε ορκιστεί στη μητέρα του, ως μια τελευταία επιθυμία της προτού φύγει από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, ότι θα συμβάλλει με ό,τι εργαλεία διαθέτει με στόχο ν' απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν.

"Για δέκα λεπτά τη μέρα κάνε κάτι που αγαπάς δωρεάν", είναι μια φράση - στάση ζωής για τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος είναι πρεσβευτής των Special Olympics υποστηρίζοντας πως "το να μοιράζεσαι τον πόνο του άλλου και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος είναι σούπερ σημαντικό".

Απ' όλα τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς πως η ενέργειά του να δωρίσει από μία επιταγή 200 δολαρίων σε 10 αθλητές των Utah Special Olympics προκειμένου να ψωνίσουν ότι επιθυμούν από κατάστημα της εταιρίας που τον ντύνει δεν ήταν κάτι ξένο ή καινούργιο στην καθημερινότητά του.

ADVERTISING

Άξιο αναφοράς ωστόσο ήταν. Ιδίως όταν ο ίδιος το απολαμβάνει τόσο πολύ. "Στο τέλος της ημέρας είμαστε εδώ για να παίζουμε μπάσκετ, αλλά και να βοηθάμε την κοινωνία", ανέφερε ο Ρούμπιο, ο οποίος μολονότι έχει να δώσει ασίστ από τις 7 Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς στο Μιλγουόκι, 'πασάρει' την αγάπη του.

Η δωρεά του Ρίκι Ρούμπιο

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Carlos Osorio