Ο Τζιμ Μπόιλεν άξιζε κεντρικό ρόλο στους Απαράδεκτους, όχι στους Μπουλς

Ο κωμικοτραγικός προπονητής των Μπουλς μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα. Τρομάζουμε ήδη για όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, με τους Ταύρους του Σικάγο.

Ο Τζιμ Μπόιλεν άξιζε κεντρικό ρόλο στους Απαράδεκτους, όχι στους Μπουλς

Ο Τζον Πάξον, βετεράνος των Μπουλς και επικεφαλής της ομάδας πλέον από τη θέση του executive vice president, επιβεβαίωσε πως ο Τζιμ Μπόιλεν θα συνεχίσει να είναι προπονητής των Ταύρων του Σικάγο.

"Ο Τζιμ έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την κατεύθυνση αυτής της ομάδας και έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη διαμόρφωση της κουλτούρας που θέλουμε να έχει αυτός ο οργανισμός, ώστε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε. Έχει τρομερό πάθος ως προς την ανάπτυξη νέων ταλέντων, έχει σημαντικό επικοινωνιακό ταλέντο και ταιριάζει στο χαρακτήρα της ομάδας", ανέφερε μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της επέκτασης συμβολαίου του Μπόιλεν.

Κάπου εδώ αξίζει να θυμηθούμε πως από την ανάθεση καθηκόντων βασικού προπονητή στον Μπόιλεν, οι Μπουλς είχαν ρεκόρ 17-41, ενώ ο ίδιος πάρα πολύ γρήγορα κατάφερε να μετατρέψει μια ομάδα ανερχόμενων παικτών σε ένα σύνολο που θύμιζε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

Με ένα πρόγραμμα εξαντλητικών προπονήσεων ανάμεσα σε συνεχείς αγώνες, με δηλώσεις περί "ντροπιαστικής εμφάνισης" ύστερα από τη συντριβή της ομάδας από τους Σέλτικς με 56 πόντους διαφορά, ο Μπόιλεν κατάφερε να δημιουργήσει επανάσταση από τους παίκτες και μια απόπειρα αποχής από τις προπονήσεις, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε κάτι πιο σοβαρό.

Οι κρίσεις στο πυρήνα των Μπουλς εξομαλύνθηκαν με διαρκείς συζητήσεις παικτών - προπονητή, ενώ η ομάδα μάζευε τη μια αγωνιστική κατραπακιά μετά από την άλλη.

Επειδή, όμως, ο Μπόιλεν είναι κάτι σαν ταχυδακτυλουργός που βρίσκει διαρκώς λαγούς κάτω από το καπέλο του, σε μια από τις συναντήσεις με τους παίκτες, υποστήριξε σθεναρά ακόμα και τη δημιουργία μιας 'επιτροπής αρχηγών', δηλαδή μιας ομάδας ατόμων που θα βρίσκεται ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Γιατί τίποτα δεν μαρτυρά καλό αγωνιστικό κλίμα από παίκτες-μεσολαβητές ανάμεσα στον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα...

Ο Μπόιλεν φιλοδοξεί να βαδίσει στα βήματα ενός σπουδαίου προπονητή με τον οποίο είχε την τύχη να συνεργαστεί, του λατρεμένου, λακωνικού δικτάτορα των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς. Όμως οι ίδιοι οι παίκτες των Μπουλς φημολογείται πως του έχουν πει "προσγειώσου, δεν είσαι ο Πόποβιτς" εν μέσω των -διάρκειας 150 λεπτών- προπονήσεων του.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η ηγεσία των Μπουλς έχει ενθουσιαστεί με το "σκληρό ηγετικό προφίλ" του. Αυτό που έχει αποδειχθεί μέσα από το τελευταίο, τρικυμιώδες εξάμηνο των Μπουλς είναι ότι ο Μπόιλεν εμπνέει τόσο σεβασμό στους παίκτες του, όσο ο γυμναστής που έκανε αθλοπαιδιές στον Σπύρο, στη Δήμητρα, στον Βλάση, στη Ρένια και στον Γιάννη, στο επεισόδιο των 'Απαράδεκτων', που είχαν πάει πάει εκδρομή στην Πεντέλη.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK