Οι Μπακς έχουν επιλέξει πώς θα πεθάνουν - αν πεθάνουν. Οι Γουόριορς τούς 'σκότωσαν'.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τα 100 καρφώματα στη σεζόν, αλλά τη βραδιά που οι Γουόριορς είχαν 19 εύστοχα τρίποντα οι Μπακς σούταραν με το χειρότερο ποσοστό όλης της σεζόν. Μοιραία ηττήθηκαν!

Golden State Warriors' Kevin Durant fouls Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, Dec. 7, 2018, in Milwaukee. The Warriors won 105-95. (AP Photo/Morry Gash)
Golden State Warriors' Kevin Durant fouls Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, Dec. 7, 2018, in Milwaukee. The Warriors won 105-95. (AP Photo/Morry Gash) AP PHOTO/MORRY GASH

Εφέτος οι Μπακς μάς επανασυστήθηκαν μπασκετικά. Η αύξηση του αριθμού των κατοχών και η αναρρίχηση στη δεύτερη θέση τις λίστας των εκτελεσμένων σουτ για τρεις, απόρροια της αλλαγής προπονητή, έχουν μετατρέψει μια αθλητική ομάδα σ' ένα σύνολο παραγωγής πόντων με την καλύτερη επίδοση στο ΝΒΑ.

Το 16-7 στα πρώτα 23 ματς πιστοποιούσε τη βελτίωση και το 'fear the deer' είχε πλέον αποκτήσει υπόσταση.

Μέχρι την Παρασκευή που οι Γουόριορς τούς 'ξεγύμνωσαν'. Ίσως ήταν ένα κακό βράδυ. Ίσως. Όπως και να 'χει όμως το 105-95 από τους πρωταθλητές στο Μιλγουόκι, ένα μόλις μήνα μετά το επιβλητικό 134-111 στο Όκλαντ (με τραυματισμένο τον Κάρι), αντέστρεψε την εικόνα, σχεδόν την τσαλάκωσε.

Πριν από το τζάμπολ ο Στιβ Κερ είχε μιλήσει για την ανάγκη του 'ανοικτού σουτ'. "Δεν με νοιάζει πόσα τρίποντα θα σουτάρουμε. Με νοιάζει να βρούμε ελεύθερα, είτε αυτά είναι για δύο είτε για τρεις. Με νοιάζει να είναι καλά σουτ και με ρυθμό. Είμαι πεπεισμένος πως τα μαθηματικά δεν είναι το παν. Προτιμώ 6/12 δίποντα και την αντίπαλη ομάδα να μαζεύει την μπάλα από το καλάθι έξι φορές παρά 4/12 τρίποντα και να πρέπει να αντιμετωπίσουμε οκτώ αιφνιδιασμούς", δήλωνε ο κόουτς που εξέλιξε τη 'seven or less' φιλοσοφία του Ντ'Αντόνι.

Αλήθεια είναι πως οι 'πολεμιστές' σούταραν πολύ απ' έξω. Εκτέλεσαν 46 τρίποντα - τα περισσότερα μέχρι τώρα στη σεζόν. Ήταν παρόλα αυτά σουτ που έπρεπε να πάρουν. Ευστόχησαν στα 19, με τους Κάρι - Τόμπσον - Γέρεμπκο να έχουν από 4/9 και τους Ιγκουοντάλα - ΜακΚίνι από 3 σε 6 και 7 προσπάθειες.

Δεν έκαναν όμως μόνο αυτά, ειδάλλως θα κινδύνευαν να χάσουν εκ νέου. Τη βραδιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τα 100 καρφώματα όντας ο πρώτος παίκτης της τελευταίας 20ετίας που σε μόλις 24 παιχνίδια έχει τόσα πολλά, οι Γουόριορς τον άφηναν να πάρει μονάχα 13 σουτ - πέντε λιγότερα από το μέσο όρο του. Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε μονάχα 11 πόντους με 3/14 εντός πεδιάς, η άμυνά του ωστόσο υπήρξε υποδειγματική.

Ανάγκασαν ακόμη τους Μπακς στο χειρότερο ποσοστό τους έξω από το τρίποντο. Μια ομάδα του 36% είχε πέσει στα μισά (18%) με μόλις 7/39 όλο το βράδυ. Ο Μίντλετον είχε 1/7, ο Λόπεζ 1/6, ο Μπόγκντον άλλα τόσα, ο Ιλιασόβα και ο Γιάννης δεν βρήκαν καν στόχο (0/3 και 0/2 αντίστοιχα).

"Ήταν από τα παιχνίδια που σήμαινε πολλά για μας, διότι είχαμε έρθει σε τρομερά δύσκολη θέση πριν από μερικές εβδομάδες", ομολόγησε ο Κερ, ένα μήνα μετά το από εκείνο το -23 στο Όκλαντ από την ίδια ομάδα.

"Είχαμε τα μάτια μας καρφωμένα πάνω τους γιατί είναι ίσως μια ομάδα που θα συναντήσουμε αργότερα και αυτή ήταν η τελευταία φορά που τη συναντούσαμε στην κανονική περίοδο. Ήταν το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι μας", κατέληξε.

Η διαφορά με το ματς της 9ης Νοεμβρίου υπήρξε όσο η ημέρα με τη νύχτα. Οι Μπακς, αφού είχαν ολοκληρώσει την ανταλλαγή που έστειλε με τους Ντελαβεντόβα - Χένσον στο Κλίβελαντ για χάρη του Τζορτζ Χιλ, είχαν σκοράρει 39 πόντους λιγότερους και δεν απέφυγαν την 8η ήττα για εφέτος.

"Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό", δήλωσε ο Αντετοκούνμπο. "Αν ο συμπαίκτης του είναι ελεύθερος και παίρνει το σουτ, αλλά η μπάλα δεν καταλήγει στο καλάθι, οφείλεις να το αποδεχθείς", προσέθεσε.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Morry Gash

News 24/7

24MEDIA NETWORK