Ούτε πού θυμάσαι τι συνέβαινε στον κόσμο όταν ο Λεμπρόν έμενε εκτός πλέι οφ

Εσύ πόσων ετών ήσουν την προηγούμενη φορά που ο Τζέιμς δεν ήταν παρών στην postseason του ΝΒΑ; Μέχρι, τουλάχιστον, να επιλέξει τους Λέικερς.

Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts after being called for a foul during the first half of an NBA basketball game against the Brooklyn Nets Friday, March 22, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts after being called for a foul during the first half of an NBA basketball game against the Brooklyn Nets Friday, March 22, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, όσα και τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών. Τέσσερις φορές MVP της κανονικής περιόδου και μια ντουζίνα από συμμετοχές στην κορυφαία πεντάδας της σεζόν.

Πώς, αλήθεια, ο Λεμπρόν Τζέιμς να συμβιβαστεί με την ιδέα πως στην πρώτη χρονιά του στους Λος Άντζελες Λέικερς όχι μόνο δεν θα διεκδικήσει το δαχτυλίδι, αλλά δεν θα πάρει καν μυρωδιά από παιχνίδι της postseason.

Η προηγούμενη φορά που πήγε τόσο πρόωρα για διακοπές ήταν το 2004-05. Ήταν η δεύτερη χρονιά του στη λίγκα και οι Καβαλίερς με 42-40 είχαν τερματίσει στην 9η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, χάνοντας στην ισοβαθμία από τους Νετς.

Τότε ο κόσμος ήταν διαφορετικός. Ο ίδιος ο Λεμπρόν ήταν διαφορετικός. Ένα παιδί που δεν είχε κλείσει καν τα 21 του και είχε κερδίσει μόνο τον τίτλο του πρωτοεμφανιζόμενου (2004) - τίποτ' άλλο. Είχε προπονητή τον Μπρένταν Μαλόουν και συμπαίκτες τον Σάσα Πάβλοβιτς, τον Έρικ Σνόου και τον Γίρι Βελς. Πέρα από τους γνωστούς Ντριου Γκούντεν και Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας.

Οι Αμερικανοί άλλο που δεν ήθελαν. Πιάστηκαν από την παταγώδη και θορυβώδη αποτυχία των 'λιμνάνθρωπων' στη Δύση, παρόντος ενός 'βασιλιά' που έμεινε γυμνός, και γύρισαν το χρόνο πίσω, θυμίζοντας τι ίσχυε τότε. Ποιοι έπαιζαν στη λίγκα και ποιοι μαθήτευαν στα λύκεια της χώρας. Τι ήταν τότε το Netflix, πριν από την 'έκρηξή' του, ποιο κινητό τηλέφωνο ήταν της μόδας και ποια τραγούδια είχαν κατακλύσει τα charts.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mark J. Terrill

News 24/7

24MEDIA NETWORK