Την καριέρα του Richard Jefferson θα τη ζήλευαν πολλοί, το φινάλε της όχι

Η πρώτη (και ίσως μοναδική) ανάρτηση του Richard Jefferson στο instagram ισοδυναμούσε με χίλιες άλλες. Ένας φόρος τιμής στον πατέρα του που δολοφονήθηκε και το φινάλε της καριέρας του.

Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) and Richard Jefferson (24) celebrate after James makes a basket in the second half in Game 1 of a first-round NBA basketball playoff series against the Indiana Pacers, Saturday, April 15, 2017, in Cleveland. The Cavaliers won 109-108. (AP Photo/Tony Dejak)
Cleveland Cavaliers' LeBron James (23) and Richard Jefferson (24) celebrate after James makes a basket in the second half in Game 1 of a first-round NBA basketball playoff series against the Indiana Pacers, Saturday, April 15, 2017, in Cleveland. The Cavaliers won 109-108. (AP Photo/Tony Dejak) AP PHOTO/TONY DEJAK

Επιλέχθηκε στο Νο13 το draft και διέγραψε πορεία λαμπρότερη απ' όσους προηγήθηκαν αυτού - πλην μονάχα του Pau Gasol. Έπαιξε σε κορυφαία franchises του ΝΒΑ, υπήρξε συμπαίκτης σπουδαίων παικτών (Kidd, Carter, Duncan, Curry, James) διεκδίκησε τρία δαχτυλίδια, κατέκτησε ένα (2016), σκόραρε περισσότερους από 15.000 πόντους και αμείφθηκε με +100 εκατομμύρια δολάρια για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Υπό αυτές τις συνθήκες το 'αντίο' του Richard Jefferson στο επαγγελματικό μπάσκετ, μετά από μια καριέρα 17 χρόνων, θα έπρεπε να είναι πασπαλισμένο από χρυσόσκονη.

Αν είχε σταματήσει πέρυσι, όταν οι Hawks τον πήραν από τους Cavaliers μόνο και μόνο για να τον αποδεσμεύσουν, θα είχε φύγει πλημμυρισμένος από χαρά και ικανοποίηση για όσα είχε καταφέρει μέχρι εδώ ένα παιδί χωρισμένων γονιών που έφυγε άρον-άρον από το Λος Άντζελες και μεγάλωσε στο Φίνιξ με τη μητέρα και τον πατριό του. Η επιμονή του να συνεχίσει τον έστειλε στο Ντένβερ, όπου 'βασανίστηκε' -χωρίς όμως να το δείχνει- διότι έπαιξε μονάχα σε 20 αγώνες της κανονικής περιόδου, πέφτοντας από τα 20.4 λεπτά της προηγούμενης σεζόν στα 8.2! Μέσα σε μια 10ετία είχε από τους 22.6 πόντους κατρακυλήσει στον 1.5 ανά αγώνα.

Από τη στιγμή που άφησε τους Nuggets και σκεφτόταν το μέλλον του ήρθε το δεύτερο 'χτύπημα'. Ισχυρότερο. Στις 19 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε πως ο 65χρονος πατέρας του, ο 'Big Rich' όπως τον φώναζαν, είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Απόγευμα, λίγο πριν τις 19:00, ήταν όταν ο Richard Allen Jefferson κατευθυνόταν σε κάβα της περιοχής του Compton. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τοπική Αστυνομία, ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος σταμάτησε μπροστά του και οι επιβαίνοντας άνοιξαν πυρ, καταφέροντας πολλαπλά τραύματα στο στήθος. Τραύματα θανάσιμα, καθώς στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε απλώς η τραγική είδηση.

Από τότε ο Jefferson προσπαθούσε να ισορροπήσει μέσα του. Και πριν από λίγες ώρες, με την πρώτη ανάρτησή του στο instagram αποχαιρέτησε από τη μία τον πατέρα του και από την άλλη την καριέρα του.

" Τον τελευταίο μήνα ήρθα αντιμέτωπος με δύο γεγονότα που το ένα μετά το άλλο μου αλλάζουν τη ζωή. Την απόφασή μου να αποχωρήσει από το μπάσκετ και τον τραγικό χαμό του πατέρα μου", έγραψε αρχικά και περιέγραψε το background της σκηνής που συνόδευσε το μήνυμά του.

" Αυτό το video καταγράφηκε αφότου είχε ψήσει στο μπάμπεκιου για περίπου 20 άτομα, κάτι που θα έκανε κάποιες φορές κάθε καλοκαίρι. Θα μου λείψουν τα αστεία του, η μαγειρική του και η ικανότητά του ένα ολόκληρο δωμάτιο να γελάει. Μέχρι την επόμενη φορά.

Ο μπαμπάς ήταν ένας βράχος που κυλά".

Κεντρική photo: AP Photo/Tony Dejak

News 24/7

24MEDIA NETWORK