Το ήξερες ότι ο Μπράιαντ έχει φορέσει τη φανέλα των Σέλτικς;

Μερικές ξεθωριασμένες φωτογραφίες και μια ιστορία που έρχεται από το μακρινό 1996. Ποιος προτιμήθηκε στο Νο6 αντί του μελλοντικού αστέρα των Λέικερς.

Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant reacts astime runs out  of Game 7 of the NBA basketball finals against the Boston Celtics Thursday, June 17, 2010, in Los Angeles. The Lakers won 83-79. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Κόμπε Μπράιαντ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Οι φωτογραφίες του SLAM Magazine στο twitter μάς θύμισαν πώς θα είχε γραφτεί η ιστορία αν... Αν το καλοκαίρι του 1996 ο Κόμπε Μπράιαντ είχε γίνει ντραφτ από τους Μπόστον Σέλτικς.

Στα 18 τότε ο μικρός από τη Φιλαντέλφια είχε δοκιμαστεί στις προπονήσεις των "Κελτών". Είχε βάλει τη φορεσιά της ομάδας, είχε προσπαθήσει να πείσει ότι αξίζει να παίξει σ' έναν εκ των ισχυρών πόλων.

Τα είχε καταφέρει θαυμάσια. " Αν έκλεινες τα μάτια σου και άφηνες τη σκέψη σου για λίγο, θα έφερνες στο μυαλό σου τον Μάικλ Τζόρνταν. Έκανε τα πάντα παραπάνω από καλά. Ήταν ξεχωριστός σε καθετί", έλεγε τότε ο τζένεραλ μάνατζερ των Σέλτικς Γιαν Βολκ.

Μόνο που η τελική απόφαση δεν ήταν δική του. Ήταν του κόουτς Καρ και φυσικά του εμβληματικού προέδρου Άουερμπαχ. Οι οποίοι ναι μεν σχημάτισαν την καλύτερη άποψη για τον Μπράιαντ, αλλά τον απέρριψαν. Όχι γιατί βαθιά μέσα του ήταν ένας... λιμνάνθρωπος. Αλλά γιατί χρειάζονταν έναν πιο έτοιμο παίκτη κι όχι ένα σχολιαρόπαιδο που θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταρ.

Φοβήθηκαν να ρισκάρουν και εκ του αποτελέσματος έχασαν έναν εκ των κορυφαίων παικτών που ανέδειξε το σπορ. Για να πάρουν στο Νο6 τον Αντουάν Γουόκερ. Τον πρωταθλητή με το Κεντάκι φόργουορντ, που ναι μεν έκανε διαδοχικές καλές σεζόν, όντας στην καλύτερη ρούκι πεντάδα, αλλά ποτέ του δεν εκτοξεύτηκε. Ούτε έγινε ο ηγέτης.

Μην απορείτε οπότε γιατί ο Μπράιαντ, που κατέληξε στο Νο13 για τους Χόρνετς, χάρηκε διπλά και τρίδιπλα όταν το 2010 ήταν ο MVP των τελικών απέναντι στους ηττημένους Σέλτικς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK