Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει κατηγορηθεί πολλάκις ότι προφυλάσσει τον εαυτό του, δεν τσαλακώνει το προφίλ του και αρνείται να πάρει θέση σε καίρια ζητήματα της κοινωνίας για να μην βλάψει τις επιχειρήσεις του. Επιλέγει να μένει στο κουκούλι που έχει φτιάξει και να μην επηρεάζεται από το περιβάλλον.

Να όμως που ήρθε η στιγμή να βγει μπροστά. Ήταν υποχρέωσή του. Το έκανε, βέβαια, με τον δικό του τρόπο. Με τρόπο που να μην θίξει το θεσμό του Προέδρου των ΗΠΑ.

Το έκανε όμως κι αυτό στην παρούσα φάση έχει ιδιαίτερη σημασία. Διότι μετά το προσβλητικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ πως "ο Λεμπρόν Τζέιμς έδωσε μόλις συνέντευξη στον πιο χαζό τύπο της τηλεόρασης, τον Ντον Λέμον. Έκανε τον Λεμπρόν να μοιάζει έξυπνος, πράγματα που δεν είναι εύκολο να πετύχει. Εμένα μου αρέσει ο Μάικ", όφειλε να τοποθετηθεί.

Τι απάντησε μέσω δήλωσης που μοιράστηκε από εκπρόσωπό του; "Υποστηρίζω τον Λεμπρόν Τζέιμς. Κάνει μια εκπληκτική δουλειά για την κοινότητά του".

ADVERTISING

Προφανώς κι επέλεξε να μην ανεβάσει τους τόνους. Δεν έριξε λάδι στη φωτιά, είπε αυτό που ήθελε να πει χωρίς να θεωρηθεί πως παρεκκλίνει από τα "πιστεύω" και τη στάση ζωής που έχει επιλέξει απ' όταν ήταν αθλητής. Μίλησε όμως και αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη χρονική περίοδο για τις ΗΠΑ, την περίοδο της αμφισβήτησης, της κοινωνικής αναταραχής και της πολιτικής αστάθειας.