Βάλε δύσκολα στον Τζέιμς Χάρντεν

Ο Σίμονς τον 'τάπωσε' στα ίσα και ο καρπός του γύρισε. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ο Τζέιμς Χάρντεν συνέχισε να κάνει τη δουλειά του ζαλίζοντας τον Μπάτλερ. Όντας ο πρώτος που επανέλαβε επίτευγμα του Μάικλ Τζόρνταν ύστερα από 32 χρόνια!

Houston Rockets' James Harden reacts after being called for a foul during the second half of an NBA basketball game against the Boston Celtics in Boston, Sunday, March 3, 2019. (AP Photo/Michael Dwyer)
Houston Rockets' James Harden reacts after being called for a foul during the second half of an NBA basketball game against the Boston Celtics in Boston, Sunday, March 3, 2019. (AP Photo/Michael Dwyer) AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Κάποτε ο Μάικλ Τζόρνταν 'έτρωγε' 10χίλιαρα σε πρόστιμα διότι προτιμούσε να παίζει γκολφ παρά να μιλάει στους δημοσιογράφους. Πριν από μια 10ετία ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν εμφανιζόταν στη συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα στο Ορλάντο και το πρόστιμο ήταν 25.000 δολάρια.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν θα πληρώσει για το γεγονός πως δεν μίλησε μετά το 107-91 επί των Σίξερς και την έβδομη διαδοχική νίκη των Ρόκετς - το καλύτερο σερί τους από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν.

Η μη διαθεσιμότητά του προέκυψε μετά τον τραυματισμό του στο δεξιό καρπό του. Έφυγε μάλιστα για ακτινογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μεγαλύτερη της εξ όψεως ζημιάς.

Ο αγώνας δεν είχε αρχίσει καθόλου καλά για τον 'μούσια'. Πρώτα έδωσε κακή πάσα και κατόπιν αστόχησε στο πρώτο σουτ του. Η τάπα από τον Σίμονς σε προσπάθεια για τρεις και η πτώση του πάνω στο χέρι του, με αποτέλεσμα ν' αποχωρήσει για τ' αποδυτήρια, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη βραδιά του.

Δεν συνέβη. Αφού τον περιποιήθηκαν οι γιατροί, ο αριστερόχειρας Χάρντεν γύρισε μ' έναν έξτρα μαύρο επίδεσμο δεμένο στον καρπό του και κόντρα πάντως στην ιατρική πρόβλεψη έβγαλε 32 λεπτά αγώνα, χωρίς να επηρεαστούν στο ελάχιστο οι κινήσεις του. Άλλο αν πονούσε.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν αδύνατο να τον εξουδετερώσει, ζαλισμένος από τις σταυρωτές του στην περίμετρο.

Προσπαθείς να τον μαρκάρεις, αλλά θα βρει τον τρόπο να σκοράρει και να ολοκληρώσει ένα απίθανο play για τον εαυτό του ή κάποιον άλλον. Αυτός είναι. Γι' αυτό ακριβώς είναι ωραίο να τον παρακολουθείς και καθένας σ' όλη τη λίγκα τον σέβεται

Πόση αλήθεια κρύβουν τα λόγια του 29χρονου Τεξανού; Ο οποίος επέστρεψε (για άλλη μια φορά) στην πόλη που γεννήθηκε άνευ αντικρίσματος όμως. Διότι οι δικοί του 19 πόντοι ήταν πολλοί λίγοι σε μια βραδιά που οι Ρόκετς είχαν επιθετικό ρυθμό από νωρίς (37 πόντοι στην πρώτη περίοδο) και τον συνδύασαν με αμυντική συνέπεια, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Ζοέλ Εμπίντ έλειψε ξανά - για όγδοο σερί ματς.

Ο Χάρντεν δεν ήταν μόνος, καθώς ο Καπελά είχε 18 πόντους / 9 ριμπάουντ και ο Γκόρντον 17 πόντους με 5/9 τρίποντα. Η κουβέντα μας ωστόσο αφορά τον ηγέτη μιας ομάδας που όσο είναι υγιής δείχνει ικανή να κερδίσει άνετα οποιονδήποτε αντίπαλο. Τουλάχιστον της ανατολικής πλευράς, μια και προηγήθηκαν οι επιτυχίες επί Ράπτορς, Σέλτικς, Χιτ, Χόρνετς και Χοκς.

Ο βασιλιάς του isolation, που λέτε, πέτυχε τουλάχιστον 25 πόντους για 40ο παιχνίδι στη σειρά, όπως και ο Κέβιν Ντουράντ το 2012-13, και ταυτόχρονα υπερέβη τους 2.200 πόντους στα πρώτα 61 ματς μιας σεζόν. Κάτι που για να το συναντήσεις θα χρειαστείς χρονομηχανή που θα σε γυρίσει στο 1987. Μάικλ Τζόρνταν λεγόταν ο τελευταίος που είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ρικ Μπάρι και Γουίλτ Τσαμπερλέιν οι προηγούμενοι, τη δεκαετία του '60.

MVP mode...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Michael Dwyer

News 24/7

24MEDIA NETWORK