Είδαμε το 'Locker Room Talk' του Kevin Love και νιώσαμε καλύτερα

Σε συνεργασία με γνωστό brand ανδρικής περιποίησης, ο Kevin Love συζητά στα αποδυτήρια με τους Michael Phelps, Paul Pierce και Channing Frye, σε τρία webisodes γεμάτα μαθήματα ζωής και με πυρήνα της κουβέντας την ψυχική υγεία.

Είδαμε το 'Locker Room Talk' του Kevin Love και νιώσαμε καλύτερα

Έχουν περάσει μόλις εννέα μήνες από εκείνο το απόγευμα του Μαρτίου που ο Kevin Love μίλησε δημόσια για την κρίση πανικού που βίωσε σε ένα ματς των Cavaliers νωρίς την περσινή σεζόν, αλλά και για την απόφασή του να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία μετά από εκείνο το συμβάν.

"Για 29 χρόνια, νόμιζα πως η ψυχική υγεία δεν είναι κάτι που με αφορά. Δεν πίστευα ότι το να ανοιχτώ και το να μιλήσω σε κάποιον ειδικό για αυτά που με ταλαιπωρούν είναι κάτι που ταίριαζε σ' εμένα", είχε σχολιάσει σχετικά ο σταρ των Cleveland Cavaliers.

Ευτυχώς (πρωτίστως για τον ίδιο), στα 30 του ο Kevin Love όχι απλά αγκάλιασε τη θεραπεία, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να κηρύξει τη σπουδαιότητά της. Η πιο πρόσφατη προσπάθειά του είναι η μίνι web series με τίτλο 'Locker Room Talk'. Εκεί, ο Love φιλοξενεί σε ολιγόλεπτες, αλλά γεμάτες 'συζητήσεις αποδυτηρίων' τρεις αθλητές που επίσης έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι έχουν παλέψει με το τέρας μέσα τους.

Η ιδέα του 'Locker Room Talk' είναι το ίδιο εξαιρετική με την εκτέλεσή του και εκμεταλλεύεται για έναν σκοπό ζωτικής σημασίας την απήχηση που έχουν στο κοινό τεράστιοι αθλητές όπως ο Phelps ή δημοφιλείς σταρ του NBA όπως ο Love, o Frye και ο Paul Pierce, που έχουν τη διάθεση να σκάψουν βαθιά και να μιλήσουν για την ψυχική υγεία, ένα θέμα που αποτελεί παγκοσμίως ταμπού, ιδιαίτερα για τους άντρες.

Michael Phelps: "Ζούσα σε μια φούσκα, δεν ήθελα να είμαι ζωντανός"

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Love φιλοξενεί τον κάτοχο 27 Ολυμπιακών μεταλλίων, κολυμβητή Michael Phelps. Αναλύοντας το πώς μπήκε από μικρός στη φούσκα του υπεραθλητή που έπρεπε μόνο να κερδίζει, ο Phelps αποκαλύπτει πως στη χειρότερή του στιγμή, σκέφτηκε ακόμα και ότι δεν ήθελε πια να είναι ζωντανός.

Οι κυριότερες δηλώσεις του στο επεισόδιο:

"Ουσιαστικά, έμαθα να επικοινωνώ στην ηλικία των 30".

"Όταν αποφάσισα ότι θέλω να αλλάξω, έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου να γίνει πιο ευάλωτος. Και αυτή είναι μια τρομακτική λέξη για πολύ κόσμο. Ο κόσμος δεν θέλει την αλλαγή".

"Για πολύ καιρό απέφευγα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Τον προσπερνούσα, έλεγα ότι μισώ αυτόν τον τύπο".

"Ποτέ δεν ήθελα τα μετάλλια να καθορίσουν το ποιος είμαι. Το να καταφέρω να σώσω έστω και μία ζωή είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε μετάλλιο".

Channing Frye: "Το να λες την αλήθεια σου είναι απελευθερωτικό"

Στο δεύτερο επεισόδιο, τη θέση του συνομιλητή παίρνει ο Channing Frye, συμπαίκτης του Love στους Cavaliers. Ο Frye έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε ένα μήνα, και εκτός από αυτήν την ιστορία, αφηγείται στον Love την περιπέτεια με την καρδιά του που τον άφησε εκτός δράσης για μία ολόκληρη σεζόν (σ.σ. 2012-13).

Οι κυριότερες δηλώσεις του στο επεισόδιο:

"Το πρόβλημα με την καρδιά μου μου άλλαξε τη ζωή και με έκανε αυτόν που είμαι σήμερα".

"Πριν διαγνωστώ, είχα πάρα πολύ άγχος για το αν θα βρω συμβόλαιο, αν θα παίξω, για τα πάντα. Όταν μου είπαν, 'Channing, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πεθάνεις', έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να τα καταφέρω. Και ξεκίνησα γιόγκα. Έκανα γιόγκα κάθε μέρα για 5-6 μήνες και ο διαλογισμός άλλαξε όλη μου την οπτική για τη ζωή".

"Το να λες την αλήθεια σου είναι τόσο απελευθερωτικό. Είναι κάτι το οποίο θέλει εξάσκηση".

Το επεισόδιο του 'Locker Room Talk' με καλεσμένο τον Paul Pierce θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο κοινό, καθώς όλη η ενέργεια υποστηρίζεται από το brand ανδρικής περιποίησης Schick Hydro και βασίζεται στο κίνημα Movember, κατά τη διάρκεια του οποίου οι άντρες αφήνουν μουστάκι το μήνα Νοέμβριο για να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση των ανδρών σχετικά με την υγεία τους, σωματική και ψυχική.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, που οι καλεσμένοι του Love ξυρίζονται στο τέλος κάθε επεισοδίου.

(κεντρική φωτογραφία: AP Images/Charles Krupa)

News 24/7

24MEDIA NETWORK