Ο Ζάιον Ουίλιαμσον επέστρεψε με σκορ και ρεκόρ

Από την ημέρα που εξερράγη το παπούτσι του, η συζήτηση που τον αφορούσε ήταν αν θα έπρεπε να επιστρέψει φέτος στα παρκέ. Οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι ήταν προτιμότερο να απέχει. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον τους είπε 'thanks but no thanks' και έστειλε τους Blue Devils στους '4' του ACC Tournament.

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον επέστρεψε με σκορ και ρεκόρ

Η ιστορία θα δείξει αν ο Ζάιον Ουίλιαμσον είναι καλύτερος του ΛεΜπρον Τζέιμς -κάτι που 'χει πει και ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για 'γιγαντιαίο έφηβο', ο οποίος σύμφωνα με το GQ ' από τη μέση και επάνω είναι ΛεΜπρον Τζέιμς και από τη μέση και κάτω Τσαρλς Μπάρκλεϊ'. Όπως είναι αλήθεια πως πρόκειται για τον επικρατέστερο να επιλεγεί στο Νο1 του προσεχούς ΝΒΑ draft.

Το ερώτημα που τέθηκε μετά την έκρηξη του παπουτσιού, στην πρώτη φάση της πολυαναμενόμενης κόντρας Duke-North Carolina της 21ης Φεβρουαρίου στην πιο εμβληματική αρένα του κολεγιακού (Cameron Indoor) και το τραύμα στο γόνατο είναι αν θα ξαναπαίξει φέτος ή θα προφυλαχτεί από το κολέγιο του, ώστε να μη ρισκάρει νέο τραύμα και άρα την πρώτη θέση στο ΝΒΑ draft.

Ας θυμηθούμε τι έπαθε, πριν προχωρήσουμε.

Πάτα το replay και δες λίγο πώς 'φεύγουν' τα πόδια του, πώς ανοίγουν (κάνει σχεδόν σπαγκάτο). Αν συνέβαινε σε άλλον παίκτη αυτό, παίκτη που δεν είχε τα φυσικά προσόντα του Ζάιον και δεν είχε το μυικό σύστημα του Ζάιον, μετά τη συγκεκριμένη φάση δεν θα είχε και προσαγωγούς για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εν πάση περιπτώσει, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό. Είχε πρόβλημα που χρειαζόταν δυο εβδομάδες να τακτοποιηθεί. Το Duke του έδωσε κάτι παραπάνω για να εξαλείψει κάθε ποσοστό ρίσκου, ενώ στα media γινόταν ο κακός χαμός με δημοσιεύματα που τόνιζαν ότι θα ήταν χρήσιμο να μην επιστρέψει στα παρκέ έως το τέλος της σεζόν. Eκείνος δεν μιλούσε. Ούτε ο κόουτς Σιζέφσκι. Άφησαν τις πράξεις να μιλήσουν. Mετά μίλησε και ο πρωταγωνιστής.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη. Εγώ ήξερα πως θα επιστρέψω από την αρχή.

Την Πέμπτη 14/3 o 18χρονος έβαλε την εμφάνιση του με τον αριθμό 1, φόρεσε και τα Nike Kyrie 4 (η Nike του έδωσε πιο ψηλά παπούτσια, ικανά να 'υποστηρίξουν' τη δύναμη και τα κιλά του -και διάλεξε αυτά του alumni του Duke) και έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο παιχνίδι με το Syracuse, για τα προημιτελικά του Atlantic Coast Conference Tournament. Το Duke ήταν το Νο3 και το Syracuse το Νο6. Το Syracuse είχε νικήσει το Duke στο Ντάρχμαν, παρουσία του Ζάιον. Οπότε υπήρχε ένα θεματάκι.

Το βράδυ άρχισε με λέι απ και η δεύτερη φάση ήταν αυτή -ίσως να δεις βήματα, αλλά δεν αφήνουμε μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάσει την ιστορία.

Στις 22 ημέρες που δεν τον είχαμε δει, πήρε έξι απουσίες από ματς, με την παρέα του να μετρά 3-3 για ρεκόρ στο μεσοδιάστημα. Ο 'παίκτης της χρονιάς' και 'ρούκι της χρονιάς' στην περιφέρεια (πήρε το βραβείο την περασμένη Δευτέρα -ενώ ήταν εκτός) έκανε κι ένα ρεκόρ για να γιορτάσει το comeback: τα 13/13 σουτ ήταν ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στην ιστορία του ACC Tournament.

Σε 36 λεπτά είχε 29 πόντους (12/12 δίποντα, 1/1 τριπ, 2/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 2 ασίστ, 2 λάθη και 1 τάπα στο 84-72 των Blue Devils και την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ήμουν έτοιμος να επιστρέψω νωρίτερα, αλλά το Duke ήθελε να είναι 100% σίγουρο. Eυχαριστώ τον κόουτς, τους ασίσταντ και τους συμπαίκτες μου που επέμεναν να γυρίσω, όταν μνιώσω έτοιμος. Έχω πολλή ενέργεια. Ήλθα έτοιμος να κυριαρχήσω σε κάθε αγώνα.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο (των 21 πόντων, με 9/9 σουτ) είχε τέσσερα καρφώματα, εκ των οποίων το ένα αφορούσε και την αγαπημένη του συνεργασία με τον αγαπημένο συμπαίκτη/φίλο/συγκάτοικο RJ Μπάρετ. Ξεκάθαρα γύρισε με ρυθμό!

Δεν σου είπα πως στην αρχή του ματς ο Φραν Χάουαρντ αποπειράθηκε να βάλει τρικλοποδιά στον Ουίλιαμσον, αφότου είχε γίνει... πόστερ από τον σούπερ σταρ. Κάτι που διέψευσε ο παίκτης του Syracuse. Κρίνε μόνο σου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα των Orange 'έσφιξε' (δηλαδή, επικεντρώθηκε πάνω του), χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι για εκείνον. Ή τους συμπαίκτες του που τον κάλυψαν. Στο τέλος της βραδιάς, ο Ζάιον ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ACC Tournament, μετά τον Τάιλερ Χάνσμπροου (το 2009) που είχε στο ίδιο ματς 20 πόντους και 5 κλεψίματα.

Βέβαια, το Duke δεν είναι μόνο ο Ουίλιαμσον. Είναι και άλλα παιδιά που αναμένεται να επιλεγούν στην κορυφαία δεκάδα του 2019 NBA draft. Εξ ου και παράγονται φάσεις σαν και αυτή.

Στους '4' του ACC Tournament το Duk θα συναντήσει -μάντεψε- τη Νorth Carolina, για τρίτη φορά σε ένα μήνα, τρίτη συνεχόμενη χρονιά (σε ACC Tournament) και 23η στο σύνολο. Είναι η πρώτη που θα παίξει σε όλο το ματς -πρώτα ο Ύψιστος-, ο Ζάιον, ο οποίος με την επιστροφή του είδε το Duke να γίνεται εκ νέου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK