Ο Ριζ Τέρνερ έχει ύψος 120 εκατοστά και μοιράζει... σακούλες στους ψηλούς

"Οι νάνοι μπορούν να πηδήξουν" και να σουτάρουν τρίποντα, ίσως αυτός να είναι ο τίτλος της ζωής του 17χρονου Ριζ Τέρνερ, ύψους 1,20μ., ο οποίος καταρρίπτει πολλούς μύθους για το ύψος στο μπάσκετ.

Ο Ριζ Τέρνερ έχει ύψος 120 εκατοστά και μοιράζει... σακούλες στους ψηλούς

Κάποτε ο Τάιρον 'Μάγκσι' Μπογκς μαζί με τον Αλόνζο Μούρνινγκ ήταν οι 'ακρογωνιαίοι λίθοι' των Σάρλοτ Χόρνετς, καταρρίπτοντας πολλούς μύθους για το 'σωστό ύψος' που πρέπει να έχει ένας αθλητής του μπάσκετ. Ο ύψους 1,60μ. Μάγκσι, άκουγε για τον εαυτό του ταπεινωτικά προσωνύμια όπως 'κοντορεβυθούλης'. Όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο πάλευε με δίμετρα θηρία και έσπερνε ντροπή σε κάθε Πένι Χάρνταουει και Ρόνι Χάρπερ εκείνης της εποχής.

Ο 17χρονος Ριζ Τέρνερ πατάει στα ίδια βήματα χωρίς φόβο και σίγουρα θυμίζει εκείνον τον ανήλικο αθλητή που θέλει να γίνει ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν και δεν έχει καταφέρει να γίνει ακόμα βασικός στην ομάδα του σχολείου του, ο Τέρνερ, βλέποντας τον κόσμο από ύψος 120 εκατοστών, έχει καταφέρει να σκοράρει κατά μέσο όρο 8 πόντους, με ιδιαίτερη έμφαση στα τρίποντα.

Ο νεαρός παίκτης του Λυκείου Κάσινγκ δεν δίνει σημασία στο ύψος του. Με σωματοδομή που θυμίζει μοντέρνο αθλητή του NBA και αφήνει έτη φωτός πίσω τους συμπαίκτες του, ο Τέρνερ κάνει περήφανους όλους τους αθλητές που κάποτε μπορεί και να είδαν με τρόμο τα πελώρια χέρια κάποιου δίμετρου αντιπάλου τους ( Σπαντ Γουέμπ αυτό το κείμενο σε αφορά, επίσης).

Φυσικά, υπάρχουν ντοκουμέντα στο instagram που αποδεικνύουν ότι ο Τέρνερ έχει καταρρίψει πολλούς κανόνες της Φυσικής μέσα από το μπάσκετ. Οι 'νόμοι της βαρύτητας' και άλλα πολλά κλισέ αχρηστεύονται κάθε φορά που σηκώνεται από τα 7 μέτρα για να 'πυροβολήσει' ακόμα μια φορά, ακόμα ένα αντίπαλο καλάθι.

Μπορεί να μην καρφώνει όπως κάποτε τολμούσε ο Μπογκς, μπορεί ακόμα να μην έχει βρεθεί στο δρόμο του κάποιος GOAT όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και να του διαλύσει τη ψυχολογία με ακραίο trash talk, αλλά ο Τέρνερ μέχρι στιγμής έχει το δικό του hashtag (#heartoverheight) και δείχνει πως δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

Το Λύκειο Κάσινγκ τελείωσε την σεζόν με ένα επικό ρεκόρ 26 νικών σε 30 αγώνες και ο Τέρνερ ήταν παρών σε κάθε μια από αυτές. Ξεκάθαρα, το μέλλον τού ανήκει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK