Ο γιος του Shaquille O'Neal δεν βιάζεται να γίνει ο πατέρας του, προέχει η καρδιά του

Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά και θα χάσει την πρώτη κολεγιακή σεζόν του. Σημασία για τον Shareef O'Neal δεν έχει να γίνει επαγγελματίας, τον νοιάζει να νιώθει καλά με τον εαυτό του.

Crossroads forward Shareef O'Neal, right, hugs his younger brother, Shaqir, as they celebrate with teammates after defeating Alameda in the Division II boys high school championship game Friday, March 23, 2018, in Sacramento, Calif. The two O'Neals are the sons of NBA Hall of Fame center Shaquille O'Neal. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
Crossroads forward Shareef O'Neal, right, hugs his younger brother, Shaqir, as they celebrate with teammates after defeating Alameda in the Division II boys high school championship game Friday, March 23, 2018, in Sacramento, Calif. The two O'Neals are the sons of NBA Hall of Fame center Shaquille O'Neal. (AP Photo/Rich Pedroncelli) AP PHOTO/RICK SCUTER

Ο Shareef O'Neal δεν ήθελε ποτέ να είναι ο γιος του μπαμπά. Από καπρίτσιο, αυτογνωσία ή φόβο αναπόφευκτης σύγκρισης απαρνήθηκε το μπάσκετ, προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του ότι δεν το αγαπάει και αφοσιώθηκε στο skateboarding.

" Πάντα θα λένε πως δεν είμαι όσο καλός ήταν αυτός", έλεγε μέσα του από μικρός, μια σκέψη που εκμυστηρεύτηκε πολύ αργότερα σε συνέντευξή του. Άδικο δεν είχε, με δεδομένο ότι ο πατέρας του είναι ένας εκ των κορυφαίων σέντερ που ανέδειξε το σπορ, υπήρξε τέσσερις φορές πρωταθλητής (2000, 2001, 2002, 2006), ενώ ψηφίστηκε τρεις διαδοχικές φορές MVP των τελικών (2000-02) και μία φορά πολυτιμότερος όλης της χρονιάς (2000).

Αυτός ήταν ο μόνος δρόμος

Στο πεπρωμένο του ωστόσο ήταν ουτοπικό ν' αντισταθεί. Αφέθηκε σε ό,τι του όριζε η μοίρα, αποδέχθηκε τη 'φύση' του και άλλαξε κατεύθυνση. Στροφή 180 μοιρών.

Τον βοήθησαν πολύ οι γονείς του σε αυτό. Διότι " ποτέ δεν τον πιέσαμε, τον αφήσαμε ν' αποφασίσει μόνος για τον εαυτό του", όπως έλεγε η μητέρα του Shaunie O'Neal, τηλεπερσόνα και κατόπιν τηλεοπτική παραγωγός, η οποία παντρεύτηκε τον Shaquille τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων του 2002, έχοντας ήδη φέρει στον κόσμο τον δίχρονο Shareef και την τρίχρονη Amirah.

Shaquille O'Neal's mother, Lucille Harrison, holds the Lakers star's two-year-old son Shareef on the sidelines during Game 2 of the NBA Western Conference Semifinal game between the San Antonio Spurs and Los Angeles Lakers in Los Angeles, Tuesday, May 7, 2002. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Shaquille O'Neal's mother, Lucille Harrison, holds the Lakers star's two-year-old son Shareef on the sidelines during Game 2 of the NBA Western Conference Semifinal game between the San Antonio Spurs and Los Angeles Lakers in Los Angeles, Tuesday, May 7, 2002. (AP Photo/Mark J. Terrill) ASSOCIATED PRESS

Στα 13 του Shareef είχε πλέον κατασταλάξει. Τη στιγμή που άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας αμφιταλαντεύονται για καθετί, ο ίδιος ήξερε. Η σωματοδομή του είχε αρχίσει να παίρνει μορφή, ήταν ταιριαστή για τα ξύλινα παρκέ και άρχισε τη συστηματική δουλειά. Ακόμα και δίπλα στον Kobe Bryant. Όλα ήρθαν στην ώρα τους. Ούτε νωρίς για να εγκαταλείψει γιατί δεν είχε ταλέντο ούτε αργά για να μην έχει χρόνο μπροστά του.

Δούλεψε, εξελίχθηκε, προόδευσε. Έγινε από τους καλύτερους της γενιάς του, ένα 'hot prospect' του ESPN.

Όταν άκουγε να τον αποκαλούν γιο του 'Shaq' έβγαζε καπνούς από τ' αυτιά. Το κατάπινε, δεν μιλούσε, αλλά πείσμωνε. " Θα αποδείξω σ' όλους πως κάνουν λάθος" ήταν η πρώτη σκέψη του το πρωί και η τελευταία το βράδυ.

Δεν έφυγε στιγμή απ' το πλευρό του

Βέβαια ο Shaquille δεν τον άφησε ποτέ μόνο. Στήριξε την απόφασή του, του έβαζε να δει στο video με αγώνες και του ζητούσε να απομνημονεύσει τις κινήσεις αστέρων του ΝΒΑ. Να τις κοπιάρει και να δουλέψει πάνω σ' αυτές. Πολλές φορές τον προκαλούσε, δεν τον 'κανάκευε'. Στα 17 του ήταν ήδη καλύτερος από τον πατέρα του στην ίδια ηλικία. " Πολύ καλύτερος", κόμπαζε ο pater familias έχοντας, ως παλαίμαχος, άπλετο ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθεί την πρόοδό του.

Shaquille O'Neal and son Shareef watch game action between Arizona and Sacred Heart during the first half of an NCAA college basketball game, Friday, Nov. 18, 2016, in Tucson, Ariz. (AP Photo/Rick Scuteri)
Shaquille O'Neal and son Shareef watch game action between Arizona and Sacred Heart during the first half of an NCAA college basketball game, Friday, Nov. 18, 2016, in Tucson, Ariz. (AP Photo/Rick Scuteri) AP PHOTO/RICK SCUTER

Οι μεγάλες διαφορές τους; Ο μικρός τρέχει γρήγορα, πασάρει τέλεια και σουτάρει καλά. " Είμαστε προϊόντα του περιβάλλοντός μας. Όταν εγώ έβλεπα τους παλιούς, όλοι έπαιζαν μέσα. Τώρα όλοι κινούνται περιφερειακά", παραδέχθηκε ο O'Neal ο πρεσβύτερος βλέποντας μια πιο εξελιγμένη έκδοση του εαυτού του.

Ο έφηβος Shareef είχε ήδη παίξει στις ομάδες δύο high schools και προετοίμαζε τον εαυτό του για το κολεγιακό πρωτάθλημα. Με ύψος 2.08 και καλό τρίποντο το όνομά του ήταν στη λίστα πολλών πανεπιστημίων. Το Arizona, που έχει δώσει στο ΝΒΑ τους Steve Kerr, Sean Elliott, Damon Stoudamire, Mike Bibby και Richard Jefferson μεταξύ άλλων, κέρδισε πρώτα την υπογραφή του. Ωστόσο το σκάνδαλο των 100 χιλιάδων δολαρίων που αποκάλυψε το FBI και αφορούσε την κουβέντα του Sean Miller μ' έναν διαμεσολαβητή για το μέλλον του Deandre Ayton (έγινε draft στο νο1 του 2018) τού άλλαξε άρδην την άποψη. Δεν ήθελε να μπλέξει. Η συμφωνία ακυρώθηκε και ο Shareef κατέληξε στο UCLA, το αντίπαλο δέος στην Pac-12.

Δεν θα είναι χαμένος χρόνος

Η ένταξή του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο. Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο ν' αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου. Ο Shareef δεν θα είναι στο παρκέ - ίσως στην κερκίδα με πολιτικά. " Ευτυχώς το ιατρικό επιτελείο ανακάλυψε το πρόβλημα νωρίς", αποκάλυψε ο 18χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος μίλησε για ένα ζήτημα με την καρδιά του και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Θα μείνει εκτός για όλη τη σεζόν, δεν τον βιάζει κανείς.

" Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, θα παρακολουθώ το πρόγραμμα των μαθημάτων μου, θα είμαι ένας κανονικός φοιτητής", συμπλήρωσε ο Shareef και δήλωσε βέβαιος ότι " θα επιστρέψω σε χρόνο μηδέν".

Γιατί δεν φοβάται, αυτός ορίζει τον εαυτό του, αυτός στρώνει το δρόμο του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK