Ο ΠΑΟΚ έβαλε πρώτη, αν και του... έσβηνε

Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει τη νίκη του ΠΑΟΚ στην "Τούμπα" επί του Παναιτωλικού και στέκεται στα σημεία... κλειδιά που έφεραν το "τρίποντο" στην ομάδα του Λουτσέσκου. Η εκτίμησή του για τον "εκτελεστή" Πρίγιοβιτς και τη μεγάλη επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε πρώτη, αν και του... έσβηνε

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, μπορεί κάλλιστα να αρχειοθετηθεί στο φάκελο "μισό – μηδέν", με τον Δικέφαλο να ζορίζεται μέχρι να δει τη μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του Αγρινίου, η οποία αν λειτουργούσε πιο σωστά σε μια από τις αντεπιθέσεις που έβγαζε θα μπορούσε να είχε κάνει τη ζημιά. Αλλά, τελικά, όσο ωραία και πρακτική είναι η συζήτηση επί του αποτελέσματος, άλλο τόσο ιντριγκάρει και... δίνει τροφή η συζήτηση για "αν" του ποδοσφαίρου.

ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Η πρώτη φορά που ο Κυριακίδης ζορίστηκε και αγχώθηκε ήρθε στο 61', με τους Μάτος και Πέλκα να χάνουν διπλή, σπουδαία ευκαιρία. Ας πάμε όμως την φάση πίσω βήμα προς βήμα, καθώς αυτή ξεκίνησε από μια κίνηση του Πέλκα στον άξονα, και την τροφοδότηση του Πρίγιοβιτς, στα πόδια, μέσα στη μεγάλη περιοχή. "Εύρηκα!". Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που ο επιθετικός του Δικεφάλου, πήρε στον σωστό χώρο, στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο, τη μπάλα, σε επίθεση του ΠΑΟΚ.

Σε μια ομάδα που ο Ρόμπερτ "ντριπλάρω για να δημιουργήσω χώρο και να εκτελέσω” Μακ είχε καταφέρει να κάνει τη φάση “σήμα κατατεθέν" μόλις μια φορά, και συνολικά δεν "φαίνεται" στο γήπεδο με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί, ο Ομάρ Ελ Καντουρί δείχνει μεγάλη διάθεση αλλά δεν έχει καταφέρει να βγάλει τη τελική πάσα, ο Λέο Μάτος ψάχνει αλλά δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του και ο Τζάλμα Κάμπος αλλάζει πλευρές με τον Μακ μήπως και μπορέσει κάποιος από τους δυο να "ενεργοποιηθεί", ο Δημήτρης Πέλκας κάνει για πρώτη φορά αυτό που περίμενε καρτερικά ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Αυτή ήταν και ο φάση στην οποία ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έδειξε το δρόμο. Οι ασπρόμαυροι το επιχείρησαν ξανά, σε φάσεις που μοίρασαν πιο σωστά και πιο γρήγορα τη μπάλα στα άκρα, και τελικά έφτασαν στο νικητήριο γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να απαλλάσσεται από το μαρκάρισμα του Μόρα και να σκοράρει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΕΡΒΟΣ, ΑΛΛΑ...

Ο Πρίγιοβιτς δεν θα πρέπει να είναι η αρχή και το τέλος της επίθεσης του ΠΑΟΚ, αλλά όσο, μέσα στο ματς, δεν είναι η αρχή, ο Δικέφαλος έχει μια περιοχή άδεια. Ο Σέρβος δεν είναι και ο καλύτερος όταν “ξεβολεύεται” από το κουτί, όσο και αν το προσπαθεί. Και μιας και ακόμα οι περισσότεροι εκ των νέων παικτών δεν έχουν μπει όχι απλά στο πετσί του ρόλου, αλλά στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ πορεύεται, σε μεγάλο ποσοστό, με την περσινή συνταγή. Και ο περσινός ΠΑΟΚ είχε δομηθεί από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 στις ατομικές προσπάθειες του Ροντρίγκες και τον Στέφανο Αθανασιάδη, και από τον Ιανουάριο μέχρι το φινάλε στα ξεσπάσματα του Μάτος, στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και στις “πινελιές” του Μπίσεσβαρ. Φέτος, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Στανόγιεβιτς και συνεχίζει με Λουτσέσκου, και η ενδεκάδα του ξεκίνησε με Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, και πάει για Κάτσε, Μαουσίριο, Ελ Καντουρί...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Θα ξεκινήσω και θα τελειώσω με τα αν, μέσα σε λίγες γραμμές. Υπάρχουν πολλά αν, αλλά θα πάρω το ιδανικό και το καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ. Από τη μια, προσπαθώ να σκεφτώ το κλίμα στον Δικέφαλο αν τώρα οι ασπρόμαυροι ήταν στο +2 από τον Ολυμπιακό, κάτι που θα γινόταν σε περίπτωση που το σουτ του Μακ στο 90' του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε καταλήξει στο βάθος της εστία και όχι στο δοκάρι. Από την άλλη, προσπαθώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική να πάρει νίκη, με τον Ολυμπιακό να έχει "γκελάρε". Το τελευταίο, δεν θα το άντεχε με τίποτα. Θα τον έκανε άνω – κάτω.

Για έναν ΠΑΟΚ που προσπαθεί να πάρει μπροστά, αν του... είχε σβήσει την ώρα που το ίδιο συνέβαινε στον Ολυμπιακό, θα ήταν το μεγαλύτερο κρας τεστ αντοχής. Ακόμα και έτσι όπως κύλισε το ματς με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ έβαλε μπροστά, και ψυχολογικά είναι καλά, έχοντας εντός έδρας παιχνίδι την ερχόμενη εβδομάδα, λίγες ώρες πριν το ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ισορροπίες μοιάζουν λεπτές, όλα, μα όλα, παίζουν το ρόλο τους, ακόμα και πράγματα που κάποιος μπορεί να μη τα “μετρήσει”.

ΕΦΥΓΕ ΠΑΙΔΙ, ΓΥΡΙΣΕ ΗΓΕΤΗΣ

Για το τέλος, κρατάω τον Βιεϊρίνια. "Γύρισα ως πρωταθλητής Ευρώπης" είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο "Έθνος". Και αυτό έδειξε. Και δεν αναφέρομαι στο παιχνίδι του, αλλά στο ύφος του. Στο στάτους του. Στην εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του. Μέσα από λίγες κινήσεις, έβγαλε αυτό το "όταν καίει η μπάλα, τη θέλω ΕΓΩ". Τέτοια "ΕΓΩ" θέλει ο ΠΑΟΚ, τα έχει ανάγκη. Και έρχονται ματς στα οποία αυτά τα "εγώ" θα πρέπει να μιλήσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK