Πέρασε μαζί με ένα "αλλά"...

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε, αλλά μετά τον πρώτο αγώνα με την Ολίμπικ, ήταν ξεκάθαρο πως ο στόχος του στην Τούμπα δεν ήταν μόνο η πρόκριση, αλλά και η χορταστική εμφάνιση. Εδώ έρχεται το "αλλά", καθώς ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε, αλλά κανείς δεν έφυγε… χορτάτος από το γήπεδο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα με την Ολίμπικ, ήταν ξεκάθαρο πως ο στόχος του στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης δεν ήταν μόνο η πρόκριση αλλά και η χορταστική εμφάνιση. Και εδώ έρχεται το "αλλά", καθώς ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε, αλλά κανείς δεν έφυγε… χορτάτος από το γήπεδο.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια ελάχιστα βελτιωμένη "έκδοση" του ΠΑΟΚ του Κιέβου. Έχει κατοχή; Ναι είχε, απέναντι σε μια ομάδα που τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι δεν ήθελε τη μπάλα. Δεν είναι το στυλ της αυτό.

Η Ολίμπικ περίμενε να βρει απέναντί της έναν "κεφάτο" ΠΑΟΚ που θα ανεβαίνει από τα άκρα του, που θα τρέχει και θα αφήνει χώρους. Από όλα αυτά, το μόνο που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν να… αφήνει χώρους. Ο Πρίγιοβιτς έπαιζε συνεχώς έξω από τη μεγάλη περιοχή, που έμενε άδεια, και οι μόνοι που ήταν "σωστοί" ήταν οι Μακ και Τζάλμα. Προφανώς και δεν του… κάπνισε του Πρίγιοβιτς να βγαίνει από τη μεγάλη περιοχή και να "σπάει" μπάλες, αλλά αυτό που προσπαθούσε να κάνει ο Σέρβος, βγήκε ελάχιστες φορές σωστά.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ

Πριν από το πρώτο παιχνίδι, ο προπονητής της Ολίμπικ είχε πει πως περιμένει έναν ΠΑΟΚ που θα πιέσει και κάτι τέτοιο δεν είδε. Πριν από το δεύτερο παιχνίδι, ήρθε η τοποθέτησή του για έναν ΠΑΟΚ που θα είναι πιο επιθετικός λόγω της πίεσης του κόσμου του, και πάλι δεν είδε κάτι τέτοιο.

Ο ΠΑΟΚ με την Ολίμπικ δεν ήταν ο "ΠΑΟΚ Τούμπας" που "καλόμαθε" τους φιλάθλους του πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ παίζει 4-2-3-1 αλλά έχει πολλές διαφορές από τους αυτοματισμούς του περσινού και παραμένει "χαμένος στη μετάφραση".

Όταν επιτίθεται, ο Κάνιας πηγαίνει στα δεξιά, ο Ματος κινείται στο χώρο του Τζάλμα, ο Ανγκολέζος συγκλίνει προς την περιοχή και ο Πρίγιοβιτς μετακινείται και εκείνος από τη θέση του. Και όλο αυτό, ακόμα δεν έχει λειτουργήσει. Θέλει χρόνο, θέλει προπονήσεις, θέλει...

ΤΟΝ "ΠΕΡΑΣΑΝ" ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ

Στα 135 λεπτά των δυο αγώνων (πρώτο ματς συν πρώτο ημίχρονο Τούμπας) ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία ατομικά γκολ. Τρεις “εμπνεύσεις” των Πέντρο Ενρίκε, Μακ και Τσίμιροτ. Ουσιαστικά προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τις μονάδες του.

Η Ολίμπικ παρουσίασε ένα σύνολο σωστό τακτικά, που τις έλειπε η ατομική ποιότητα. Οι Ουκρανοί έπιασαν το ταβάνι τους και ο ΠΑΟΚ απέχει πολύ από το δικό του ταβάνι. Ο ΠΑΟΚ απέχει πολύ από το να δείξει πως ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος του βορρά ήθελε να περάσει "πειστικά" και δεν το έκανε.

ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΧΩΡΟ…

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να διαχειριστεί τους χώρους που θα άφηνε η Ολίμπικ, και το έκανε σε αρκετές φάσεις. Οι ασπρόμαυροι δεν έχει χάσει την ικανότητά τους να εκμεταλλεύονται τους χώρους, όταν τους βρίσκουν. Κάνουν φάσεις και το τελείωμα είναι πολλές φορές θέμα στιγμής, θέμα ενός κοντρόλ, λεπτομέρεια που βέβαια κάνει την διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΠΟΡΩ" ΤΟΥ

Η σούμα των δυο αγώνων με την Ολίμπικ φέρνει τον ΠΑΟΚ να είναι μακριά από αυτό που θέλει και μπορεί να παίξει. Μπορεί από τη μια ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς να τονίζει ότι οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του δεν μπορούν να εφαρμόσουν το 4-4-2, αλλά η άλλη… μισή αλήθεια είναι πως ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει το 4-2-3-1 όπως θα το ήθελε, έτσι όπως το έχει στο μυαλό του.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Και κάπου εδώ, θα πρέπει όλα να ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει 4-2-3-1; Καλώς. Ο ΠΑΟΚ θα πάει στο 4-4-2 που “ευαγγελίζεται” ο Στανόγιεβιτς; Πάλι καλώς. Ας γίνουν όμως όλες οι μεταγραφές που είναι "προγραμματισμένες" διότι ήδη έχει χαθεί χρόνος και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν… Ολίμπικ, ενώ το πρωτάθλημα ξεκινά και όταν στοχεύσεις στη πρώτη θέση πρέπει να μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK