ΑΕΚ είναι, όλα να τα περιμένεις

Ο Τόλης Χορτάτος σχολιάζει την αψυχολόγητη ενέργεια του Γκουστάβο Πογέτ που τον οδήγησε στην έξοδο από την ομάδα και τα λάθη της ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση, που αρχίζουν από την απόλυση του Δέλλα πριν από μερικούς μήνες.

ΑΕΚ είναι, όλα να τα περιμένεις

Τα όσα συνέβησαν χθες, από το πρωί και μέχρι το αργά το βράδυ, αντικατοπτρίζουν το τι πραγματικά εστί ΑΕΚ. Το γεγονός ότι ένας προπονητής αποφάσισε λίγες ώρες πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι, να προτάξει το προσωπικό του ζήτημα (είτε είχε δίκιο, είτε άδικο, δεν το εξετάζουμε) και όχι το συμφέρον της ομάδας που εργάζεται, θα μπορούσε να γίνει ίσως μόνο στην Ένωση. Όπως μόνο στην Ένωση θα μπορούσε να εκδοθεί ανακοίνωση από τη διοίκηση που λίγα λεπτά αργότερα θα ακυρωνόταν από την ίδια.

Ήταν ασέβεια

Αυτό που έκανε χθες ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν μέγιστη ασέβεια. Θίχτηκε (πιθανότατα δικαιολογημένα) από τη στάση της ΠΑΕ στο θέμα της ανανέωσής του και εν βρασμώ ψυχής, έκανε δήλωση, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τα όσα ακολούθησαν της συνάντησης που είχε ο ατζέντης του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προαναγγέλλοντας την απόφαση του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Λες και δεν μπορούσε να περιμένει λίγες ώρες, να περάσει το ματς με τον Ατρόμητο και νηφάλια πλέον, να τοποθετηθεί.

Πρόκειται σαφώς για μία κατάφωρα αψυχολόγητη ενέργεια, η οποία δεν άφηνε περιθώρια στην κοιμισμένη (δεν κατάλαβε από που της ήρθε για την ακρίβεια) ΠΑΕ ΑΕΚ να αντιδράσει διαφορετικά. Και έπραξε όπως έπραξε τελικά, λίγο μετά την άστοχη ανακοίνωση που προηγήθηκε της απόφασης για άμεση λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Η απόλυτη τρικυμία... Η ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο, έφαγε το... χαστούκι και στη συνέχεια ψαχνόταν να δει τι έχει συμβεί.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Πολλοί θα σκέφτηκαν μετά το 3-0 από τον Λεβαδειακό την Κυριακή, ότι δεν γινόταν να υπάρξουν χειρότερες συνθήκες για το "δικέφαλο", λίγο πριν τον κρίσιμο ημιτελικό με τους Περιστεριώτες, κι όμως στον πλανήτη "ΑΕΚ", ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Ό,τι περισσότερο και να γραφτεί για τη χθεσινή εξέλιξη, σίγουρα δεν μπορεί να περιγράψει στην ολότητά της, τη γελοιότητα της κατάστασης. ΑΕΚ είσαι και στα στραβά, όλα, άρα, μπορείς να τα περιμένεις...

Η κουβέντα σήμερα θα αναλωθεί κυρίως στο πώς και γιατί η κατάσταση ξέφυγε με τον Πογέτ και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Δικαιολογημένα άλλωστε, αφού αυτό είναι που απασχολεί. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή, ήταν απλώς το τέλος μιας αλληλουχίας γεγονότων που ακολούθησαν από το μοιραίο βράδυ της 17ης Οκτωβρίου και την ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό, που προέκυψε μετά από ένα προπονητικό λάθος του Τραϊανού Δέλλα (βλέπε αλλαγή Σιμόες), ο οποίος αντί να συμβιβαστεί με μια "τίμια" ήττα, ρίσκαρε και τα έχασε όλα. Η συνέχεια γνωστή...

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΜΕ ΔΕΛΛΑ

Τη γνώμη μου για την περίπτωση Δέλλα την έχω εκφράσει πολλές φορές. Για παράδειγμα στις 9 Ιουνίου, πριν από περίπου έναν χρόνο, έγραφα με αφορμή τη φημολογία σχετικά με την παραμονή του "Κολοσσού" στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ενόψει της επιστροφής της ομάδας στη Super League:

"Η ΑΕΚ πρέπει να πορευτεί και τη νέα σεζόν με τον Δέλλα. Να του δώσει την ευκαιρία και να τον στηρίξει στα δύσκολα. Είναι ευλογία για μια ομάδα να έχει έναν άνθρωπο-προπονητή με το προφίλ του Τραϊανού. Κάποιον δηλαδή που να αγαπά το σύλλογο και να πονά στις δυσκολίες και τα ατυχή αποτελέσματα όπως και ο οπαδός. Κάποιον που να έχει γνώση για τις αδυναμίες του και να κάνει τα πάντα προκειμένου να τις βελτιώσει. Κάποιον για τον οποίο θα υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός στα αποδυτήρια προς το πρόσωπό του. Κάποιον που θα πληροί τις προϋποθέσεις να παραμείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο, όπως έχει συμβεί σε όλα τα επιτυχημένα μοντέλα ομάδων παγκοσμίως. Βλέπε Φέργκιουσον, βλέπε Βενγκέρ, βλέπε και Μπάγεβιτς. Κάποιον που θα έχει τύχη για να υπογράψει κάποια στιγμή σύμβαση... μονιμότητας με τους κιτρινόμαυρους.

Αν όχι αυτός, τότε ποιος; Ένας άλλος Έλληνας ή κάποιος τυχοδιώκτης ξένος; Ας σοβαρευτούμε".

ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ

Τελικά η ΠΑΕ ΑΕΚ αντιμετώπισε επιπόλαια την όλη κατάσταση ανάγκασε τον Δέλλα σε φυγή κι έμπλεξε με ένα λαϊκιστή ( ελέω του λαϊκίστικου παραληρήματος στη δήλωσή του) και τυχοδιώκτη ξένο προπονητή. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Ένωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική ελαφρότητα ζητήματα μεγάλης σημασίας. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, επέλεξε να "σκοτώσει" ένα δικό της παιδί, προκειμένου να απαλλαγεί από το βάρος της ευθύνης για τη βαριά ήττα στο Φάληρο κι έπεσε πάνω σε έναν άνθρωπο που έβλεπε την Ελλάδα και την ΑΕΚ ως "όχημα" για την επιστροφή του σε ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος.

Ποτέ κανείς δεν πείστηκε άλλωστε, ότι ο ίδιος ο Πογέτ σκεφτόταν σοβαρά να παραμείνει και τη νέα σεζόν. Άλλα έλεγε σε συνεντεύξεις του στην Ελλάδα, άλλα στην Ισπανία και άλλα στην Αγγλία. Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο Πογέτ. Για τον προπονητή Πογέτ, ποτέ δεν πείστηκα ότι έχει τη φιλοσοφία και τις ικανότητες να κάνει τη σημερινή ΑΕΚ, πραγματική ΑΕΚ. Αυτό είναι όμως μια άλλη κουβέντα...

ΥΓ. Αν ερχόταν ο Πογέτ και ζητούσε άμεση απάντηση για συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ μετά το 3-0 από το Λεβαδειακό, ποιος πρόεδρος θα τον έκλεινε χωρίς δεύτερη σκέψη;

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νίκος Γιαννόπουλος: Βατερλώ σε όλα τα επίπεδα
Άκης Γεωργίου: Δεν υπήρχε θέμα κι όμως ο Πογέτ έφυγε
Φεύγει από την ΑΕΚ ο Πογέτ
ΠΑΕ ΑΕΚ για Πογέτ: "Τα υπόλοιπα μετά τον Ατρόμητο"
Έξαλλος ο Μελισσανίδης, τον τελειώνει άμεσα!
Ομιλία του Πογέτ στους παίκτες με αιχμές για τη διοίκηση
Τέλος από τώρα ο Πογέτ!
Τέλος ο Πογέτ, υπηρεσιακός ο Μανωλάς
Απίστευτες ατάκες από Πογέτ: "Όταν λες όχι σε κάποιους πλούσιους, δεν το αντέχουν!"
Μελισσανίδης: "Φέρθηκε ανήθικα ο Πογέτ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK