Φέρνει εξάρες, θα πάρει όμως την παρτίδα;

Αυτά που κρατάει η ΑΕΚ μετά τις εξάρες, το κάτι που της έλειπε, οι νέοι που αυξάνουν τον ανταγωνισμό και η κούρσα των πλέι οφ, στην οποία η Ένωση εκκινεί... τελευταία. Θα καταφέρει άραγε να περάσει έστω κι έναν πριν το φώτο φίνις; Ο Τόλης Χορτάτος καταγράφει τα δεδομένα και σας καλεί να πάρετε μέρος στο σχετικό POLL.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports)
aek panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ μετά από τις δύο συνεχόμενες εξάρες, αυτό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να βρει εντελώς άλλους πρωταγωνιστές για να φτάσει στο στόχο της. Κόντρα στον Λεβαδειακό, οι Βάργκας και Αραούχο ήταν αυτοί που έθεσαν τις βάσεις για το ευρύ σε έκταση σκορ, ενώ απέναντι στη Βέροια, ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβαν δράση για να οδηγήσουν την Ένωση σε μία ακόμη εμφατική νίκη. Την ίδια ώρα, όλη η υπόλοιπη ομάδα έπαιζε τουλάχιστον για 7, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, αφού όταν δεν υπάρχουν παραφωνίες μέσα στην 11άδα, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ

Τα καλά που έχει να κρατήσει η ΑΕΚ από αυτά τα δύο παιχνίδια είναι πολλά και ο Μανόλο Χιμένεθ τα γνωρίζει καλύτερα απ' όλους μας, όμως τα κεφάλια πρέπει να μείνουν σκυμμένα, καθώς τα δύσκολα δεν έχουν αρχίσει ακόμη και ο δρόμος για να πετύχουν οι "κιτρινόμαυροι" το μίνιμουμ των στόχων τους (βλέπε συμμετοχή στα πλέι οφ), είναι ακόμη μεγάλος.

Εγώ ξεχωρίζω πάντως την θεαματική αλλαγή στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και αυτό που είπε μεταξύ άλλων ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα. Ότι δηλαδή η οδηγία που έχουν πλέον από τον προπονητή τους, είναι να μη σταματούν να πιέζουν τον αντίπαλο, να σπεύδουν να ανακτήσουν τον έλεγχο της μπάλας όταν αυτός χάνεται, αλλά και να ψάχνουν μονίμως για κενούς χώρους προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία για εύκολη πάσα στον συμπαίκτη τους.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η βελτίωση του Αϊντάρεβιτς, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και πιο διαφορετικός προς το καλύτερο, ενώ ο Βινίσιους, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, έπαιξε με θράσος κι έδειξε να έχει καλή τεχνική κατάρτιση και εκρηκτικότητα. Ο Βράνιες μοιάζει σαν να παίζει χρόνια στην ΑΕΚ, ενώ ο Λαμπρόπουλος, πέρα από τα ανασταλτικά καθήκοντά του, υπενθυμίζει συχνά πυκνά το πόσο επικίνδυνος είναι όταν βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η αγωνιστική άνοδος του Ντίντακ, ο οποίος πλέον θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό, ενώ οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πέκχαρτ, με τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις του, έχει βουλώσει πολλά στόματα, μεταξύ των οποίων και το δικό μου, που έγραφα πως δεν κάνει ούτε για ομάδα που μάχεται για την παραμονή.

Η "ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Πάμε και στα πιο σημαντικά τώρα... Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη για τα πλέι οφ, μετά και το πέρας της 19ης αγωνιστικής, όλα δείχνουν ότι για τις 3 από τις 4 θέσεις θα παλέψουν οι Πανιώνιος, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα... αυτοκτονήσει για να μείνει εκτός. Στο δια ταύτα... Οι "κυανέρυθροι" φαίνεται πως έχουν ισχνό προβάδισμα με τους 35 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, καθώς έτσι διατηρούνται στο +6 από τους "κιτρινόμαυρους", τους οποίους φιλοξενούν στη Νέα Σμύρνη την 23η αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα η Ένωση εξακολουθεί να βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο, αφού σε 11 αγώνες που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, θα πρέπει να συγκεντρώσει 3 βαθμούς περισσότερους από την Ξάνθη ή τον Παναθηναϊκό. Αν κάτι είναι θετικό για την ΑΕΚ, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη φόρμα αυτή την περίοδο από τους ακρίτες και τους "πράσινους". Επιπλέον, εφόσον η Ένωση κερδίσει το "τριφύλλι" στο ΟΑΚΑ την 26η αγωνιστική, θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ παράλληλα έχει το... πάνω χέρι στην ισοβαθμία και με την Ξάνθη.

Ιδού και το πρόγραμμα για να έχουμε σαφέστερη εικόνα για το τι περιμένουμε...

20η αγωνιστική

Ηρακλής - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Βέροια - Πανιωνιος

21η αγωνιστική

Ατρόμητος - Ξάνθη

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

Πανιώνιος - Ηρακλής

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

22η αγωνιστική

ΑΕΚ - ΑΕΛ

Ξάνθη - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - Πανιώνιος

23η αγωνιστική

Παναθηναϊκός - Βέροια

Ξάνθη - Πλατανιάς

Πανιώνιος - ΑΕΚ

24η αγωνιστική

Πανιώνιος - ΑΕΛ

Ηρακλής - Παναθηναϊκός

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Κέρκυρα - Ξάνθη

25η αγωνιστική

Ξάνθη - Λεβαδειακός

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

Ατρόμητος - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

26η αγωνιστική

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη

Πανιώνιος - Ατρόμητος

27η αγωνιστική

Ξάνθη - Παναιτωλικός

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Πλατανιάς - ΑΕΚ

28η αγωνιστική

ΑΕΚ - Κέρκυρα

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη

Πανιώνιος - Πλατανιάς

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

29η αγωνιστική

Κέρκυρα - Πανιώνιος

ΑΕΛ - Ξάνθη

Λεβαδειακός - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

30η αγωνιστική

Ξάνθη - Βέροια

Πανιώνιος - Λεβαδειακός

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

Προσωπική εκτίμηση για το ποια ομάδα θα μείνει εκτός, δεν μπορώ να κάνω. Θεωρώ πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν η Ξάνθη θα καταφέρει να "τρέξει" ολόκληρη την κούρσα ή αν στο τέλος θα μπουκώσει, όπως και από το πώς θα παρουσιαστούν στη συνέχεια η ανεβασμένη αυτή την περίοδο ΑΕΚ και μετριότατος το τελευταίο διάστημα, Παναθηναϊκός.

Πάρτε μέρος στο POLL του Contra.gr. Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK