Μόνο με καλύτερο θα μετριάσει την ήττα

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη μέγιστη επικοινωνιακή ήττα που υπέστη η ΑΕΚ με την περίπτωση Μοντανιέ.

Μόνο με καλύτερο θα μετριάσει την ήττα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο όρος "χαστούκι" στην περίπτωση του ναυαγίου του Μοντανιέ είναι λίγος για να χαρακτηρίσει την επικοινωνιακή ήττα που υπέστη η ΑΕΚ. Ξανάστροφη το λέμε στο χωριό μου και συνήθως μετά από κάτι τέτοιες το θύμα χρειάζεται λίγο χρόνο για να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.

Η ΑΕΚ λοιπόν, για λόγους που λίγο-πολύ είναι γνωστοί και αντιληπτοί από τον μέσο φίλαθλο (και όχι πρόβατο, κιτρινόμαυρο, ερυθρόλευκο ή άλλης αποχρώσεως) υπέστη μέγιστη επικοινωνιακή ήττα και τώρα το ζητούμενο είναι το πώς μπορεί η ομάδα να αντιστρέψει το κλίμα και να περισώσει, ό,τι μπορεί να σωθεί.

Εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα στον κόσμο

Υπήρχε η αίσθηση μετά το φιάσκο με τον Πογέτ (στο οποίο έφερε ευθύνη για τους χειρισμούς ο Ουρουγουανός στο μεγαλύτερο ποσοστό και στο ελάχιστο η διοίκηση της ΑΕΚ), πως τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα, αλλά τα "θέλω" της ομάδας από τον προπονητή. Στην περίπτωση του Φιλίπ Μοντανιέ λοιπόν, οι άνθρωποι της Ένωσης διαπίστωσαν (καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζουμε) πως ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσαν, γνωρίζοντας παράλληλα από τις πρώτες επαφές, ποιο είναι το κασέ του Γάλλου. Γι αυτό άλλωστε και κατέληξαν στην περίπτωσή του απορρίπτοντας άλλες, γι αυτό και τον κάλεσαν στην Ελλάδα, γι αυτό και ο ίδιος δέχτηκε να έρθει, ενώ είχε ήδη προηγηθεί το ραντεβού με τον Μπάγεβιτς στο Παρίσι.

Για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με διαφορά στο οικονομικό, ναυάγησε του Γάλλου τεχνικού και η ΑΕΚ βρέθηκε εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα στον κόσμο της, αφού η ίδια δημιούργησε προσδοκίες και τις κατέστρεψε με τραγικούς χειρισμούς και τρόπο αναπάντεχο.

ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΑΝΙΕ

Πώς είναι δυνατόν να λες ότι θες να φτιάξεις ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και ενώ καταλήγεις σε κάποιον που θεωρείς ικανό να φέρει σε πέρας το πλάνο σου, κάνεις παζάρια για να ρίξεις κάμποσο την τιμή. Δεν αναλογίζεσαι ότι υπάρχει το ρίσκο να... κλωτσήσει η άλλη πλευρά; Δεν φοβάσαι τι θα συμβεί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα θες; Άρα ή δεν το κουράζεις με περιπτώσεις τύπου Μοντανιέ εξ αρχής ή από τη στιγμή που μπλέκεις και φτάνεις την κατάσταση σε σημείο που η πρόσληψη θεωρείται δεδομένη, έχεις λάβει την απόφαση να βάλεις το χέρι στην τσέπη -όσο χρειαστεί- για να το τελειώσεις.

Τώρα τι; Τώρα προπονητής καλύτερος από τον Μοντανιέ και σαφώς πιο ακριβός. Σε διαφορετική περίπτωση το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν μπει το καλοκαίρι.

ΥΓ1: Το Κύπελλο ήταν μια καλή αρχή για τη χρονιά της επιστροφής, όμως πλέον οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και οτιδήποτε λιγότερο δύσκολα θα γίνει ανεκτό από την πλειοψηφία του κόσμου.

ΥΓ2: Το κακό με τη διοίκηση της ΑΕΚ είναι ότι δημιουργεί προσδοκίες, όμως στο τέλος κάνει αρκετές εκπτώσεις. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι με την περίπτωση του επιθετικού. Θα ήταν προτιμότερο ο πήχης να είναι χαμηλά, όπως και οι τόνοι, ώστε και ο κόσμος να αντιλαμβάνεται μέχρι που είναι το ταβάνι της ομάδας του και να μετριάζεται η απογοήτευσή του όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον προσδοκώμενο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Όχι" Μοντανιέ στην ΑΕΚ
Συνάντηση με Λανς ο Μοντανιέ
Σχόλιο Zastro: Η ΑΕΚ έχει πλάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK