Η σημαία της μετάβασης, η Ίνμα και το αβάσταχτο τέλος

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τον Μίγκελ Κορδέρο που αποτέλεσε την προσωποποίηση της μετάβασης από την απόλυτη καταστροφή στο να γίνει και πάλι η ΑΕΚ μεγάλη και το ρόλο που έπαιξε η σύντροφός του Ίνμα που ήταν πάντα δίπλα του στα δύσκολα χρόνια των μικρότερων κατηγοριών.

Η σημαία της μετάβασης, η Ίνμα και το αβάσταχτο τέλος

Ο Μιγκέλ Κορδέρο, ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ΑΕΚ, ειδοποιήθηκε να βρει ομάδα για να αποχωρήσει από τους «κιτρινόμαυρους», καθώς δεν λογίζεται στα πλάνα τους για τη νέα σεζόν και η είδηση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στους οπαδούς της Ένωσης.

Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Ο Κορδέρο βλέπετε, αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια ένα από κεντρικά τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη μετάβαση από την απόλυτη καταστροφή, στο να γίνει και πάλι η ΑΕΚ μεγάλη. Ο Ισπανός αποκτήθηκε τη χρονιά του υποβιβασμού, βίωσε ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να ζήσει ένας παίκτης σε μια ομάδα σε ξένη χώρα. Βρέθηκε στο μηδέν, χωρίς συμμάχους, χωρίς χρήματα, χωρίς τίποτα, όμως δεν το έβαλε στα πόδια. Δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της φυγής και της αναζήτησης μιας πιο υγιούς κατάστασης. Αποφάσισε να φάει τα σκατά των μικρότερων κατηγοριών, πιστεύοντας στο νέο πρότζεκτ της ΑΕΚ. Και ήταν πάντα εκεί, ένας ακούραστος εργάτης που έκανε τα πάντα για την ομάδα και σχεδόν τίποτα για τον εαυτό του. Και πέρασε δυσκολίες πολλές. Τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω και τον δυσκόλεψαν να στεριώσει στην 11άδα. Αλλά, είχε πείσμα και πίστη και επέστρεφε πάντα.

Ο Κορδέρο λοιπόν δικαιώθηκε από αυτή την επιλογή που πήρε πριν από τρία χρόνια, καθώς κατάφερε στο τέλος της περασμένης σεζόν να πανηγυρίσει τον τίτλο του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Και νομίζω ότι το βράδυ της 17ης Μαΐου θα έπρεπε να νιώθει πολύ ευτυχισμένος. Ίσως περισσότερο από ποτέ σε ολόκληρη την καριέρα του. Και αυτό γιατί η απόφαση του να μείνει πιστός στην Ένωση, τον είχε δικαιώσει, αποστομώνοντας όλους αυτούς από το περιβάλλον του, που τον συμβούλευαν να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Ινμα #monoaek #AEKARA #aekfamily

Στο πλευρό του ο Ισπανός μέσος είχε πάντα την σύντροφό του Ίνμα να τον στηρίζει σε κάθε δυσκολία. Εκεί, στην εξέδρα της ΑΕΚ, σε κάθε ματς, ακόμη και στα κατσικοχώρια που αναγκάστηκαν να παίξουν οι κιτρινόμαυροι στην περιπέτεια της εξερεύνησης των απανταχού ποδοσφαιρικών γηπέδων ανά την επικράτεια.

Η Ίνμα αγάπησε μαζί με τον Μιγκέλ την ομάδα και την αγάπη της αυτή, την εκδήλωνε με κάθε αφορμή στα social media με τα hastgag στο τέλος κάθε ανάρτησης της να είναι συγκεκριμένα #monoaek #AEKARA #aekfamily.

Ο Μιγκέλ και η Ίνμα είχαν φτάσει να γίνουν η καλύτερη διαφήμιση για την ΑΕΚ στην Ισπανία, κάτι που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κανείς ακολουθώντας τους στα social. Ένα νεαρό ζευγάρι σε μια ξένη χώρα, με κόντρα συνθήκες, έχοντας ο ένας τον άλλο για στήριγμα στα δύσκολα και συντροφιά στα ωραία που έρχονταν μέρα με τη μέρα, με την ΑΕΚ να ενώνει τα όνειρά τους.

Ο Μιγκέλ και η Ίνμα μετά το τέλος της σεζόν γύρισαν στην πατρίδα τους καθώς στις 10 Ιουνίου είχαν προγραμματίσει το γάμο τους. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του κυπέλλου που σηματοδοτούσε την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πόσο πολύ ήθελαν αυτόν τον τίτλο και το πόσο χάρηκαν και οι δύο με την επιτυχία της ομάδας περιγράφεται απόλυτα σε μια ανάρτηση της Ινμα το βράδυ του τελικού, με τον Μιγκέλ στη φωτογραφία να κρατά το τρόπαιο στα αποδυτήρια και το μήνυμα που τη συνόδευε να γράφει «#kypelloForOurΓάμος Συγχαρητήρια. Σας αξίζει αυτή τη χαρά για όλα αυτά που παλέψατε γι αυτά τα χρώματα! Συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια AEKARA! Κύριε Μελισσανίδη χρειάζομαι αυτή την κούπα για τις 10 Ιουνίου, θα με αφήσετε να την πάρω;».

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Μιγκέλ και η σύντροφός του. Ο Ισπανός μέσος ειδοποιήθηκε πως δεν υπολογίζεται και το γεγονός αυτό δεν χαροποίησε κανένα. Τόσο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και την Ίνμα, όσο και τον κόσμο της ομάδας. Το ξέσπασμα της άλλωστε μπορεί να αποτυπώσει στο μέγιστο βαθμό το πώς αισθάνεται ο Κορδέρο από αυτή την εξέλιξη.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Ο Κορδέρο δεν θα έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ. Όχι μόνο για το γεγονός ότι της έμεινε πιστός και ήταν πάντα "στρατιώτης" στα δύσκολα, αλλά και επειδή μπορεί να της προσφέρει ακόμη αγωνιστικά. Δεν τον πήραν τα χρόνια άλλωστε... Δεν είναι βάρος για το ρόστερ, ούτε το συμβόλαιό του είναι επιβαρυντικό για το μπάτζετ της ομάδας. Και δεν νομίζω πως και ο ίδιος θα είχε πρόβλημα να έχει μικρότερο ρόλο τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που η Ένωση έχει αποφασίσει να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της για να πλαισιωθούν οι Σιμόες και Γιόχανσον. Κακώς φεύγει λοιπόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ξέσπασμα της κυρίας Κορδέρο
Ο Κορδέρο, ο χαφ και ο Τζεμπούρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK