Θηρίο με αριστερό "φαρμάκι", σε κατάσταση αναμονής

Ο Τόλης Χορτάτος καταγράφει τα δεδομένα που προσδιορίζουν τον ποδοσφαιριστή Ούγκο Αλμέιδα και συνιστά υπομονή για το τι θα καταφέρει εν τέλει να αποδώσει ο Πορτογάλος στην ΑΕΚ.

Θηρίο με αριστερό "φαρμάκι", σε κατάσταση αναμονής
Αλμέιδα ΑΕΚ

Στην Ελλάδα των δύο άκρων, που κυριαρχούν οι απόψεις του μηδενισμού ή της απόλυτης αποθέωσης, ο Ούγκο Αλμέιδα, ήρθε, υπέγραψε, ανακοινώθηκε και βρέθηκε στο επίκεντρο των σχολίων. Ο φορ "παλτό που ξέχασε να βάζει γκολ" για μερικούς ή ο "παιχταράς που θέλει μισή ευκαιρία για να σκοράρει" για κάποιους άλλους, είναι ο εκλεκτός της Ένωσης για τη γραμμή κρούσης της ομάδας, πάνω στον οποίο αναμένεται να βασίσει πολλά τη νέα σεζόν ο Τιμούρ Κετσπάγια.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Για το τι ακριβώς είναι ο Αλμέιδα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε. Η αίσθηση που μπορεί να έχει ο καθένας όμως σχετικά με το τι θα καταφέρει με τα κιτρινόμαυρα ο Πορτογάλος, είναι σεβαστή, αλλά πάντα με την προϋπόθεση της επιφύλαξης.

Αυτό που μπορούμε να πάρουμε ως βάση για να εξάγουμε συμπεράσματα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα, είναι στοιχεία από το βιογραφικό του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρέαζαν σε κάθε φάση της καριέρας του, την αγωνιστική συμπεριφορά και απόδοσή του.

Βλέποντας ακόμη και πρόχειρα τα νούμερα του ποδοσφαιριστή, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια ο 32χρονος επιθετικός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Ο Αλμέιδα έφτασε στο πικ της καριέρας του, την πενταετία 2006-2011 που αγωνίστηκε στη Βέρντερ Βρέμης, διάστημα στο οποίο πέτυχε 63 γκολ σε 176 επίσημους αγώνες και οι πολύ καλές εμφανίσεις του συνεχίστηκαν στο διάστημα που πέρασε στην Τουρκία με την Μπεσίκτας, όπου έπαιξε σε 109 επίσημα ματς και σκόραρε 47 φορές.

Αυτά τα χρόνια σε Βέρντερ και Μπεσίκτας, ο Αλμέιδα βρισκόταν ένα ασφαλές και γνώριμο περιβάλλον, στο οποίο είχε προσαρμοστεί και μπορούσε να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Στη συνέχεια, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι και το καλοκαίρι του 2016, αγωνίστηκε κατά σειρά σε Τσεζένα, Ανζί, Κουμπάν και Ανόβερο. Μέσα σε δύο χρόνια δεν κατάφερε να στεριώσει σε καμία από τις 4 ομάδες που έπαιξε με τα νούμερά του να είναι σχετικά μέτρια, καθώς σε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 8 γκολ στο σύνολο.

Στην καριέρα του πάντως έχει συμμετάσχει συνολικά σε 432 επίσημους αγώνες, μετρώντας 145 γκολ, γεγονός διόλου αμελητέο.

ΤΟ ΚΟΡΜΙ

Συμπεράσματα για το τι μπορεί να προσφέρει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ, μπορούν να προκύψουν και από το σωματότυπό του. Ο όγκος και το ύψος του (1,91 μ.) τον βοηθά να αποκτά πλεονέκτημα μέσα στην περιοχή όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα, ενώ όταν υποδέχεται την υποδέχεται στα πόδια, σπάνια την κρατά, φροντίζοντας να παίρνει θέση που του επιτρέπει να σουτάρει χωρίς δεύτερη επαφή, κυρίως χρησιμοποιώντας το... φαρμακερό αριστερό του πόδι.

Στο VIDEO που ακολουθεί είναι συγκεντρωμένα τα γκολ του Πορτογάλου φορ από το 2011 και έπειτα (από την εποχή της Μπεσίκτας), με τα πλάνα να είναι ενδεικτικά για τον τρόπο παιχνιδιού του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του "δικεφάλου".

Η ΝΕΑ 11ΑΔΑ

Θηρίο με αριστερό "φαρμάκι", σε κατάσταση αναμονής

Όσον αφορά στη θέση που θα αγωνίζεται ο Αλμέιδα στην 11άδα της ΑΕΚ (σε σύστημα 4-2-3-1), αυτή δεν θα είναι άλλη από την κορυφή της επίθεσης. Ο Αλμέιδα είναι "καθαρόαιμος" φορ περιοχής και δεν πρόκειται να τον δούμε να αγωνίζεται στα άκρα, όπως έχουμε δει να κάνει ο Αραβίδης και ο Τζεμπούρ πέρυσι.

Με την προσθήκη του Πορτογάλου, αρχίζει να παίρνει σιγά - σιγά μορφή η 11άδα με την οποία θα αγωνίζεται η Ένωση τη νέα σεζόν. Ας μην πάμε μακριά ωστόσο. Για την ώρα αρκεί να δούμε (στη φώτο αριστερά) πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο Κετσαπάγια, στον αγώνα ρεβάνς με τη Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, ματς το οποίο αναμένεται να είναι και το καθοριστικό για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Oύγκο Αλμέιδα και η θετική σούμα της ΑΕΚ
Αλμέιδα, το θωρηκτό που δεν ντριμπλάρει

News 24/7

24MEDIA NETWORK