Τι θα πείτε στην εξομολόγηση κ. Αναστασιάδη;

Ο Τόλης Χορτάτος σχολιάζει όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο "AEL FC Αρένα" το βράδυ της Δευτέρας.

Τι θα πείτε στην εξομολόγηση κ. Αναστασιάδη;

Στην αισθητική μου (θεωρώ όχι μόνο τη δική μου), όλο αυτό που συνέβη χθες στη Λάρισα, από την οργή για το τραγικό λάθος του Ντεγκρά, μέχρι την απομάκρυνση (με τις "κλωτσιές") του ποδοσφαιριστή από την ομάδα, ξεπερνά ακόμη και τα ξεχειλωμένα όρια τραγελαφικότητας που ενίοτε απαντάμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια συνοπτική καταγραφή των γεγονότων αναδεικνύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το γραφικό της κατάστασης.

Τι έγινε λοιπόν; Ένας τερματοφύλακας, στην πρεμιέρα (!) ενός πρωταθλήματος, έκανε ένα τραγικό λάθος, με αποτέλεσμα η ομάδα του να ισοφαριστεί και να χάσει δύο βαθμούς. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (επαναλαμβάνω)! Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας αυτής, περίμενε (με το που τελείωσε το ματς) τον ποδοσφαιριστή στη φυσούνα για να του τα ψάλλει, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι έφτασε σε σημείο να του επιτεθεί, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας, δεν στήριξε σε κανένα σημείο των δηλώσεών του τον ποδοσφαιριστή, προαναγγέλλοντας μάλιστα το τέλος του: "Ό,τι πούμε τώρα θα είναι λάθος. Είμαστε σε κατάσταση αναβρασμού μπορώ να πω. Εγώ είμαι άνθρωπος ο οποίος πολύ δύσκολα παίρνω αποφάσεις, αλλά για το συγκεκριμένο πιστεύω πως θα πρέπει να τελειώνει το θέμα. Του το είπα άλλωστε μετά το παιχνίδι. Ο Ντεγκρά ήταν δική μου επιλογή, εγώ τον έφερα στην ομάδα. Είναι καλός τερματοφύλακας. Εγώ πάντα έλεγα ότι καλός τερματοφύλακας είναι αυτός που πιάνει την μπάλα. Ο Ντεκρά δεν έπιασε τη μπάλα και φάγαμε δυο γκολ. Η ΑΕΛ έχει άλλους δύο καλούς τερματοφύλακες. Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε..." ήταν η δήλωση του Έλληνα τεχνικού.

Δεν θέλω να αναφερθώ στην περίπτωση Κούγια. Αυτός κάνει κουμάντο και από τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να τελειώσει τον ποδοσφαιριστή, με συνοπτικές διαδικασίες, το κρίμα στο λαιμό του.

Αν κάποιος μπορεί όμως να αντιδράσει σε μια τόσο χοντροκομμένη απόφαση, αυτός είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Συντάχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη με το αφεντικό του και ουσιαστικά έθεσε τον ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας, αδιαμαρτύρητα.

Τα ερωτήματα που μου προκάλεσε η στάση του, είναι απλά και νομίζω πως τα αντίστοιχα μπορεί να προβλημάτισαν κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Ο Αναστασιάδης υπήρξε ποδοσφαιριστής και σίγουρα σε όλη την καριέρα του θα έκανε κι αυτό κάποιο σημαντικό λάθος. Πώς θα του φαινόταν αν είχε την ίδια αντιμετώπιση από όλο το περιβάλλον της ομάδας του; Σήμερα το πρωί ο Άγγελος Αναστασιάδης τα έχει καλά με τον εαυτό του; Και τι θα πει άραγε αύριο στον πνευματικό του;

Απλά σκέψεις κάνω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταύρος Καραΐνδρος: Ταύλα τ' αλογάκι!
Στα χέρια Κουγιας-Ντεγκρά, λύθηκε το συμβόλαιό του
Αναστασιάδης για Ντεγκρά: "Να τελειώνουμε"
Η μοιραία γκέλα του Ντεγκρά έδωσε βαθμό στον Ηρακλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK