Το λάθος του Μανόλο και η επόμενη μέρα

Ο Χιμένεθ που δίνει αφορμές για αυστηρή κριτική, όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει όσα κατάφερε από την ημέρα που ανέλαβε και η ΑΕΚ που οφείλει να κάνει το ελάχιστο, ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες. Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την επόμενη μέρα στο κιτρινόμαυρο "στρατόπεδο".

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν άποψη κάθε εβδομάδα, γι' αυτό κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι καλώς συμφωνήθηκε να παραμείνει ο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ και την ερχόμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα μας έδωσε αρκετές αφορμές να του ασκήσουμε κριτική.

ΤΡΕΙΣ ΑΦΟΡΜΕΣ

Η πρώτη αφορμή δόθηκε με την επιλογή του για ροτέισον στο ματς με τον Πανιώνιο, η συνέχεια ήρθε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, που κράτησε Αραούχο και Λάζαρο στον πάγκο κι έχασε περισσότερο από ένα ημίχρονο και η τελευταία πράξη παίχτηκε χθες, όχι τόσο για τις επιλογές του, όσο για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ισπανός τόνισε μεταξύ άλλων, τόσο στο συνδρομητικό κανάλι αρχικά, όσο και στη συνέντευξη Τύπου αργότερα, ότι οι παίκτες του δεν αγωνίστηκαν με καρδιά. Όχι ότι είχε απόλυτα άδικο, το αντίθετο.

Όμως με το να το διατυμπανίζει δημοσίως, εκτιμώ ότι περισσότερο τους απογοητεύει, παρά πυροδοτεί τον εγωισμό τους. Θα μπορούσε να το κάνει στα Σπάτα στη σημερινή προπόνηση, οικογενειακά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

Ο Χιμένεθ αν κάτι έκανε καλά στη μέχρι τώρα δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, ήταν να έχει σε καλή κατάσταση τα αποδυτήριά του. Είναι κρίμα να τα χάσει τώρα στο τέλος, έστω κι αν ο στόχος δεν επιτευχθεί.

ΑΨΥΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λεωφόρο χθες δεν σηκώνει πολλή κριτική. Όπως και στο ΟΑΚΑ, ήταν κακό ματς, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και μέτριο ρυθμό που εν τέλει κρίθηκε στη μία φάση, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει αυτή τη φορά με το πέναλτι του Λέτο να το κερδίσει.

Θεωρώ πως αν η Ένωση παρουσίαζε έστω ένα καλό 20λεπτο, αντίστοιχο με αυτό στην Τούμπα, θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, όμως δεν θύμισε ομάδα, στο ελάχιστο έπαιξε αψυχα και χωρίς καρδιά και μοιραία ήρθε η ήττα.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Πάμε στην επόμενη μέρα τώρα με τα... κουκιά να είναι μετρημένα. Στους δύο αγώνες που απομένουν θα πρέπει πάση θυσία η ΑΕΚ να πάρει ένα τρίποντο για να είναι απόλυτα σίγουρη πως θα αποφύγει την τελευταία θέση που δίνει το «κακό» εισιτήριο για τοEuropa.Εφόσον τα καταφέρει τότε θα έχει περισσότερη ηρεμία για να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης σεζόν, αφού κάνει πρώτα το ταμείο της.

Με μια πρώτη προσέγγιση πάντως, το ταμείο, αν κρίνουμε από τη συνολική παρουσία της ομάδας στη σεζόν, δεν θα έχει θετικό πρόσημο. Αντιθέτως, αν σταθούμε μόνο στην περίοδο Χιμένεθ, τότε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ισπανός δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Το αν θα μπορούσε να έχει κάνει την υπέρβαση, με την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την πρωτιά στα πλέι οφ, είναι άλλη κουβέντα. Δεδομένων των συνθηκών όταν ανέλαβε όμως, η κατάληξη είναι ευτυχής και η αποστολή του επιτυχημένη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK