Γιατί έτσι (του) αρέσει

Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε αφορισμοί, ούτε εξιλέωση. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από πολλούς αγώνες έκανε όσα ακριβώς έπρεπε, όταν ακριβώς έπρεπε, τελείωσε αυτό που άρχισε και πρόσθεσε άλλους δύο βαθμούς στο σακούλι. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

Γιατί έτσι (του) αρέσει

Ναι, η νίκη και με τη διαφορά που επιτεύχθηκε αλλά και με την εμφάνιση που συνοδεύθηκε επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι σημαντική για το χρονικό σημείο της σεζόν που ήρθε. Μετά από απανωτές ήττες, κακές εμφανίσεις, γκρίνια, μίρλα, αμφισβήτηση και όλα όσα συνοδεύουν τα άσχημα αποτελέσματα.

Σε καμία περίπτωση όμως στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να εκλάβουν αυτό το αποτέλεσμα ως τέλος στην κοιλιά που προηγήθηκε. Θα χρειαστούν και άλλες σημαντικές νίκες για να ξεχαστούν οι διασυρμοί σε Βιτόρια και Μόσχα και η ήττα εκτός προγράμματος στο Βελιγράδι.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι είναι το γεγονός ότι πλέον έχουν τη Φενέρ από κάτω τους σε κάθε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία με 2-0 νίκες κάτι που ίσως μετρήσει… διπλά και τρίδιπλα στο τέλος της κανονικής περιόδου όταν θα μοιραστούν τα κουκιά για το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε στο ματς με την ομάδα του Ομπράντοβιτς όσα του είχαν λείψει στις "κακές" ήττες που προηγήθηκαν.

- Είχε κίνηση. Παίκτες με ξεκάθαρους ρόλους επιθετικά, με το λεγόμενο spacing στον υπερθετικό βαθμό ειδικά στην 1η και την 3η περίοδο και αυτοπεποίθηση.

- Είχε ενέργεια. Ο Παπανικολάου διεμβόλισε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα της Φενέρ στην αδύναμη πλευρά και δημιούργησε έξτρα ρήγματα.

- Είχε άριστα διαβασμένη άμυνα ειδικά στους ψηλούς (ο Μιλουτίνοβ έκανε αθόρυβη δουλειά) της Φενέρ και τους έβγαλε από τα νερά τους.

- Είχε τον καλύτερο φετινό Σπανούλη να τελειώνει την πρώτη περίοδο αλάνθαστος (14 πόντοι με 5/5 εντός πεδιάς και κανένα λάθος) να εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή χώρου που του έδινε η άμυνα της Φενέρ.

- Είχε βοήθεια από έναν παίκτη που είχε να εμφανισθεί κάνα… δίμηνο σε ματς της διοργάνωσης, τον Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος από τα 3/20 τρίποντα που είχε στα 8 προηγούμενα ματς είχε 4/4 σε λιγότερο από 18 λεπτά συμμετοχής!

- Είχε συγκέντρωση και συνέπεια στο πλάνο του ακόμη και όταν δεν έμπαιναν τα σουτ (2η περίοδος)

Κατάφερε να αποδιοργανώσει πλήρως τη Φενέρ και αυτό φαίνεται από το γεγονός και μόνο ότι ο Ομπράντοβιτς κατέφυγε στην έσχατη λύση του μπάσκετ-αλάνας διά χειρός Ντίξον από το ξεκίνημα της 2ης περιόδου. Θα πει κάποιος ότι με τον βραχύσωμο Αμερικανό η Φενέρ έριξε τη διαφορά στους 9 (με 14 πόντους του… Μοχάμεντ Άλι) αλλά επειδή αυτό δεν ήταν μπάσκετ Φενέρ και ο Ντίξον έχει πατήσει πλέον τα 34 δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK