Γίναμε Ισπανία...

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ που άλλαξε τους ξένους και βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά του, η ήττα του Ολυμπιακού που δεν του στοιχίζει πολλά, ο Τόμπσον που συνεχίζει να είναι αόρατος μετά την επιστροφή του Σπανούλη και τα... απόνερα της Ευρωλίγκας. Με τη ματιά του Γιάννη Ψαράκη.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Και να θέλει κάποιος να περάσει στο… ντούκου την ήττα του Ολυμπιακού στην Πυλαία δεν μπορεί. Κατ’ αρχήν ήταν η πρώτη των ερυθρόλευκων σε αυτό το γήπεδο μετά το σχεδόν ίδιο σκορ (76-71) της σεζόν 2012-13. Κυρίως όμως ήταν η 3η ήττα (σε μόλις 11 αγωνιστικές) για τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο της Α1 κάτι που τελευταία φορά σε ολόκληρη σεζόν είχε να συμβεί από το 2009-10, σχεδόν μια δεκαετία πριν.

Πισωγύρισμα θα έλεγε ο πεσιμιστής, δεν τρέχει και τίποτα θα πει ο αισιόδοξος. Και ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Είχα γράψει μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στις 11 Δεκέμβρη επί λέξει τα εξής: «Μέχρι τα τέλη Μαίου ο Ολυμπιακός ξεχνάει την υπόθεση "πρωτάθλημα" και συνεχίζει με το μυαλό στην Ευρωλίγκα και τον τελικό του Κυπέλλου» . Όπως και γίνεται. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου παίζοντας με μείον δύο ξένους (Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς) με ειδικά την απουσία του πρώτου να είναι εμφανής βλέποντας τα 1/18 τρίποντα μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου και κουβαλώντας την κούραση της Ευρωλίγκα δεν είχε πολλές δυνάμεις για… χάσιμο. Βλέπετε την περιμένει η Μπασκόνια στη Βιτόρια στο τέλος της εβδομάδας σε ένα σαφώς πιο σημαντικό ματς για την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο, έχοντας ήδη χάσει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και άρα το πλεονέκτημα της έδρας δεν καιγόταν για το διπλό στην Πυλαία και πήγε να το πάρει με τη φανέλα. Βρήκε όμως απέναντί του έναν άριστα διαβασμένο ΠΑΟΚ ο οποίος σαφέστατα και δεν έχει καμία σχέση με το συνονθύλευμα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Για τον «δικέφαλο» οι αστοχίες στις επιλογές κυρίως ξένων παικτών διορθώθηκαν (Γκος αντί Ντίλαρντ, Τζάκσον αντί Κλάσεν) και πλέον είναι μία σαφώς πιο ανταγωνιστική ομάδα. Που κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο της αντίπαλο και του… άλλαξε τα φώτα. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι η βραδιά ανήκει ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ που κέρδισε και όχι στον Ολυμπιακό που έχασε.

Βέβαια η ήττα του Ολυμπιακού είναι αυτή που… ιντριγκάρει περισσότερο ειδικά τους ειδήμονες των social media που "δικαιώνονται" για τους κακούς ξένους και τον… ύπνο Σφαιρόπουλο αλλά δεν θα κάνω τη χάρη να ασχοληθώ μαζί τους.

Ο Ολυμπιακός αν κάτι πρέπει να κρατήσει από το ματς ήταν η νέα ...αόρατη εμφάνιση του Χόλις Τόμπσον. Ο οποίος μετά την επιστροφή Σπανούλη είναι ζήτημα αν έχει κάνει 1-2 καλά ματς κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους για τους ερυθρόλευκους.

Ματς σαν το κυριακάτικο κανονικά θα έπρεπε να είναι η ευκαιρία του αλλά εκείνος πέρασε και δεν… ακούμπησε. Προσθέστε τον Μιλουτίνοβ που θέλει ακόμη χρόνο να βρει ρυθμό μετά από ένα μήνα απουσίας αλλά και την εντελώς λάθος προσέγγιση στο ματς (23 προσπάθειες για τρίποντα, 22 για δίποντα για να το κάνουμε όσο απλοϊκό γίνεται) και θα καταλάβει κάποιος που δεν έχει δει το ματς πως έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι.

Στην τελική λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν έχασε τίποτε παραπάνω από κάποιους πόντους στο πρεστίζ του και σε αυτό που είχε συνηθίσει ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όμως πρέπει άπαντες να κατανοήσουν ότι ειδικά για τις ομάδες που παίζουν και καταβάλλονται στην Ευρωλίγκα με τη μορφή που έχει πλέον τέτοια… φαινόμενα θα είναι ολοένα και περισσότερα και πιο συχνά. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας για παράδειγμα που είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK