Πάρε τους βαθμούς και τρέχα!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πει κάτι μετά τη δύσκολη νίκη επί του Αρη στο Κύπελλο. "Να νικάμε και ας βάζουμε 60". Τότε η συγκεκριμένα ατάκα δεν είχε ακουστεί πολύ καλά. Σήμερα όμως ποιος φίλος του Ολυμπιακού δεν πανηγύρισε τη νίκη επί της Εφές; Γράφει και αναλύει ο Γιάννης Ψαράκης.

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πως το είχε πει ο Σφαιρόπουλος εκείνο το απόγευμα, μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τη νίκη με 56-49 επί του Άρη; «Ας βάζουμε 60 και ας κερδίζουμε» είχε πει και στο Αμπντί Ιπεκτσί το έκανε πραγματικότητα.

Μπορεί το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τη 2η περίοδο να μην έθελξε, όμως το ζητούμενο σε αυτό το σημείο της σεζόν και κόντρα σε ομάδες σαν την Εφές είναι να πάρεις τους δύο βαθμούς με κάθε τρόπο και ας γκρινιάζουν οι φωστήρες των social media.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έβαλε 61 πόντους και κέρδισε εκτός έδρας! Κάτι που είχε πετύχει όλη κι όλη άλλη μία φορά στο παρελθόν, πριν δέκα χρόνια κόντρα στη Ζαλγκίρις με 61-52 στο Κάουνας!

Το γιατί κέρδισε είναι απλό και αρκεί να δει κανείς τα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προσέχοντας τον κύριο με το 7 στην πλάτη. Ξέρετε. Τον «τελειωμένο» που πρέπει να παίζει μαξ 10 λεπτά γιατί είναι αργός και τον έχει επηρεάσει ο τραυματισμός και η απουσία του. Αυτόν, ντε, που έδωσε την ασίστ στον Παπαπέτρου για το προσπέρασμα 56-54, αυτόν που έκανε το 59-56 στην αμέσως επόμενη επίθεση με τρίποντο από τα 8 μέτρα. ‘Nough said που λένε και στο χωριό μου.

ΚΑΙ ΜΑΚ ΛΙΝ

Εύφημος μνεία και στον Τζαμέλ ΜακΛιν για το επιθετικό του ριμπάουντ λίγο πριν το φινάλε αλλά και για το ότι σε αντίθεση με το ματς με την ΤΣΣΚΑ όταν έχοντας… σκάσει ξεμένοντας από δυνάμεις είχε στείλει δύο βολές στο σίδερο, αυτή τη φορά κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Γιατί ο Ολυμπιακός κινδύνεψε από αυτή την Εφες που έχει εγκατασταθεί μόνιμα πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας; Γιατί μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα (9 πόντοι στο δεκάλεπτο) και τις σωστές αντιδράσεις στην αναμενόμενη ζώνη 2-3 του Αταμάν (όταν η Εφές μείωσε 24-22 πήρε αέρα 9 πόντων) ξέμεινε από δυνάμεις.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς που ήταν ο πιο ξεκούραστος όλων έχοντας παίξει κάτι σαν 10 λεπτά με την ΤΣΣΚΑ δίχως να ιδρώσει τη φανέλα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Σπανούλης μπλοκαρισμένος τον ακολούθησε και κάπως έτσι από εκεί που οι ερυθρόλευκοι είχαν μηδέν λάθη στη 2η περίοδο έκαναν (άκουσον-άκουσον) επτά μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά στην 3η περίοδο!

Κάπως έτσι, η Εφές που στο πρώτο ημίχρονο (και ειδικά στην 1η περίοδο) έδειχνε ότι εκτός από έλλειψη ικανοτήτων και κίνητρου δεν είχε ούτε ψυχολογία, μπήκε στο ματς και φλέρταρε με τη νίκη λογαριάζοντας όμως δίχως τον Σπανούλη που μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ άφησε το στίγμα του και στην Πόλη. Για μία ακόμη φορά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK