Με τέτοια άμυνα φτάνει μέχρι τα... σύνορα

Πρώτα τα κακά νέα. Αυτή δεν ήταν άμυνα ομάδας που θέλει να πάει στο φάιναλ φορ. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε σοβαρά αλλά προβλημάτισε. Τα καλά νέα είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ακόμη στο ρόστερ τους τον Βασίλη Σπανούλη. Τόσο απλά. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Σπανούλης EUROKINISSI

Τα κακά νέα για τον Ολυμπιακό είναι ότι με άμυνα σαν αυτή της Παρασκευής κόντρα στην… τουρίστρια στην Αθήνα Εφές δεν έχει τύχη στα πλέι-οφ. Τα καλά νέα είναι πως έχει σχεδόν ένα μήνα μπροστά του για να βρει ξανά ρυθμό, να βρει κίνητρο και να βάλει τους μισούς από τους ξένους του ξανά στην εξίσωση. Γιατί στο ματς με την τουρκική ομάδα με το ζόρι βάζει κανείς θετικό πρόσημο σε δύο εξ αυτών.

Ο Ολυμπιακός σε ένα δίχως ισορροπία και σταθερότητα μέσα στον αγώνα παιχνίδι μπορεί να μην… κινδύνεψε άμεσα από μία ομάδα που ούτε καν τον ισοφάρισε αλλά αν μη τι άλλο προβλημάτισε. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές μέσα στον αγώνα σε διαφορετικά χρονικά σημεία έχασε διψήφιες διαφορές και μάλιστα σε χρόνο d-t. Είχε σαφές πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός με τους πλάγιους της τουρκικής ομάδας (Μότουμ στην αρχή, Μπράουν και Σίμον στη συνέχεια) και το κυριότερο; Υπήρχαν παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Ο Σφαιρόπουλος άφησε τον Μπόμπι Μπράουν για όλο το ματς θεατή στον πάγκο προφανώς ως… επίπληξη για τις κακές του άμυνες στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ την περασμένη Τετάρτη. Το ότι δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο ούτε ο Ουίλτζερ ήταν κάπως αναμενόμενο αφού ο Καναδός λογικά μετά το ματς της άλλης εβδομάδας με την Ουνικάχα στην Ισπανία θα αποχωρήσει μιας και λήγει το συμβόλαιό του.

Όσο για τους άλλους δύο Αμερικανούς; Καλύτερα να μην έπαιζαν αφού θα… άκουγαν λιγότερα από τον προπονητή τους. Ο Τόμπσον έχασε σε δύο σερί φάσεις τον αντίπαλό του σε λιγότερο από τρία λεπτά, βγήκε… σηκωτός από τον Σφαιρόπουλο και δεν ξαναμπήκε (αφού οι δύο άνδρες είχαν μία έντονη λογομαχία), ο δε ΜακΛιν ήταν για ένα ακόμη ματς κακός αμυντικά και άνευρος επιθετικά έχοντας και αυτός τη μουρμούρα του «Σφαιρό» με τον οποίο επίσης είχε μία μικρή… διένεξη.

Ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο θα τους χρειαστεί στη συνέχεια αλλά ο Σφαιρόπουλος έχει δείξει πως δεν… μασάει και «τιμωρεί» συμπεριφορές που δεν συνάδουν με αυτές της υπόλοιπης ομάδας. Και αν μη τι άλλο αυτός ξέρει καλύτερα τα του οίκου του.

Κατά τα’ άλλα ο Σπανούλης έκανε… Σπανουλιές με τις συνεργασίες πάρε-βάλε στον Μιλουτίνοβ, ο Παπαπέτρου μπορεί να έχασε κάποια ελεύθερα σουτ αλλά το πρόσημο ήταν αν μη τι άλλο θετικό ως back up του τραυματία Παπανικολάου ενώ κέρδος ήταν φυσικά και το ξύπνημα του Στρέλνιεκς (έστω με αυτούς τους 7 ταπεινούς πόντους) επιθετικά όσο κυρίως η μεστή εμφάνιση του Μάντζαρη που ερχόμενος από τον πάγκο έβγαλε πολλές άμυνες, έβαλε και ένα καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε και κέρδισε δικαίως και το χειροκρότημα του κόσμου και την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK