Πόλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες

Να 'μαστε ξανά στα στέκια τα παλιά! Εκεί που τον Μάη του 2012, μπροστά στα γουρλωμένα μάτια μας, ο Ολυμπιακός γυρνούσε επιδεικτικά την πλάτη σε μια 15ετία ατέρμονης προσπάθειας για επανάληψη του "ρωμαϊκού οργίου" που τόσο καλά είχε οργανώσει ο Ντέιβιντ Ρίβερς και γι' αναρρίχηση στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Πόλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες

Το έλεγε ο ποιητής πως "στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε", δεν το(ν) πιστεύαμε, και ήρθε η ώρα της επιστροφής. Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε χρόνια απ' όταν ο Βασίλης Σπανούλης έπαιρνε στα χέρια του το αστραφτερό τρόπαιο της διοργάνωσης και το μπασκετικό τμήμα του πειραιώτικου συλλόγου ξέφευγε από τα δεσμά που το κρατούσαν εγκλωβισμένο σ' ένα υγρό μπουντρούμι εσωστρέφειας. Ζούσε μέχρι τότε ένα δικό του "Εξπρές του Μεσονυκτίου". Βασανιστικά και χωρίς διέξοδο!

Κατάφερε παρολ'αυτά σε δυο βράδια, Παρασκευή και Κυριακή, να δραπετεύσει και να φύγει από την Πόλη με κάτι πολύ βαρύτερο από το μέταλλο της κούπας: την πεποίθηση ότι όλα ειναι πιθανά και τίποτα προδιαγεγραμμένο. Το σενάριο εμείς το γράφουμε και όχι οι άλλοι για μας. Ακόμη κι αν ορισμένες φορές το σύμπαν συνωμοτήσει για να συμβεί κάτι καλό ή άσχημο, η απόφαση μάς ανήκει!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε έκτοτε να ορίζει τη μοίρα του και να μην βγαίνει από το δρόμο που διάλεξε να πορευτεί πορευτεί. Ή καλύτερα που ο ίδιος χάραξε.

Από εκείνη την ημέρα που ο Πρίντεζης γινόταν... Άγιος χάρη στο σουτ που ξόρκισε την κατάρα των χαμένων βολών του Πάσπαλι στο Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός σαφώς και έχει αλλάξει. Αυτό προστάζει η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μεταβλήθηκε όμως ως οργανισμός, δεν επηρέαστηκε μέσα του, μονάχα το περιτύλιγμα είναι διαφορετικό.

Γι' αυτό στη (δικιά του) Πόλη πηγαίνει ως αουτσάιντερ, αλλά ταυτόχρονα για να δαμάσει ακόμη μια φορά τα φαβορί. Να σταθεί απέναντι στα τέσσερα μεγαλύτερα (αγωνιστικά) μπάτζετ της διοργάνωσης και να βροντοφωνάξει στο πεδίο της μάχης "μην τους φοβάστε αδέρφια, νικάμε". Οι άλλοι, ούτως ή άλλως, έχουν να χάσουν, όχι ο Ολυμπιακός!

Το Contra.gr, που είχε βρεθεί και το 2012 στην Πόλη, θ' ακολουθεί τους Πρωταθλητές παντού, σε ξενοδοχείο, γήπεδο και events, μεταφέροντας όλα όσα οι κάμερες δεν πρόκειται να δείξουν.

Τα λέμε από την Πόλη πλέον...

News 24/7

24MEDIA NETWORK