Ο Σφαιρόπουλος θα ζήσει με τον Αγραβάνη. Θα πεθάνει κιόλας;

Ούτε ο Έρικ Γκριν ούτε ο Κεμ Μπιρτς. Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον νέο Ολυμπιακό.

Ο Σφαιρόπουλος θα ζήσει με τον Αγραβάνη. Θα πεθάνει κιόλας;

Όταν από τον Ολυμπιακό έβγαινε, οριστικά πια, ότι δεν θ' αποκτηθεί νέος παίκτης στο "4", ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε συγκεκριμένο πράγμα στο μυαλό του. Σκόπευε να υπηρετήσει ένα καλά "οργανωμένο" σχέδιο.

Ο Έλληνας κόουτς ουδέποτε εγκατέλειψε ούτε έχει εγκαταλείψει τη σκέψη να έρθει, όσο προχωράει η νέα σεζόν, εφεδρική λύση πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, ιδίως από τη στιγμή τα χρήματα των Αγγελόπουλων υπήρχαν και υπάρχουν στο... συρτάρι. Δεν ήταν δηλαδή οικονομικός ο λόγος της αναστροφής στο πλάνο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΟΥΑΙΤ

Ο Γουάιτ θα παραμείνει μάλιστα προοπτική σε περίπτωση που δεν βρει θέση στη 15άδα των Μαϊάμι Χιτ, ενώ σε κάποια φάση η "ερυθρόλευκη" λίστα θα γεμίσει με "κομμένους" παίκτες από το ΝΒΑ. Βροντοφώναξε ωστόσο ο Έλληνας κόουτς πως θα στηρίξει τον Δημήτρη Αγραβάνη για να τον κάνει πρώτα απ' όλα να νιώσει απαραίτητος και να συμπεράνει επιτέλους αν -ο μικρός- έχει τα κότσια ν' ανταποκριθεί στην έξτρα πίεση που θα επωμιστεί σ' ένα μήνα από σήμερα.

Μην ξεχνάμε πως ο Αγραβάνης είναι ακόμα παιδί (μόλις τον Δεκέμβριο κλείνει τα 22 του) και έχει μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ότι αυτός έρχεται πίσω από τον Πρίντεζη και όχι ο όποιος ξένος που του "έφαγε" τη θέση. Κάποιες φορές στο παρελθόν η υπέρμετρη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, σε βαθμό παρεξηγήσεως, λειτούργησε εις βάρος του Έλληνα πάουερ φόργουορντ, κυρίως ενόσω βρισκόταν στην εθνική ομάδα με αποτέλεσμα να γίνεται "μαύρο πρόβατο", αλλά και στους συλλόγους που κατά καιρούς ανήκε.

ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Τώρα όμως έχει την υποχρέωση να βγάλει -με σωστό τρόπο- τον εγωισμό του στο παρκέ, να ωφελήσει όλη την ομάδα και να δικαιώσει αυτούς που τον πιστεύουν, τον στηρίζουν και θέλουν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Να βγάλουν έναν δεύτερο... Πρίντεζη, αν και ακούγεται υπεραισιόδοξο. Ουδείς πάντως τον κατηγόρησε πως δεν δουλεύει, παράγοντας που μειώνει τις πιθανότητες εξέλιξης.

Τα δύο πρώτα φιλικά με Απόλλωνα Πάτρας και Λαύριο δεν θα κρίνουν όλη τη χρονιά. Είναι όμως ένα πρώτο δείγμα. Ειδικότερα το δεύτερο, το πρώτο του ΣΕΦ, στο οποίο ο "Πρι" ήταν απών (χαμηλός πυρετός) και χρειάστηκε ο Αγραβάνης να μείνει περισσότερο στο παρκέ ήταν απολαυστικός. Σκόραρε 20 πόντους με 5 τρίποντα, είχε και 4 ριμπάουντ. Τα μισά να κάνει σε κάθε επίσημο ματς η επιτυχία του εγχειρήματος είναι εξασφαλισμένη.

Ούτως ή άλλως πάντως ο Σφαιρόπουλος έχει αποφασίσει να "ζήσει" με τον Αγραβάνη. Αν θα "πεθάνει" κιόλας, δίχως ν' αγοράσει παίκτη, ο χρόνος και φυσικά τ' αποτελέσματα θα το κρίνουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Φτιάχτηκαν για να νικήσει ο ένας τον άλλον

News 24/7

24MEDIA NETWORK