Η Εθνική δεν έχει ανάγκη τον Ζέκα

Η κλήση του Κάρολου Ζέκα στην Εθνική Ελλάδας μοιάζει περισσότερο με... διορισμό επί ΠΑΣΟΚ, παρά με πραγματική ενίσχυση. Σε μία θέση που ούτως ή άλλως η γαλανόλευκη και παράγει και έχει μπόλικα ταλέντα που περιμένουν υπομονετικά να τους καλέσουν.

Η Εθνική δεν έχει ανάγκη τον Ζέκα

Επειδή οι καιροί είναι "περίεργοι" και ο κόσμος ψάχνει πρόσωπα να μισήσει ή να στιγματίσει γιατί... έτσι, να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι φαν του δόγματος "έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές" ή “μουσουλμάνοι διαβάζουν τα κοτόπουλά μας” ( ναι το είδαμε ΚΑΙ αυτό στην τηλεόραση ).

Όπως έχει πει ο κωμικός Louis C.K. ( ο οποίος το πήρε από κάπου αλλού) "Φυσικά και οι ξένοι μας κλέβουν τις δουλειές, αλλά ίσως... αν κάποιος χωρίς γνωριμίες, χρήματα ή γνώση της γλώσσας σου πάρει τη δουλειά, τότε είσαι για τα μπάζα". Αυτό για να... γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας.

Ο Ζέκα, λοιπόν, όπως και άλλοι συνάνθρωποι μας πήρε την ελληνική υπηκοότητα και καλά έκανε. Η πρεμούρα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας όμως είναι... ανεξήγητη. Και δεν έχει να κάνει με το ότι είναι ξένος, αδιάφορο εντελώς, αλλά με το γεγονός πως δόξα τω Θεώ παίζει σε μία θέση που η Ελλάδα παραδοσιακά έχει παίκτες και μάλιστα αρκετούς!

Αν δούμε τους παίκτες που κάλεσε ο Μίχαελ Σκίμπε παρατηρούμε πως στο κέντρο (για 6-8) έχει τους: Τζιόλη, Μανιάτη, Σιώπη, Ζέκα, Σάμαρη, Ταχτσίδη, Ανδρούτσο, Μάνταλο. Τόσο ανάγκη είχε δηλαδή αυτή η ομάδα έναν παίκτη σαν τον Ζέκα; Με δεδομένο πως στην... απ' έξω υπάρχουν οι Χαρίσης (ΠΑΟΚ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), ακόμα και ο Τσουκαλάς (Αστέρας).

Δηλαδή τι παραπάνω έχει να δώσει ο Ζέκα, σε σχέση με αυτά τα παιδιά, που κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός για να μπορέσει να κληθεί στην Εθνική; Και όλα αυτά στη χειρότερη ποδοσφαιρική σεζόν του Πορτογάλου στην Super League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Μπορεί ο Ζέκα να παίξει με το Βέλγιο. Να βγει MVP και σκόρερ. Αδιάφορο. Το όλο σκεπτικό μοιάζει να μην έχει λογική και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το πάρουν ακόμα και οι νέοι του συμπαίκτες (αυτό θα φανεί με τον καιρό).

Γενικότερα οι επιλογές του Γερμανού προβληματίζουν, αφού στα άκρα υπάρχει μόνον ο Γιαννιώτας και ο νεαρός Μανθάτης, με τον Χριστοδουλόπουλο να μένει εκτός και τον... εξαφανισμένο Μπακασέτα να παραμένει στις κλήσεις του. Όλα αυτά δέκα μέρες (25/3) πριν τον κρίσιμο αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Υ. Γ. Αν στη θέση του Ζέκα ήταν ένας παίκτης σαν τον Κλέιτον θα είχε λογική, αφού τα χαρακτηριστικά του λείπουν από το συγκεκριμένο σύνολο.

Το βίντεο είναι από τη σειρά "South Park" και το επεισόδιο "Goobacks" του 2004. Το λες και προφητικό ή προάγγελο για το πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Οι "βλαχοαμερικάνοι" (rednecks) παραπονιούνται πως τους κλέβουν τις δουλειές. Αξίζει να το ψάξει κανείς για να το δει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK