Αν δεν τα τελειώνεις, θα την (ξανα)πατήσεις

Η ασυνέπεια στα τελειώματα των φάσεων τείνει να γίνει μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό ο οποίος άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η copy-paste γκέλα με τη Βέροια, το πολύ χαμηλό ποσοστό νικών εκτός έδρας και η δύσκολη συνέχεια στα ντέρμπι. Σχολιάζει ο Κώστας Γουλής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η τελευταία ατάκα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο flash interview του συνδρομητικού, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ηρακλή, αποτύπωσε όλη την αλήθεια… «Είναι… κατόρθωμα το πώς χάσαμε τη νίκη σ' αυτό το παιχνίδι…». ΑΚΡΙΒΩΣ!

Διότι ναι, είναι όντως τεράστιο «κατόρθωμα» για τον Παναθηναϊκό να μην «τελειώνει» αυτό το ματς, την ώρα που είχε ρίξει τον Ηρακλή στα… σχοινιά και τον σφυροκοπούσε στο β’ ημίχρονο, αλλά αδυνατούσε να του ρίξει τη χαριστική «βολή». Δύο φορές ο Μάρκους Μπεργκ στο 50’ και στο 58’ που νικήθηκε από τον Χουάντερσον, μία το… παραλίγο γκολ της χρονιάς απ’ το τακουνάκι του Εμποκού, μα πάνω απ’ όλα οι πάρα πολλές επιθετικές προσπάθειες οι οποίες… χαλούσαν την ύστατη ώρα και δεν κατέληγαν σε σωστή επιλογή στην τελική πάσα ή στο σουτ.

COPY-PASTE ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Και δεν είναι η πρώτη φορά που την… πατάει κατά αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός. Ειδικά το σαββατιάτικο (11/3) παιχνίδι με το «γηραιό» ήταν ένα… copy-paste του προ μηνών αγώνα με τη Βέροια, όπου οι «πράσινοι» είχαν έναν σκασμό ευκαιρίες (19 τελικές), αλλά… προδόθηκαν στο τέλος από τη μία και μοναδική ευκαιρία της ημαθιώτικης ομάδας.

Την είχε… πατήσει αντίστοιχα και στην Κέρκυρα, όπου κι εκεί έβαλε πρώτος γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και το πλήρωσε. Κι αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να του γίνει «μάθημα» διότι έχει πετάξει –με δική του ευθύνη- ένα τσουβάλι βαθμούς! Όπως το είπε κι ο Ουζουνίδης. Αξιος της μοίρας του στην προκειμένη περίπτωση…

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΕΘΑΝΕΙ»

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο μαθημένος στα δύσκολα και πολύ σκληρός για να… πεθάνει Ηρακλής, το έκανε και πάλι το «θαύμα» του στη μία και μοναδική φάση που έφτιαξε έως το 72ο λεπτό. Και κράτησε με νύχια και με δόντια αυτό το πολύτιμο 1-1 ως το φινάλε, μολονότι είχε και την τύχη με το πλευρό του, ειδικά στη φάση του 84’, όπου ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα χιλιοστά άουτ με κεφαλιά έπειτα απ’ τη «γκέλα» του Τζανετόπουλου.

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ!

Και την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός, συνεχίζει αυτό το κάκιστο ρεκόρ του μακριά απ’ τη Λεωφόρο, όπου μετράει 3 νίκες σε 13 αγώνες. Τρεις! Μόνο τρεις! Μαζί με 7 ισοπαλίες και 3 ήττες. Και το χειρότερο για τους «πράσινους» είναι πως δεν κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» σ’ ένα ματς που έπαιξαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έως το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ΔΕΝ το ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ όταν θα έπρεπε, όπως θα έπρεπε.

Και στο τέλος το πλήρωσαν, βγάζοντας μεγάλες «ανασφάλειες» απ’ τη στιγμή που δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης (κι ανισορροπία στα μετόπισθεν απ’ τη στιγμή που βγήκε ο Κουτρουμπής με αναγκαστική αλλαγή). Ολο αυτό είναι μια «πληγή» στην οποία θα πρέπει να βρει το «φάρμακο» για να την επουλώσει σύντομα ο Ουζουνίδης, διότι είναι αμαρτία να αδικούν κατά τέτοιο τρόπο τους εαυτούς τους οι «πράσινοι».

ΧΑΝΕΙ ΜΠΕΡΓΚ, ΖΕΚΑ, «ΚΟΥΡΜΠΕ»

Το δεύτερο «σημάδι» που άφησε πάνω στον Παναθηναϊκό ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν οι κάρτες. Ο Μπεργκ συμπλήρωσε 4η κίτρινη και θα λείψει σ’ ένα απ’ τα τέσσερα επόμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Το ίδιο και ο Κουρμπέλης που κουβαλούσε κίτρινες κι απ’ τον Αστέρα κι έφτασε τις 4, το ίδιο και ο Ζέκα. Όπως καταλαβαίνει κανείς δεν θα μπορέσουν να λείψουν… όλοι μαζί από έναν αγώνα (π.χ. με τον Πανιώνιο) κι ως εκ τούτου, ο Ουζουνίδης θα έχει επιπλέον βάσανα, στις βασικές επιλογές του για τα ντέρμπι.

ΕΙΧΕ ΤΟΥΧΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Το μόνο θετικό που κρατούν απ’ αυτό το ματς με τον Ηρακλή οι «πράσινοι» είναι η εικόνα τους έως το 72’. Διότι διάολε, ότι και να λέμε, ναι έπαιξαν καλά. Ηταν επιπόλαιοι; Πολύ, αλλά έπαιξαν καλά… Δεν είδαμε «σούπες» και… κακοποίηση του ποδοσφαίρου, αλλά αγωνιστική συνέχεια στο πολύ καλό «φεγγάρι» του Παναθηναϊκού, ως προς τη δημιουργία φάσεων, την κατοχή μπάλας, την συνολική παρουσία του στο γήπεδο.

Συνέχεια, αλλά και… ασυνέπεια στο τελείωμα των φάσεων κι αυτό του κόστισε άλλους δύο βαθμούς, τους οποίους είχε μεγάλη ανάγκη (και) για να «φτιάξει» την ψυχολογία του εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK