H πιο δύσκολη μέρα μετά το "αντίο" Αλαφούζου!

Η "απάντηση" των "πράσινων" προς την πρόταση της διοίκησης για 45% της δόσης και νέο διακανονισμό ως τον Γενάρη, που αναμένεται να καθορίσει πολλά στο ρόστερ του επόμενου ΠΑΟ, το group therapy για το οικονομικό που έγινε στα αποδυτήρια, ο Χουλτ και ο Μολέδο. Ο Κώστας Γουλής γράφει για τη σημερινή πιο δύσκολη μέρα μετά το "antios" του Αλαφούζου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Δεν είχε και πολλά πράγματα για να σταθεί κανείς το ισόπαλο (1-1) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, το τρίτο και τελευταίο των "πράσινων" στους ομίλους του Κυπέλλου. Η σχετικά εύκολη πρωτιά που σφραγίστηκε με τον ένα βαθμό που χρειαζόταν το "τριφύλλι", η καλή εμφάνιση του Χίλιεμαρκ για ένα ημίχρονο (σαν να πήρε το… μήνυμα των δηλώσεων του Ουζουνίδη μετά το Περιστέρι), ο "ορεξάτος", ουσιαστικός και με λιγότερα… φρου-φρου κι αρώματα Χατζηγιοβάνης, το ολιγόλεπτο ντεμπούτο των Τζανδάρη κι Εμμανουηλίδη και το μαχητικό πνεύμα της Παναχαϊκής που με τον «Κατσούρ» ιθύνοντα νου, δείχνει πως βάζει πολύ γερές βάσεις για να επιστρέψει στη Superleague ΣΟΥΡΩΤΗ. Αυτά και… τέλος στο σημειωματάριο, από ένα ματς που θα ξεχαστεί αύριο το πρωί…

Ούτως ή άλλως, η καθημερινότητα και η πραγματικότητα στον Παναθηναϊκό έχει άλλα, πολύ πιο "καυτά" πράγματα, στην ημερήσια διάταξή της, που το αγωνιστικό (κακώς, κάκιστα) περνάει τις περισσότερες φορές σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Από το πρωί της Πέμπτης (30/11) μετράμε… αντίστροφα για τη στιγμή της (πρώτης) μεγάλης, αλήθειας. Της πιο δύσκολης στιγμής (μέχρι την… επόμενη) απ’ την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πει "χαίρετε (ποιος… χαίρεται αλήθεια;) κι αντίο", υποβάλλοντας τον Παναθηναϊκό σ’ ένα ανελέητο, καθημερινό, οικονομικό… Survivor με τεράστια εμπόδια που παλεύει να προσπεράσει, για να μην καταρρεύσει. Διότι σήμερα Πέμπτη –για να μην το… κουράζουμε- θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό, το πώς θα "διαμορφωθεί" ο… επόμενος Παναθηναϊκός, η ομάδα δηλαδή που θα έχει στα χέρια του ο Μαρίνος Ουζουνίδης απ’ τον Γενάρη μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΟ

Μετά την κουβέντα που είχε το μεσημέρι της Τρίτης (28/11) ο "άτυπος" τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος με τους τέσσερις "captains" του "τριφυλλιού" (Κουρμπέλη, Κουτρουμπή, Βιγιαφάνιες, Μολίνς), ενημερώνοντάς τους για το πώς έχουν τα οικονομικά δεδομένα και πόσα απ’ τα χρήματα της δόσης Οκτωβρίου θα πληρωθούν προς τους παίκτες, ακολούθησε μία ευρεία συζήτηση στα "πράσινα" αποδυτήρια. Με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να κουβεντιάζουν το πώς θα… κινηθούν και τι θα κάνουν εν όψει της πρότασης που θα πάρουν σήμερα Πέμπτη (30/11) στα χέρια τους.

Ποιοι θα την μεταφέρουν; Ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου και ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να πάνε στην προπόνηση για να μιλήσουν σε όλους. Και να τους ενημερώσουν πως με τα χρήματα που έχουν καταφέρει να μαζέψουν μέχρι στιγμής ως διοίκηση (περίπου 600.000 ευρώ), θα πληρωθεί το 45% της δόσης Οκτώβρη. Ζητώντας απ’ όλους τους παίκτες να κάνουν υπομονή και να υπογράψουν την προσεχή Δευτέρα (4/12) έναν νέο διακανονισμό, εξόφλησης του υπολοίπου 55% μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη. Όταν δηλαδή θα έχουν εισρεύσει ορισμένα έσοδα στην ομάδα, είτε από πωλήσεις, είτε από την πρώτη δόση της μεταγραφής του Μπεργκ (750.000 ευρώ), είτε από χορηγίες κ.α.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ… ΠΛΑΤΗ

Τι θα κάνουν οι παίκτες; Εδώ έρχεται η… στιγμή της αλήθειας που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, διότι απ’ το τι θα αποφασίσει ο κάθε ένας κι όλοι μαζί, θα εξαρτηθεί και η διαμόρφωση του ρόστερ της… επόμενης μέρας. Εν αντιθέσει πάντως, με το κλίμα απόλυτης ανασφάλειας κι αβεβαιότητας που κυριαρχεί εδώ και ένα δίμηνο σ’ όλο τον οργανισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (αυτό αν θέλετε είναι το Νο1 "κακό" που έκανε στην ομάδα ο Αλαφούζος με το… ξαφνικό "φεύγω"), η διάθεση των περισσότερων παικτών είναι θετική. Και υπάρχει πρόθεση απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία να βάλουν… πλάτη, για να φτάσει η ομάδα με τη μικρότερη δυνατή "αιμορραγία" ως τον Ιανουάριο και να μην "διαλυθεί". Οι περισσότεροι παίκτες του "τριφυλλιού" είναι έτοιμοι να πουν "ναι" κι αυτό αν μη τι άλλο, είναι πολύ σημαντικό για να μην καταρρεύσει (και) αγωνιστικά η ομάδα…

ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Πολλοί ποδοσφαιριστές και δη οι Έλληνες έκαναν συζητήσεις επί συζητήσεων τα τελευταία δύο 24ωρα, για να πείσουν τους ξένους (και ειδικά τους "φρέσκους" στην ομάδα) να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή. Και καταπώς φαίνεται η ομάδα θα παρουσιαστεί αρκετά "συσπειρωμένη" στη σημερινή κουβέντα με τους Κωνσταντίνου-Τουμαζάτο και με πρόθεση για να (υπο)στηρίξει την προσπάθεια. Θα υπάρξουν βεβαίως κι ορισμένες απώλειες, δύο ίσως και τριών παικτών. Ανάμεσα σ’ αυτές όπως όλα δείχνουν, θα είναι κι ο Νίκλας Χουλτ. Διότι παρότι ο ίδιος μιλώντας με συμπαίκτες του στο "Γ. Καλαφάτης" δεν ήθελε να φανερώσει τις σκέψεις του, λέγοντας πως "…πρέπει να τα σκεφτώ όλα πολύ καλά", ο ατζέντης του Μάρτιν Νταλίν είναι εδώ και μέρες με το… F5 κολλημένο στο δάκτυλό του και πάνω απ’ το λογαριασμό του πελάτη του. Κι εφόσον δεν μπουν οι 125.000 ευρώ της δόσης του μέσα στην Πέμπτη, το πρωί της Παρασκευής (1/12), θα δώσει εντολή στο δικηγόρο του(ς), για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες προσφυγής.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΕΔΟ

Για κάθε… Νταλίν, ωστόσο, θα υπάρχει πάντα κι ένας Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος αν και "κουβαλούσε" για μήνες τη… στάμπα από εκείνο το "δεν μπορώ να παίξω" πριν το περσινό, τελευταίο ματς πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ, το απόγευμα της τετάρτης (29/11), φέρθηκε ΑΡΣΕΝΙΚΑ στον Παναθηναϊκό. Ξεκαθάρισε μέσω του ατζέντη του πως ΔΕΝ σκοπεύει να κάνει προσφυγή, ούτε έχει διάθεση να υπογράψει σε άλλη ομάδα απ’ την 1 Ιανουαρίου (παρότι έχει κάθε δικαίωμα), ενώ επανέλαβε πως θα περιμένει ακόμη ένα μήνα μήπως αλλάξει κάτι… εντυπωσιακά προς το καλύτερο στο οικονομικό/διοικητικό status της ομάδας, για να συζητήσει (και) ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του. Κι εφόσον δεν συμβεί αυτό (επί του παρόντος δεν φαίνεται κάποιο… φως στον ορίζοντα), τότε θα φέρει πρόταση στον Παναθηναϊκό από ομάδα του εξωτερικού, για να μπορέσει να καρπωθεί τουλάχιστον ο σύλλογος ένα ποσό, το οποίο δεν θα έβαζε το προσεχές καλοκαίρι στα ταμεία του…

Βεβαίως και ουδείς "πανηγυρίζει" στο άκουσμα της είδησης, πως σε λίγες εβδομάδες (αν δεν αλλάξει κάτι… δραματικά), ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον Νο1 αμυντικό του πρωταθλήματος για ένα ποσό πολύ, πολύ μικρότερο της πραγματικής του αξίας. Σκεφτείτε όμως να τον έχανε… σβηστά κι "αθόρυβα" μέσω μίας προσφυγής ή μέσω… τζίφρας σε άλλον (ακόμη κι ελληνικό) σύλλογο. Τώρα τουλάχιστον, ο Μολέδο αφήνει μία σημαντική επιλογή στον Παναθηναϊκό και το δικαίωμα να ορίσει εκείνος που θα τον πουλήσει. Με αντίστοιχες "ρήτρες" βεβαίως για πιθανή επιστροφή του σε άλλη ελληνική ομάδα, όπως μπήκαν στα αντίστοιχα deals του περασμένου καλοκαιριού με Αλ Αΐν και Κοπεγχάγη για Μπεργκ και Ζέκα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK