Με τον Παλταούχο και τον Λιβαδιά

Απίστευτο! Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων "καθάρισε" με πρωταθληματική άνεση τον Λεβαδειακό, έχοντας κάτι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της σαν τον "Παλταούχο" και τον "Λιβαδιά". Πού να έφερνε και τίποτα καλούς δηλαδή ο Μελισσανίδης να το είχε πάρει από Νοέμβρη το πρωτάθλημα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Με τον Παλταούχο και τον Λιβαδιά
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ νίκησε τόσο εύκολα τον καλό -εφέτος- Λεβαδειακό που δυσκολευτήκαμε να πατήσουμε πάνω σε κάτι συγκεκριμένο για ανάλυση. Εξ ου και η διάθεση για χιούμορ στον πρόλογο που αφορά τους Λιβάγια και Αραούχο, οι οποίοι έκαναν φοβερά πράγματα στο 2-0 της Ένωσης, θυμίζοντάς μας τα... όνοματά τους στην αρχή της σεζόν. Τότε που ήταν το δίδυμο "Παλταούχο" και... Λιβαδιά πώς τον λένε.

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση και δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο και λειτουργεί ως κλαμπ που κάνει πρωταθλητισμό είναι η προσήλωση στο στόχο. Στο πρόσφατο παρελθόν και σε περιπτώσεις όπως π.χ. της τιμωρίας του Χιμένεθ, της... παραγκώνισης του Ανέστη, και τον πολλών τραυματισμών το σωματείο θα είχε "βαρέσει διάλυση" αγωνιστικά και ήδη οι εφημερίδες και τα σάιτ θα έβγαιναν με τίτλους: "Χτίζει αυτοκρατορία για του χρόνου" και άλλα τέτοια παρηγορητικά.

Τέλος, αυτά δεν υπάρχουν. Έχουν εξαφανιστεί και το σύνολο δείχνει να έχει θέσει στόχους! Είτε τους πετύχει είτε όχι τούς αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δουλεύουν επαγγελματικά αν μη τι άλλο.

ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ

Το πρωί της Κυριακής διαβάσατε στο Contra.gr ένα μίνι αφιέρωμα για τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο οποίος από τρίτος γκολκίπερ της ΑΕΚ γίνεται πρώτος και στο χέρι του είναι να δικαιώσει αυτούς που τον πιστεύουν και τον εαυτό του.

Μπορεί να μην πραγματοποίησε κάποια σούπερ επέμβαση, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του είναι μνημειώδης. Στην Ελλάδα σπάνια βλέπεις τερματοφύλακα με ανάλογο βολέ... αλφάδι. Με τέτοιες εμπνεύσεις ο νεαρός γκολκίπερ μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά και... πονηρά τους επιθετικούς στις κόντρες. Ένα στοιχείο σαφώς που δείχνει ότι υπερτερεί σε σχέση με τον προκάτοχό του.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Παίζοντας με παρόμοια ηρεμία και υπομονή όπως με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ, αυτή η ΑΕΚ των τόσων προβλημάτων δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη Βιένη. Μπορεί να προκριθεί και μάλιστα εντυπωσιακά...

Στον Χιμένεθ έχουμε σούρει πολλά κατά καιρούς, ένα όμως θα του το χρεώνουμε ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του. Έφτιαξε ομάδα. Καλή ή κακή το αποτέλεσμα θα δείξει ωστόσο δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει ότι τους έχει "δέσει" και του αξίζει μια δικαίωση του... παπατζή (πέρα από τους... "Παλταούχο", "Λιβαδιά" έχει και ο κόουτς το δικό του προσωνύμιο μην το ξεχνάμε).

News 24/7

24MEDIA NETWORK