Οι μεγάλες επιτυχίες "γεννούν" μεγαλύτερες ευθύνες

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε πει: "Όταν θέλουμε μπορούμε, όταν μπορούμε οφείλουμε" και η Ένωση πλέον μπήκε σ' έναν νέο κύκλο... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στον οποίο η διοίκησή της πρέπει να δείξει αντανακλαστικά και να εκμεταλλευτεί τα πραγματικά κέρδη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Μάνος Ναβροζίδης αναλύει την επόμενη ημέρα στον πλανήτη ΑΕΚ.

Οι μεγάλες επιτυχίες "γεννούν" μεγαλύτερες ευθύνες

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ένα πλάνο στο μυαλό του που ομολογουμένως θεωρείται πετυχημένο και το γιατί είναι απλό. Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα η ΑΕΚ πέρασε... αέρα δύο "μαύρες" κατηγορίες, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, να πάρει την πρόκριση μέσω των πλέι οφ στα προκριματικά του Champions League και στα μισά της σεζόν που διανύουμε είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, στους " 32" του Europa League και διεκδικεί το Κύπελλο. Εντός τριών στόχων έχει χρόνια να υπάρξει...

Για όλα τα παραπάνω η θέληση που ο " Τίγρης" την έχει περίσσια ήταν αρκετή, τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν όμως απαιτούν... τεχνική. Μπροστά στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή ανοίγεται μία νέα πόρτα και θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εννοείται πως δεν κοιτάμε την προοπτική... κατάκτησης του Europa League, ούτε τα περίπου 10.000.000 ευρώ που έχουν μπει εντός των ταμείων.

ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Τώρα, είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να εκμοντερνιστεί. "Ok" να γίνουν μεταγραφές το Γενάρη, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο φρόνιμο να ενισχυθεί το επιτελείο με ανθρώπους πιο εξειδικευμένους σε κάποια θέματα; Να ανοίξουν... κανάλια με μάνατζερ του εξωτερικού και να δουλευτεί ακόμη περισσότερο το κομμάτι του σκάουτινγκ εντός κι εκτός Ελλάδας;

Καλές οι μεταγραφές, επαναλαμβάνουμε, και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν από μερικά χρόνια η Ένωση κινδύνεψε να σβηστεί από το χάρτη. Διαλύθηκε και ξεκίνησε εκ νέου να γράφει την ιστορία της μ' έναν ισχυρό παράγοντα στο τιμόνι. Τα πρωταθλήματα θα έρθουν, μπορεί και από εφέτος, αλλά η πραγματική ουσία είναι να υπάρξει συνέχεια στο οικοδόμημα. Να γίνεις ένα κλαμπ μοντέρνο που θα αγοράζει και θα πουλάει.

Το γήπεδο, που ήταν και το μεγαλύτερο ζητούμενο, βρίσκεται σε καλό δρόμο...

Σκεφτείτε λοιπόν ότι όλη η... ζωή της ΑΕΚ δεν είναι αυτά τα 10.000.000 ευρώ που πήρε από το Europa και οι μεταγραφές που θα γίνουν το Γενάρη. Οι ομάδες για να χτιστούν και να έχουν συνέχεια στις επιτυχίες τους χρειάζονται υπομονή, μεράκι και μαεστρία.

Η διοίκηση της ΑΕΚ, γενικά, δεν σκορπάει χρήμα και δεν θα πάει σε βεβιασμένες κινήσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει...

Αυτή η μεγάλη αλλαγή που πέτυχε η ΑΕΚ με την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League φέρνει ευθύνες! Ο Μελισσανίδης εννοείται πως δεν μπορεί να το τρέξει μόνος του όλο αυτό, όπως αναφέραμε και παραπάνω χρειάζεται και νέους συμβούλους, πέραν απ' αυτούς που διαθέτει. Από εκεί και πέρα φυσικά αυτός αποφασίζει.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΙΜ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πάμε και σε αυτά που σας αρέσει να διαβάζετε περισσότερο. Κατά τη δική μας άποψη η διοίκηση οφείλει να κάνει "δώρο" στον κόσμο τον Λιβάγια "χθες". Μην εμφανιστούν τα περσινά φαινόμενα Αραούχο. Να ξέρει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ότι εδώ θα μείνει για να συνεχίσει τις ανάλογες εμφανίσεις. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει στο κομμάτι της ενίσχυσης δεν χρειάζεται βιασύνες.

Ο Χιμένεθ έχει ζητήσει καιρό τώρα αυτά που θέλει...

Για παράδειγμα ο Χολτσχάουζερ είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, επί της ουσίας όμως είναι αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ στην πραγματικότητα; Με τον Γιόχανσον πάντως καμία επαφή δεν έχουν ως προς το στυλ παιχνιδιού. Ο Αυστριακός ξέρει μπάλα, ο Χιμένεθ όμως πώς θα τον χρησιμοποιήσει και πού εφόσον έρθει στην ΑΕΚ...

Η θέση του αριστερού μπακ επίσης είναι κομβικής σημασίας. Θυμάστε ότι όταν βγήκε νοκ-άουτ ο Λόπες η ΑΕΚ παρουσίασε τρομερή αστάθεια και έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οπότε εάν έρθει κάτι... μέτριο, τα προβλήματα, όταν ο Πορτογάλος θα κουραστεί θα είναι ακριβώς τα ίδια. Καλό είναι να ερωτηθεί ο εξαιρετικός ατζέντης του Λόπες (Ουλίσες Σάντος) μήπως έχει κάποια λύση έτοιμη, πέραν του Ρότσα που ανήκει σε άλλον Πορτογάλο μάνατζερ.

Υ.Γ. Το σκεπτικό των ανθρώπων να φέρουν την Μυρτώ στην Αυστρία, κοντά στην αγαπημένη της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό και έφερε και γούρι στην ομάδα. Να μονιμοποιηθεί η θέση της μέσα στο τσάρτερ γιατί πραγματικά αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Υ.Γ.1 Άμεση επιστροφή στην πραγματικότητα από εδώ και πέρα, γιατί η ΑΕΚ έχει μπόλικη δουλίτσα ακόμη για να θεωρηθεί επιτυχημένη τουλάχιστον για φέτος. Άλλωστε, ο πραγματικός στόχος είναι άλλος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK