O Παππάς απέδειξε ότι τα... σέρνει!

Ο Νίκος Παππάς που είναι ο πραγματικόςMVPτης νίκης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, ο Γιάννης Μπουρούσης που ξαναφόρεσε τη στολή του ηγέτη και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που έπαιξε με την υπομονή του κόσμου. Ο Νίκος Γιαννόπουλος φωτίζει μερικές από τις γωνίες μίας σημαντικής αλλά...προβληματικής επιτυχίας.

O Παππάς απέδειξε ότι τα... σέρνει!
EUROKINISSI SPORTS

Σπανίως μία νίκη μπορεί να φέρει αίσθημα...μελαγχολίας αλλά η επιτυχία του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που ήρθε με κόπο, άγχος και ιδρώτα, το κατάφερε και αυτό. Ο Πασκουάλ λογικά θα πήρε πολλή δουλειά αλλά και μπόλικη σκέψη για το σπίτι μετά από ένα τέτοιο ματς.

ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΗΣ...ΤΡΟΜΑΞΑΝ

Πως θα πορευτεί ας πούμε ο Παναθηναϊκός στα επόμενα ματς της Ευρωλίγκας αν δεν βελτιωθεί ΑΜΕΣΑ ο Καλάθης; Είναι δυνατόν να φτάσει η ομάδα στα τελευταία κρίσιμα ματς αλλά και στα πλέι οφ χωρίς κλασικό άσο σε στοιχειωδώς υποφερτή κατάσταση; Είναι μόνο ένα από τα ερωτήματα που προφανώς θα σφηνώθηκαν στο μυαλό του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Καταλανός φυσικά ξέρει καλύτερα απ' όλους, δουλεύει καθημερινά με τους παίκτες, αφουγκράζεται τα θέλω, εισπράττει τις γκρίνιες τους, επιχειρεί να λύσει τα προβλήματά τους. Κάποια από αυτά όμως μοιάζουν πραγματικά βουνά. Αυτό του Τζεντίλε κάτι παραπάνω από .. βάσανο. Ο Ιταλός στήθηκε να εκτελέσει βολές την Πέμπτη και δοκίμασε τις αντοχές του ΟΑΚΑ αφού η μπάλα με το ζόρι άγγιξε το σίδερο. Ο Πασκουάλ τον πέταξε έξω και δεν τον ξαναέβαλε ποτέ για να μην τον εκθέσει περισσότερο.

Για τον Καλάθη το 2017 άρχισε με τον Ερμή ανάδρομο ή όπως αλλιώς το λένε αυτό στη γλώσσα των ζωδίων. Το παλικάρι δεν ξέχασε το μπάσκετ αλλά είναι φανερό ότι χρειάζεται ανάσες, ζωτικό χώρο, κοινώς φροντίδα και προδέρμ για να ξαναέρθει στα προ της πρωτοχρονιάς επίπεδα. Οσο αυτός δεν είναι καλά, θα χορτάσουμε να βλέπουμε μπάσκετ ατομικής πρωτοβουλίας. Από τον Τζέιμς, τον Παππά, τον Ρίβερς. Δεν είναι κακό, χρειάζεται ενίοτε αλλά δεν μπορεί να σε κουβαλήσει στο πραγματικά υψηλό επίπεδο, εκεί που θα απαιτηθεί τιμ σπίριτ, αυτοματισμοί και απόλυτη συγκέντρωση.

Ακόμα και το...χλωμό φεγγάρι του Νίκολς αποτελεί αγκάθι για τον Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει και άλλον παίκτη που μπορεί να καλύψει τη θέση 4. Ο Φώτσης πήρε ήδη ένα μεγάλοDNPστο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και δεν αναμένεται να έχει ακριβώς καταλυτική παρουσία μέχρι το τέλος. Ο Γκάμπριελ το παλεύει το πράγμα, βελτιώνεται, αλλά έχει δρόμο.

Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΧΕΙ "ΑΥΓΑ"

Εννοείται φυσικά ότι μετά από μία νίκη, όσο και αν αυτή ήρθε δύσκολα, δεν μπορεί να είναι όλα ταυτόσημα με την κατάθλιψη και τον σκεπτικισμό. Υπήρξαν και μερικά φωτεινά σημεία, ευτυχώς, που έκαναν και τον κόσμο να σκιρτήσει και να ξεσπάσει, έστω και αν η ποιότητα δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Το...φανερό του πράγματος έχει να κάνει με τον Μπουρούση. Τα λέγαμε και σε προηγούμενο σημείωμα, ο Παναθηναϊκός τον έχει μεγάλη ανάγκη τον Καρδιτσιώτη. Και αυτός, τώρα που αρχίζουν ταdo or dieπαιχνίδια, έβγαλε από την ντουλάπα του το ρούχο που φορούσε συνεχώς πέρυσι. Το κοστούμι του ηγέτη.

Και να και οι βουτιές στο παρκέ, και να οι τάπες στην άμυνα, οι γρήγορες επιστροφές και τα πολλά ριμπάουντ. Μπουρούσαρος όπως συνηθίζουμε να λέμε, ο άνθρωπος στον οποίο ο Παναθηναϊκός ακουμπούσε συνεχώς την μπάλα είτε για εκτέλεση είτε για δημιουργία. Ενας πλέι μέικερ ρακέτας με απόσταγμα εμπειρίας που διαθέτουν ελάχιστοι στην Ευρωλίγκα.

Το λιγότερο προφανές, αυτό που δεν γυάλισε τόσο πολύ στο παιχνίδι της Τρίτης, αλλά είχε τη δική του ξεχωριστή αξία, έχει να κάνει με τον Παππά. Θα πει κανείς, “σιγά και τι έγινε, 2 πόντοι με κάρφωμα και έξω από την πόρτα”. Δεν είναι έτσι για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτον γιατί για έναν παίκτη όπως ο Ελληνας γκαρντ, γεννημένο σκόρερ που ζει και αναπνέει για να έχει την μπάλα στα χέρια, του το να είναι τόσο καιρό στην άκρη του πάγκου και να κουνάει τις πετσέτες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Εναν πιο αδύναμο χαρακτήρα θα μπορούσε να τον έχει “σκοτώσει” η ναφθαλίνη. Τον ίδιο θα μπορούσε να του γυρίσει το μυαλό ανάποδα.

Τι είδαμε όμως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες; Τον Παππά το Σάββατο να ξεκολλάει το κάρο του Παναθηναϊκό από τη λάσπη κόντρα στον Προμηθέα ερχόμενος κρύος από τον πάγκο και την Τρίτη να παίρνει, ως ανταμοιβή, 18 λεπτά συμμετοχής στην οποία έκανε ένα ρεσιτάλ ωριμότητας.

Με καλές, έως πολύ καλές άμυνες, με μυαλό στην επίθεση χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες, με έλεγχο του ρυθμού και ας μην έχει καμία σχέση το στιλ παιχνιδιού του με τη θέση 1. Κοινώς ο Παππάς αλλάζει το μπασκετικό τουDNAγια να κολλήσει στο σύνολο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλα αρχ..α για να το κάνει κάποιος μεσούσης της σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει και συνέχεια.

Μιλώντας για συνέχεια, για τον Παναθηναϊκό πολλά, αλλά όχι όλα, θα κριθούν στο Βελιγράδι κόντρα στον τρομερά επικίνδυνο Αστέρα που την Τρίτη κατάπιε την Μπασκόνια στη Βιτόρια! Με νίκη η πρόκριση θα γίνει σχεδόν γεγονός και ο στόχος της εξάδας απολύτως εφικτός. Με ήττα θα έρθουν μερικά χτυποκάρδια ακόμα μέχρι όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

Πάντως, όσο περνούν τα ματς, και η βαθμολογία αρχίζει να λαμβάνει μία πιο μόνιμη μορφή, η “εμφύλια” μάχη στα πλέι οφ αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Διόλου απίθανο πλέον το 3-6 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, παίζει ως σενάριο και το 2-7. Οφείλουμε άπαντες, σε περίπτωση που το ελληνικό σενάριο προκύψει, να ετοιμαστούμε για επικές μάχες που ως συνήθως θα έχουν ποικίλες προεκτάσεις και πολλαπλές αναγνώσεις. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να κυλήσει πολύ νερό ακόμα στο αυλάκι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλύτερα... αουτσάιντερ
Ο Πασκουάλ έδωσε τα εύσημα και στον... φυσικοθεραπευτή
Το κάρφωμα αλά Αντετοκούνμπο από τον Παππά!
Η βαθμολογία μετά την 19η αγωνιστική της Euroleague
"Τέλειωσε" την Μπάρτσα κι έμεινε ζωντανός για 4άδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK