Κάζο και πισωγύρισμα στο Μπάμπεργκ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τους τρεις σημαντικότερους λόγους που έφεραν το -21 από την Μπάμπεργκ, για τις παιδικές ασθένειες που έβγαλε ξανά ο Παναθηναϊκός, για τον φοβερό και τρομερό Καλάθη που χρειάζεται να βρει συμπαραστάτες αλλά και το πρώτο πράγμα που καλείται άμεσα να κάνει το "τριφύλλι" αν θέλει να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός εδώ και λίγο καιρό είχε δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και στο γραφικό Μπάμπεργκ, δίπλα στο ποτάμι, το σοκ και το κάζο ήταν πολύ μεγάλο και με κόστος.....Οι "πράσινοι" πήγαν σαν φαβορί σε ένα πονηρό κλασικά παιχνίδι σε μια πονηρή έδρα αλλά έφυγαν με σκυμένο το κεφάλι και με μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους φέτος. Και είναι μια ήττα πισωγύρισμα.

ΠΗΓΕ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ... ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ

Ο ΠΑΟ ήταν σε φόρμα, σχεδόν πλήρης και πήγε στο Μπάμπεργκ σαν φαβορί. Πολύ περισσότερο καθώς ο κόουτς της Γερμανικής ομάδας Τρινκέρι δεν κοουτσάρει λόγω εγχείρησης και η Μπάμπεργκ έρχονταν από μια συντριβή 106-69 (!) στην Βόννη, με την δίοικηση να ζητά συγγνώμη και το κλίμα να είναι βαρύ. Αν και δεν υπάρχει ποτέ πίεση σε γερμανική ομάδα μπάσκετ. Και είχε και 3 σημαντικές απουσίες! Με όλα αυτά ο βελτιωμένος εκτός έδρας Παναθηναϊκός πήγε για να πάρει μια νίκη σε ένα πονηρό ματς αλλά δεν....

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Οι "πράσινοι" έβγαλαν τις παιδικές τους ασθένειες, με την αδυναμία εκτός έδρας, και έχασαν δίκαια με κάτω τα χέρια. Η ήττα είναι ακόμα χειρότερη καθώς από το -12 πέρασε με 51-52 και κατέρρευσε μετά. Και είναι μια ήττα που πονάει καθώς ήταν στα ματς με "πρέπει" και μπορεί να του κοστίσει το πλεονέκτημα της έδρας. Και από εκεί που το βράδυ της Δευτέρας, μετά την νίκη με τον Ολυμπιακό που ήταν σε άσχημο κλίμα, έκανε όνειρα να είναι στο +1 την Παρασκευή σε νίκες, έσκασε το αντίθετο. Ο ΠΑΟ έχασε κάτω τα χέρια στο Μπάμπεργκ,ο Ολυμπιακός κέρδισε με απίστευτη εμφάνιση την Φενέρ και έτσι οι "πράσινοι" είναι στο -1 στην μάχη της τετράδας με την πίεση και την εσωστρέφεια να μεταφέρεται τώρα σε αυτούς! Μια κακή ήττα που όμως...μύριζε!

ΜΥΡΙΖΕ Η ΓΚΕΛΑ

Οι "πράσινοι"εδώ και λίγο καιρό δεν παίζουν καλά. Και με την Ζαλγκίρις κέρδισαν με την τύχη αφού απώλεσαν στο ΟΑΚΑ διαφορά 20π και με τον Ολυμπιακό κέρδισαν με κακή εμφάνιση και λίγο πριν ήταν οι ήττες από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ, που δεν έκανε άσχημη ακριβώς εμφάνιση αλλά φάνηκε μια έλλεψη ενέργεια και πρόβλημα στην επίθεση. Βεβαίως ήδη στα social media γίνεται, και ίσως γίνει και από την ομάδα λόγος, για την διαιτησία και τα πολλά επιθετικά φάουλ, αλλά όταν τρως 20π από...το Μπάμπεργκ δεν μιλάς ποτέ για τίποτα, απαγορεύεται! Η γκέλα μύριζε και γι αυτό έλεγα πονηρό το ματς αν και όλα έδειχναν το πράσινο....

ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΕ Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Ο ΠΑΟ έχασε για τρεις λόγους. Πρώτα γιατί άδειασε από ενέργεια και ειδικά με τον Γκιστ να σέρνεται έχει μεγάλο θέμα στην ρακέτα, και φυσικά έτσι δεν παίζεις άμυνα και όταν τρως 95π από το Μπάμπεργκ έχεις θέμα. Δεύτερον όταν δεν έχει τρίποντο σπάνια θα περάσει τους 73-75π. Και κολλάει. Και τρίτον ο Ηλίας Κατζούρης ο βοηθός του Τρινκέρι έκανε ματ στον Πασκουάλ.

Αριστοτεχνικό, με την μπαγκέτα ασφαλώς του Ιταλού κόους, διάβασμα του ματς από την Μπάμπεργκ. Τι έκανε λοιπόν; Αποφάσισε να δώσει όλα τα ντράιβ και σουτ στον Καλάθη και ας φάει από αυτόν όπως και έφαγε τελικά 30π! Όμως έτσι θα του έκοβε την δημιουργία και θα έδινε όλες τις βοήθειες και παγίδες στα άκρα για να σουτάρει με άσχημα ποσοστά ο ΠΑΟ.

Κάτι που αρχίζουν και κάνουν και άλλες ομάδες που βλέπουν ότι όταν δεν είναι καλά ο Γκιστ μπορούν να το κάνουν αυτό αφού δεν έχουν θέμα στην ρακέτα. Έτσι ο ΠΑΟ είχε 1/10τρ στο ημίχρονο και εξαιρουμένου του Καλάθη όλοι οι άλλοι είχαν 2/17τρ! Το διάβασμα της Μπάμπεργκ ήταν τόσο καλό και στοχευμένο που μόλις ο Ντένμον ήταν στο παρκέ ο Χάκετ τον πόσταρε κανονικά.

Η Μπάμπεργκ χτύπαγε μέσα στην ρακέτα συνέχεια, στοχευμένα, και έτσι με την άμυνα κυρίως, και τον ΠΑΟ να έχει 1/10τρ, πήρε τα ριμπάουντς και διαφορές 10π αν και είχε 0/4τρ! Αλλά ξεκίνησε με 80% στα σουτ 2π στην 1η περίοδο. Ο τρομερός Καλάθης βρίσκοντας διαδρόμους πέτυχε 15π στην 3η περίοδο και με την άστοχη Μπάμπεργκ ο ΠΑΟ από το 44-32 στο 21' πέρασε με 48-50 και 51-52 στο 28'! Από εκεί αλλάζουν όλα.

Η Μπάμπεργκ με τα 0/7τρ δεν μπορούσε να αστοχεί συνέχεια και μετά μέτρησε 5/6. Μην ξεχνάμε ότι στα τελευταία ματς είχε 8,9 και 13τρ άλλωστε. Με ένα 14-3 το σκορ πήγε στο 34' στο 65-55 καθώς δεν υπήρχαν λυσεις από μακρυά από τον ΠΑΟ και μετά που έσκασε και ο Καλάθης λευκή πετσέτα και 20αρα...

Ο ΠΑΟ είχε 5/21τρ και 35-21 τα ριμπάουντς. Ο Σίνγκλετον μαύρη τρύπα στην άμυνα και 1/8σ. Ο Βουγιούκας με 8π (4/4δ) προσπάθησε μπροστά αλλά είχε πρόβλημα πίσω με την αθλητικότητα. Ο Ριβερς άποντος!! Ο Γκιστ 2/7ς και χωρίς αυτόν καλά μεγαλώνει το πρόβλημα στην ρακέτα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Οι "πράσινοι" έχουν θεματάκια... Και θέματα... Στην ρακέτα. Ψάχνουν αναγκαστικά ψηλό καθώς αν για παράδειγμα τραυματιστεί ο Γκιστ κανένα μηνα θα είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά.. Η ομάδα πρέπει να δουλέψει στο διάβασμα πλέον του αντιπάλου και να βρει περισσότερες λύσεις όταν δεν έχει τρίποντο. Πρέπει να κερδίσει την πονηρή Μπασκόνια μέσα και μετά να δουλέψει μιας και έχουμε διακοπή γιατί έρχονται τα σημαντικά ματς με Χίμκι και Ρεάλ-Μάλαγα έξω και Ολυμπιακό μέσα που θα κρίνουν τα πάντα για το πλεονέκτημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK