Κρατά τη νίκη, ξεχνά την εμφάνιση!

Αυτό που θα μείνει στη μνήμη των παικτών αλλά και των φίλων του Ολυμπιακού από τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις είναι το αποτέλεσμα και ουχί η εμφάνιση. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν χάρη στα ριμπάουντς και τον Πρίντεζη. Η Ζαλγκίρις του Σάρας όμως κέρδισε εντυπώσεις.

Κρατά τη νίκη, ξεχνά την εμφάνιση!

Ο Ολυμπιακός αγκάλιασε πριν τη διακοπή την τετράδα και το πλεονέκτημα της έδρας,αλλά από την άλλη προβλημάτισε. Οι "ερυθρόλευκοι" το θεωρητικά και λογικά εύκολο ματς με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ το έκαναν ντέρμπι και χρειάστηκε η εμπειρία και η έδρα για να πάρουν το ροζ φύλλο και να γλιτώσουν το σοκ. Πλέον έχουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα και έχουν επίσης ελπίδες σοβαρές και για την 3η θέση μετά και την ήττα της Φενέρ στην Νταρουσάφακα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κρατά μόνο τη νίκη και ξεχνά την εμφάνιση. Μια νίκη που ήρθε με την άμυνα στο τέλος.

ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

Η Ζαλγκίρις είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Μια ομάδα με την σημασία της λέξεως,που δεν παίζει το κλασικό λιθουανικό επιθετικό μπάσκετ,αλλά σε πολλές περιπτώσεις με την άμυνα θυμίζει ελληνική.

Μια ομάδα που δεν έχει Αμερικανούς και είναι φτηνή αλλά παίζει εξαιρετικά υπό την καθοδήγηση του τρομερού στον πάγκο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που για μένα είναι ο προπονητής του 2020 που θα αφήσει εποχή στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά όμως όταν είσαι Ολυμπιακός και έχει τριπλάσιο σχεδόν μπάτζετ και ασφαλώς καλύτερη ομάδα, στόχους υψηλότερους, την έδρα και την εμπειρία, πρέπει τα ματς αυτά να τα παίρνεις με 10-12π χαλαρά.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια κακή εμφάνιση και απλά στο τέλος κράτησε την νίκη καθώς απέφυγε το σοκ αλλά δεν άρεσε ασφαλώς. Πάντως έχει πλέον ευκαιρία να πάρει ανάσες και να ξεκουραστεί αλλά και επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες αν και μόνο ο Γιανγκ(και ο μόνιμος Χάκετ) έλλειψαν στην αναμέτρηση της Παρασκευής.

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ

Η Ζαλγκίρις είχε γίνει από την αρχή στενός κορσές του Ολυμπιακού. Τον πήγε όπως ήθελε, σε χαμηλό τέμπο, πήρε τα ριμπάουντς στο πρώτο μέρος(10-17), κράτησε στο ένα καλάθι στο φινάλε μάλιστα τον Σπανούλη και μόνο ο Πρίντεζης με τους 10π από τους πρώτους 19 είχε αποτελεσματικότητα.

Το ματς ήταν στα μέτρα των Λιθουανών που το διάβασαν καλύτερα και έπραξαν όσα είπε ο Σάρας.Ο στόχος του κόουτς της Ζαλγκίρις ήταν να κόψει το τρανζίσιον των "ερυθρολεύκων" που ισοφάρισαν στο τέλος σε 35-35 στο ημίχρονο και ας είχαν 5/11τρ. Αλλά δεν είχαν εύκολο σκορ.

Το 41-45 με μια έξαρση της ελληνικής ομάδας έγινε 52-47 με ένα 11-2 και μπήκαν οι βάσεις.Η άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο έκρινε το ματς. Η Ζαλγκίρις μείωσε 64-61 στο 35',έβαλε άγχος αλλά δεν έχει σταθερό σκόρερ και κόλλησε. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε για 4 λεπτά πόντο με Πρίντεζη, Μπιρτς και τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 71-61 στο 39' και τέλος.

Κλειδί τα ριμπάουντς που ο Ολυμπιακός είχε καλύτερες τοποθετήσεις στο δεύτερο μέρος και το 10-17 έγινε 32-29 με επιμέρους 22-12 αφού βέβαια διεκδίκησε στην ρακέτα του περισσότερες μπάλες από την δική του άμυνα και τα άστοχα σουτ των Λιθουανών. Όμως οι 73π με 10/25τρ δείχνουν ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι του και γι' αυτό κέρδισε τις εντυπώσεις η Ζαλγκίρις που του έκοψε το τρανζίσιον με συγκέντρωση και επιστροφές ακόμα και όταν έχασε τα ριμπάουντς

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Αφαντος ο Γκριν με 1/3σ. Ο Μπιρτς μαχητικός με 8π,6ρ. Ο Σπανούλης μέτριος με τους 11π και τα 3τρ και 3ας αλλά χωρίς δίποντο. Ο Γουέιτερς θετικός. Τίποτα ο Αγραβάνης. Θετικός ο Μιλουτίνοφ απλά.Ο Πρίντεζης κορυφαίος καθώς είχε 17π αλλά με 3/4τρ και 10ρ! Ο Παπανικολάου απλά καλός στην άμυνα, ο Μάντζαρης άστοχος(1/7σ) αλλά κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και δεν είχε καν λάθος. Ο Λοτζέσκι μετά από καιρό καλός με 12π και 5/9σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με τρεις σωματοφύλακες η νίκη του Ολυμπιακού
Το τρίποντο του Σπανούλη που θύμισε ΟΑΚΑ
Τρομερή τάπα του Μπιρτς
Η βαθμολογία της Ευρωλίγκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK