Γιατί δεν έπιασε ο Τζεντίλε

Ο Σωτήρης Γεωργίου απαριθμεί τους λόγους, για τους οποίους δεν έπιασε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό. Ο χαρακτήρας, η έλλειψη διάθεσης και η λάθος θέση.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήρθε αεράτος και έφυγε... αέρα ο Ιταλός. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήρθε και δεν ακούμπησε στο Παναθηναϊκό! Ποιος τελικά φταίει από τη στιγμή που και ο Πασκουάλ τον ήθελε πολύ και ο ίδιος το πίεσε και ο κόσμος ήταν τρελαμένος λόγω παρελθόντος; Πάνω απ' όλα φταίει ο Τζεντίλε.

Στην αρχή και εγώ έγραψα πως είναι μια πολύ καλή κίνηση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από παλιότερα γλυκοκοίταζε τον Αλεσάντρο, διαψεύστηκα όμως, όπως όλοι.

Περισσότερο απ' όλους όμως ο ίδιος ο παίκτης, που αδικεί τον εαυτό του. Είναι ακόμα ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης που του αρέσει όμως να περνάει καλά, ν' ασχολούνται όλοι μαζί του και να μην χάνει όλο το χρόνο του στο γήπεδο!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ

Ο Τζεντίλε ήρθε αδικημένος και τσαντισμένος από το Μιλάνο, εκεί που ήταν άρχοντας, γιατί δεν τον πήγαινε ο Ρέπεσα και η διοίκηση στήριξε τον Κροάτη προπονητή.

Ο Τζεντίλε είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης που όμως δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε στις αδυναμίες του, δεν βελτίωσε το παιχνίδι του και πάντα με το στιλ του στο παρκέ έδειχνε ότι δεν παίζει σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Αυτό συνέβη γιατί δεν δούλευε όπως έπρεπε και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν έβαζε την ομάδα πάνω απ' αυτόν.

Αν είχε δουλέψει σωστά, θα ήταν τώρα βασιλιάς και πρώτος παίκτης του Μιλάνου, θα είχε πάει στο ΝΒΑ που τον ήθελαν. Μόνο που τον απέρριψαν όταν είδαν ότι δεν σκοτώνεται στη δουλειά.

ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΣ

Ο Πασκουάλ τον ήθελε πάντα γιατί του αρέσουν οι σουτέρ-σκόρερ. Ο Ισπανός τού έδωσε άπειρες ευκαιρίες, σε τέτοιο βαθμό που μάζευε πάνω του τα πυρά, ακολουθώντας και την επιθυμία του κόσμου. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά άρχισε να... το διπλοσκέφτεται. Ο Τζεντίλε ξεκινούσε πάντα στην πεντάδα, είχε απόλυτη εμπιστοσύνη από τον Πασκουάλ και όμως δεν έβαζε... γκολ ούτε από βολή! Οι 3π σε 10-15' είναι τραγικός απολογισμός. Σε 9 παιχνίδια 1.5τρ και 2/9β δεν έχει ούτε παιδάκι από τη γειτονιά.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ DEAL

Ο Τζεντίλε, στα 24 προς 25, πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του γιατί είνα ήδη χαρακτηρισμένος ως ένας παίκτης που δεν δουλεύει πολύ, μανουριάζει στις ομάδες, θέλει να ασχολούνται όλοι μαζί του και δεν κάνει εύκολα χωριό, κινδυνεύοντας πλέον να μείνει ένα "αιώνιο" ταλέντο.

Ο Ιταλός απέτυχε στην Ελλάδα κατ' αρχήν γιατί ήρθε δανεικός χωρίς να γνωρίζει, αν θα είναι και το καλοκαίρι εδώ. Για μένα λάθος γιατί έτσι επηρεάζεται η ψυχολογία του παίκτη, ασχέτως αν καλύπτεται η κάθε ομάδα. Άλλωστε ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ιδιόρρυθμος και τσακωμένος στην προηγούμενη ομάδα του. Ο ίδιος βρήκε ιδανικές συνθήκες αλλά δεν έδειξε να... πεθαινει στο γήπεδο, να το γουστάρει, να θέλει να κάνει μια νέα αρχή.

Πολύ σοφτ, άμυνα μηδέν, ενέργεια τίποτα, περπατούσε στο παρκέ.

Όταν δείχνεις με την απόδοσή σου, όχι σαν αποτελεσματικότητα αλλά σαν προσπάθεια, ότι δεν είσαι ορεξάτος για σκληρή δουλειά και απλά κάνεις τη βολτούλα σου στην Αθήνα που προσφέρεται για πολλά... ωραία, μην περιμένεις αποτέλεσμα.

Και κάτι ακόμα. Ο Πασκουάλ τον στήριξε όσο δεν πήγαινε, αλλά σε λάθος θέση. Ο Ιταλός είναι πολύ ελαφρύς για "3" με σκληρά κορμιά απέναντί του. Έπρεπε να παίζει στο "2" για να έχει τα μις ματς και σε 10-15' να πάρει 4-5 καλά σουτ σκοράροντας 10 ποντάκια.

Στο σύγχρονο μπάσκετ με το μονοδιάστατο στιλ του και το χαλαρό κορμί του δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει σταρ σε υψηλό επίπεδο. Ο Τζεντίλε νομίζει ότι θα παίζει μπάσκετ και θα βγάζει χρήματα με το ταλέντο του. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει και ο ίδιος αν δεν το καταλάβει, θα προσγειωθεί απότομα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε πολλά. Πήρε ένα ρίσκο και δεν του βγήκε απλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK