Στο ίδιο έργο θεατές... Πως, γιατί, ποιοι

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε και εντοπίζει τα σημεία-κλειδιά που οδήγησαν τους πράσινους στην εύκολη επικράτηση.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Οταν με ρώτησαν πως κερδίζει ο Παναθηναϊκός την Φενέρ την Παρασκευή, απάντησα απλά και ξάστερα. Κόβεις την δημιουργία του Σλούκα, προσέχεις το αμυντικό ριμπάουντ και έχεις καλές αποστάσεις στα πολλά σουτ της τουρκικής ομάδας.

Αν τα κάνεις αυτά κερδίζεις και σχετικά εύκολα. Καθώς η Φενέρ είναι μια πανάκριβη ομάδα αλλά για μένα έχει ελλέιψεις και φαίνονται. Όμως έχει κορυφαίο προπονητή και παίκτες με προσωπικότητα και έφεση στο σκορ και είναι ικανή πάντα για το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είχε το πρέπει γιατί τον περιμένει εν συνεχεία πολύ βαρύ πρόγραμμα και ήξερε ότι καθώς και η Φενέρ έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, δεν ήρθε άνετη όπως άλλες φορές με τον Ζοτς. Ο Σέρβος πάντως δεν έχει νικήσει ποτέ στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη σημαντική νίκη καθώς έρχεται ένα καυτό 40ημερο με πολύ κρίσιμα παιχνίδια και περιμένοντας με το νέο έτος και τον Τζεντίλε. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό παιχνίδι, ο Πασκουάλ το διαχειρίστηκε αποτελεσματικά και η ελληνική ομάδα κέρδισε εύκολα καθώς μπορεί να αγχώθηκε με ένα νεκρό διάστημα στο τέλος του ημιχρόνου όταν το 33-18 και 38-25 έγινε 39-34 και 41-37, αλλά έφτιαχνε διαφορές με άνεση(48-39). Η Φενέρ άντεξε μέχρι το 29'(57-52). Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα 9-0 (66-52) και γειά σας...

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ο Πασκουάλ διάβασε καλά το ματς. Ο Σλούκας ήταν εκνευρισμένος από την καλή άμυνα του Παναθηναϊκού και του Καλάθη πολλές φορές, έμεινε στην 1 ασίστ και όπως έχω πει με τον Έλληνα παίκτη της κάτω από 5-6 ασίστ, η Φενέρ δύσκολα πάει στους 70 πόντους. Κλειδί 2. Τα λάθη. Ο Παναθηνακός είχε συγκέντρωση και είναι εντυπωσιακό ότι τελείωσε το ματς με μόλις 3 λάθη που έχει λογική όμως καθώς η Φενέρ δεν διαθέτει καλούς περιφερειακούς αμυντικούς και ο Παναθηναϊκός είχε υπομονή και διάβαζε καλά το παιχνίδι. Ο Κυπελλούχος προστάτεψε το αμυντικό ριμπάουντ από τα μακρυά χέρια των αντιπάλων που πήραν 8 επιθετικά και όταν όλα βασικά είχαν κριθεί...

Τέλος, η ελληνική ομάδα είχε καλές αποστάσεις στην περιφερειακή άμυνα και κανένας αντίπαλος από τους εξαιρετικούς σποτ σουτέρ της Φενέρ, δεν είχε άνετο σουτ και έμεινε χαμηλά με τα 6/17 τρίποντα. Με όλα αυτά δύσκολα θα πήγαινε πάνω από 70-75 πόντους και ο Παναθηναϊκός απλά έπρεπε να είναι διαβασμένος και σοβαρός στην επίθεση για να κερδίσει εύκολα ή δύσκολα. Η Φενέρ πήρε 9 παραπάνω ριμπάουντς αλλά δεν πόνεσαν, είχε επίσης μόλις 8/26 τρίποντα.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Ο Παππάς δεν πήρε καν χρόνο.Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν σε κακή κατάσταση, με την Γαλατά προβλημάτισε, με την ΑΕΚ πάλι εντός ζήτησε και αλλαγή χάνοντας μπάλες μόνος και δείχνοντας εκνευρισμένος χωρίς να ξέρει κανείς τι συμβαίνει. Στο δεύτερο μέρος με την Ένωση ο Πασκουάλ δεν τον χρησιμοποίησε ξανά και με την Φενέρ δεν πήρε καν δευτερόλεπτο. Αν βάλουμε και τον Τζεντίλε που έρχεται, μάλλον υπάρχει θέμα Παππά στον Παναθηναϊκό με την έννοια ότι και ο Πασκουάλ δεν τον βλέπει με καλό μάτι όπως και οι περισσότεροι συναδελφοί του αν και του έδωσε ευκαιρίες...

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πασκουάλ διαχειρίστηκε το ματς καλά και παίρνει πολύ καλό βαθμό ειδικά απέναντι στον Ομπράντοβιτς.Κορυφαίος όλων ο Καλάθης που κάνει αυτό που λέμε καιρό. Κοιτάει την δημιουργία,έχει κόψει ουσιαστικά το τρίποντο και σουτ που δεν έχει και ψάχνει μόνο τα μις ματς και τη διείσδυση όταν έχει την υψομετρική διαφορά. Είχε 16 πόντους με 5/8δ,1/3τρ, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και ήταν καταπληκτικός.

Ο Φελντέιν ουσιαστικός. Ο Ρίβερς από τραυματισμό θετικός. Ο Σίνγκλετον ο γνωστός μαχητής. Ανέβηκε και ήταν δεύτερος σκόρερ ο Νίκολς με 14 πόντους. Ο Τζέιμς μέτριος. Ο Φώτσης άφαντος. Ελάχιστα έπαιξαν Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος. Πάλεψε ο Μπουρούσης που τραυματίστηκε και λίγο μέσα στο ματς. Θετικός ιδιαίτερα στην αρχή ο Γκάμπριελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με Καλάθη αλά Κρις Πολ δεν μπορούσε να χάσει ο Παναθηναϊκός
Το μήνυμα του Γιαννακόπουλου
Ούτε δευτερόλεπτο ο Παππάς
Ο Διαμαντίδης στο ΟΑΚΑ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK