Ο Πασκουάλ όταν χάνει, κοιτάζει την κερκίδα!

Ο Τσάβι Πασκουάλ δικαίως πήρε τα εύσημα για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στην Κωνσταντινούπολη όμως ούτε που κατάλαβε τι του έκανε ο Ομπράντοβιτς. Ο Ισπανός απέδειξε ότι δεν έχει σχέδιο όταν τα ματς στραβώνουν. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τις ευθύνες του κόουτς.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήγε με τις καλύτερες συνθήκες στην Πόλη για το ματς με την Φενέρ.Βρήκε ένα γήπεδο που δεν είχε γεμίσει,μια Φενέρ με άγχος και πίεση,ο ίδιος ταξίδεψε με εξαιρετική ψυχολογία από την νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο και πετυχαίνει πριν το τζάμπολ την αντιπαλό του και χωρίς τον καλύτερο ψηλό της τον Ούντοχ (12π,7ρ). Συνεπώς ξεκινά το ματς με στόχο όσο δύσκολο και αν είναι να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια νίκη που θα του έδινε και ελπίδα τετράδας ακόμα αλλά βασικά θα του κλείδωνε την εξάδα και θα έβαζε και από κάτω την τουρκική ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος όμως έκανε ένα από τα καλύτερα κοουτσαρίσματα και πήρε και το διαβατήριο του Πασκουάλ...Με ρώτησαν στον Sport24radio 103,3 παραμονή πως βλέπω το ματς. Απάντησα ξερά μην ασχολείσαι,10π χαλαρά...Κατηφόρα. Γιατί το είπα αυτό; Γιατί ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει διάρκεια στην αποδοσή του και μετά από μεγάλες νίκες είναι σαν να ψηλώνει απότομα ...

ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ

Δικαίως ο Πασκουάλ πήρε τα εύσημα για το διπλό στο ΣΕΦ αλλά μάλλον έμεινε στο Φάληρο και ήταν απλά η φιγούρα του στο γήπεδο της Φενέρ. Σαφώς έχουν ευθύνη και οι παίκτες, αλλά πρώτα απ όλα η ψυχολογία είναι έργο του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ένα αέρα λες και είναι το Γκόλντεν Στέιτ στο παρκέ και το πλήρωσε ακριβά... Νόμιζες ότι οι "πράσινοι" είναι αυτοί που είναι δύο κλάσεις πάνω από τους "κίτρινους" της Φενέρ.

Ο Πασκουάλ ξεκινά πάλι με λάθος στην πεντάδα τον Τζεντίλε.Ο Ιταλός είναι καλός στο "2" για τα μις ματς. Στο "3" είναι επιρρεπής στην άμυνα και όταν βρίσκει σκληρά κορμιά έχει πρόβλημα. Ο Ντατόμε του κάνει πλάκα με 3/3τρ σε 5'. Ο Καλάθης δεν διαβάζει τα μις ματς με τον κοντούλη Ντίξον. Στην πεντάδα και ο Φελντέιν που δεν κάνει τίποτα. Και καλά όλα αυτά. Ο Ρίβερς μπαίνει στο 8', ο Τζέιμς δεν πάιρνει καν χρόνο στην 1η περίοδο (και ενώ του ταιριάζουν γάντι οι κοντοί της Φενέρ όπως φάνηκε και μετά) και ενώ ο Παναθηναϊκός κυνηγά από την αρχή σχεδόν.

Ο Γκάμπριελ στην πεντάδα να κάνει τι με τον Βέσελι; Ο Πασκουάλ είναι σαν να νομίζει ότι θα κερδίσει με την επίθεση. Ο Γκάμπριελ δεν παίρνει χαμπάρι σαν σοφτ που είναι τους Βέσελι-Άντιτς και τα ριμπάουντ με το καλημέρα είναι διπλά για τους Τούρκους. Θέλετε και συνέχεια; Ο Παναθηναϊκός βρίσκει την Φενέρ χωρίς το βασικό σέντερ Ούντοχ. Με τον αργό Άντιτς και τον Βέσελι μοναδικούς ψηλούς αφού ο Μπένετ δεν έχει κάνει καν προπόνηση και υπάρχει και ένας άγνωστος Τούρκος.

Αντί ο Πασκουάλ να δώσει εντολή για συνεχή ντράιβ με την παρουσία του Τζέιμς και του Καλάθη και αντί να ταΐζει τον Μπουρούση συνέχεια αλλά και να βάζει την μπάλα μέσα, παίζει γύρω γύρω όλοι και ξεκινά με 6τρ και 9δ κυρίως μάλιστα από μέση απόσταση. Ο Ομπράντοβιτς ξεκινά με άμυνες χώρου για να προφυλαχθεί από φάουλ και βάζει και τον Κάλινιτς αναγκαστικά στο "4", αλλά ούτε αυτό το διαβάζει ο Πασκουάλ.

Το αποτέλεσμα είναι η Φενέρ να κάνει πάρτι σε ένα ματς που δεν αντέχει σε κριτική για τους λόγους που είπαμε και με μηδαμινή αντίδραση από την ελληνική ομάδα. Ο Ντατόμε με 3/3τρ κάνει το 21-16,ο ΠΑΟ μένει 5' άποντος και με ένα 13-0 πάμε στο 34-16 και 44-28 ημ και τέλος. Πάλεψε κάπως με τον Τζέιμς στο δεύτερο μέρος (στο πρώτο πάλευε μόνος ο Σίνγκλετον με 11) και από το 54-33 στο 25΄με ένα 2-9 ροκάνισε σε 56-42 αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις και η 20αρα ήρθε χαλαρά και μαζί και το χάσιμο του +11 του ΟΑΚΑ(81-70) για πιθανή ισοβαθμία. Χωρίς ψηλούς η Φενέρ πήρε τα ριμπάουντς (32-21) και ο ΠΑΟ πήρε μόλις 12π μέσα στη ρακέτα κάνοντας ήρωα ακόμα και τον άγνωστο Αχμέτ Ντουβερίογλου που έκανε το ματς της ζωής τους με 13π (6/7δ)!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Φέρνει προσγείωση και σκεπτικισμό πάλι στους "πράσινους" που έχουν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Η Φενέρ τον βάζει από κάτω έχοντας και την ισοβαθμία για τα καλά. Και μια εβδομάδα φωτιά. Μπαρτσελόνα μέσα και μετά Βελιγράδι . Ο ΠΑΟ, αν χάσει και τα δύο ματς, πάει για εκτός οκτάδας. Αν πάρει την Μπαρτσελόνα και τον Αστέρα πάει και για εξάδα. Αν πάρει το ένα θα βλέπει πολύ την 8η θέση (ΤΣΣΚΑ) και θα νοιώθει και τον κίνδυνο αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά υπάρχει πρέπει στα επόμενα ματς και ειδικά με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Και μέσα σ όλα έχει να δει και το πρόβλημα με τον Σίνγκλετον που αρχικά ένοιωσε σφίξιμο στον μηριαίο και αποχώρησε.

ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Ακόμη ένα θέμα του Παναθηναϊκού είναι ο Παππάς. Ακόμα και σε ματς που κρίθηκαν όλα νωρίς, ο Πασκουάλ δεν έδωσε χρόνο καν στον Έλληνα παίκτη. Απ' ότι φαίνεται ο Πασκουάλ δεν υπολογίζει -σοβαρά τουλάχιστον-τον Παππά που δεν αισθάνεται και καλά και συνεπώς ο παίκτης δείχνει προς το παρόν χαμένη υπόθεση. Και είναι άξιον απορίας τι τον έχει τότε στην 12αδα αν δεν τον υπολογίζει.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για Πασκουάλ τα είπαμε. Άλλωστε όταν το ματς στραβώνει κοιτάει την κερκίδα και έχει μηδαμινή αντίδραση γι' αυτό το επίπεδο. Ο Τζέιμς και ο Σίνγκλετον πάλευαν μόνοι. Ο Μπουρούσης περισσότερο περπατούσε, αλλά δεν πήρε και μπάλες... Ο Καλάθης σαν να μην υπήρχε με 1/8σ (!), άμυνα μηδέν, ριμπάουντ μηδέν, διάβασμα με τους κοντούς αντιπάλους μηδέν. Ο Τζεντίλε είναι για συγκεκριμένα plays. Ο Νίκολς ειδικά χάνοντας και τη θέση στην Ελλάδα, είναι εκτός κλίματος. Ο Ρίβερς μέτριος με τους 11π, έβαλε τα τρίποντα(3/5) αλλά είχε 0/4δ. Ο Φώτσης με 0/6σ είναι πλέον για 5' το πολύ. Ο Φελντέιν δεν έχω καταλάβει τι ρόλο έχει πλέον. Ο Γκάμπριελ μέτριος μπροστά, ανύπαρκτος στην άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανώμαλη προσγείωση στην Πόλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK