Τι περιμένει από τον Κουκ ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον γυρολόγο Ομάρ Κουκ και τι θα πάρει απ' αυτόν, εφόσον κλείσει η συμφωνία.

Τι περιμένει από τον Κουκ ο Παναθηναϊκός

Λύση ανάγκης εξ αρχής -όπως είχαμε γράψει- φαίνεται ότι βρήκε ο Παναθηναϊκός με την πιθανή απόκτηση του Ομάρ Κουκ.

Οι "πράσινοι" ήταν αδύνατον να βρουν παίκτη πρώτης γραμμής, εκτός αν πλήρωναν πάρα πολλά ή έθεταν εκτός τον Τζέιμς και ρίσκαραν τη χημεία του συνόλου που είχαν φτιάξει ήδη. Αναγκαστικά ο Αργύρης Πεδουλάκης προτίμησε να στραφεί σε παίκτη με κοινοτικό διαβατήριο, ο οποίος ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ έτσι ώστε να εγκλιματιστεί άμεσα και μαζί θα προσφέρει κάλυψη στον άσο το διάστημα απουσίας του Τζέιμς.

ΕΦΕΔΡΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο Ομάρ Κουκ, που έχει πάρει διαβατήριο από το Μαυροβούνιο, είναι ένας πόιντ γκαρντ που δεν έκανε ποτέ τη μεγάλη καριέρα διότι δεν είναι ο σπουδαίος πλέι μέικερ ούτε καλός σκόρερ.

Χρόνια τώρα βγάζει το ψωμί του σε καλές λίγκες κυρίως δε στην Ισπανία επειδή ήταν ένας περιφερειακός λίγο απ' όλα. Δεύτερου ρόλου που ξέρει τι πρέπει να κάνει, κάτι που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να μην μπλέξει τους ρόλους.

Η ηλικία του Κουκ αντανακλά την εμπειρία του, ταυτόχρονα όμως αποτρέπει την ανταπόκρισή του σε δύο παιχνίδια (ίσως και τρία) εβδομαδιαίως, κυρίως αμυντικά

ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Κουκ στις καλές εποχές του, κοντά στα 30, είχε συμβόλαια των 500-600 χιλιάδων σε καλές ομάδες όπως η Μιλάνο, η Μπασκόνια, η Βαλένθια και η Μάλαγα.

Αν και έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ από το Ντένβερ το 2001 (Νο32), δεν στέριωσε, καθώς δεν απειλεί επιθετικά και είναι κάπως βαρύς για το ύψος του. Μοιραία υποβιβάστηκε στην αναπτυξιακή λίγκα και κατόπιν έγινε κλασικός γυρολόγος στην Ευρώπη, σε καλό επίπεδο πάντως, βγάζοντας μεροκάματο.

Τα τελευταία χρόνια ξέπεσε σε Λιέτουβος και Μπουντούτσνοστ.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΠΑΣΑΡΕΙ

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικό του στις καλές ομάδες ήταν ότι ποτέ δεν έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων, είχε όμως πολύ καλά νούμερα στις ασίστ (μ.ο 5). Εφέτος άρχισε τη σεζόν στην ισπανική Εστουδιάντες, σε μια ομάδα της ουράς, για την οποία αποτελεί πολυτέλεια και δεν θέλει να τον χάσει, εκτός αν πάρει τίποτα ψιλά.

Άλλωστε ο Κουκ άλλο που δεν θέλει να έρθει στην όμορφη Αθήνα και να παίξει στην καλύτερη ομάδα της καριέρας του. Διαβάζει σχετικά καλά το παιχνίδι και είναι αθλητής που δεν έχει απασχολήσει με την εξωγηπεδική ζωή του, ενώ δεν είχε και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει έναν παίκτη συμπληρωματικό στα τελειωματά του, ο οποίος θα του δώσει 5 πόντους και 3 ασίστ σε ένα διάστημα 10-15 λεπτών.

Πλέον δεν ψάχνει την διείσδυση λόγω ηλικίας και βασικά επιθετικά απειλεί μόνο από το τρίποντο, τομέας στον οποίο δεν είναι κακός, αλλά δεν κάνει και τη διαφορά.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ 20%

Λύση ανάγκης, όχι κακή αλλά δεν λύνει προβλήματα και δεν καλύπτει τον Τζέιμς ούτε στο 20%! Ειδικά σε έκρηξη, άμυνα και σκορ. Μόνο στη δημιουργία μπορεί να μοιράσει καλύτερα την μπάλα από τον συμπατριώτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: Όταν ο Κουκ "ξυπνούσε" τον Σκαριόλο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK