Εμφάνιση πρωταθλητή την κατάλληλη στιγμή!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει πάρει φορά για να κόψει πρώτος το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος, για το κρεσέντο των Φορτούνη - Καρίμ, ενώ παράλληλα σχολιάζει τον πανηγυρισμό... μήνυμα στο γκολ του αρχηγού που δείχνει ότι η ομάδα αρχίζει να υπερισχύει των "εγώ".

Εμφάνιση πρωταθλητή την κατάλληλη στιγμή!

Ο ανταγωνισμός που χαρακτηρίζει την έως τώρα πορεία του πρωταθλήματος, πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο έντονος αν από το ξεκίνημα της σεζόν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο ο κανονικός Ολυμπιακός. Με ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών και τη συνολική δαπάνη να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, φτάσαμε Δεκέμβρη μήνα και από πλευράς απόδοσης οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν φτάσει ακόμη ούτε στο 50%.

Αν αυτό το ποσοστό, απόρροια του γενικότερου μαζέματος που έχει γίνει από την ημέρα της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία και την επιστροφή του Τάκη Λεμονή, γίνει 70% από τον Γενάρη και μετά, μάλλον θα έχουμε την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα 7 χρόνια...

Απέναντι σε μία από τις πιο μαχητικές, δουλεμένες και επικίνδυνες ομάδες του πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να επιβάλουν το δικό τους νόμο από το ξεκίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έκανε τάκλιν... θανάτου προς τον Κυριακίδη από το πρώτο λεπτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με τέτοια φόρα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, αποφασισμένος να το "καθαρίσει" από το ξεκίνημα.

Παράλληλα, δεν είδαμε έναν Ολυμπιακό απλά δυναμικό και αποφασισμένο, αλλά μία ομάδα που από αγώνα σε αγώνα βελτιώνει, έστω και λίγο, την εικόνα της. Δεν έχει συμβεί πολλές φορές φέτος να έρχεται το πρώτο γκολ από έναν τόσο ωραίο συνδυασμό και ο Φορτούνης να τελειώνει υπέροχα τη φάση από την φανταστική ασίστ του Μάριν, στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Βέβαια, οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν από το πουθενά, ή για να ακριβολογούμε το κεφάλι του Ένγκελς το γκολ που δέχονται συνήθως, ένα κακό συνήθειο που τείνει να εξελιχθεί σε... θεσμό. Σχεδόν σε όλα τα ματς (πλην τριών από το ξεκίνημα) ο Ολυμπιακός θα φάει ένα γκολ με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Είτε θα μείνει πίσω στο σκορ και θα κυνηγάει όπως στην Κέρκυρα, αλλά και με τον Απόλλωνα, είτε θα δεχθεί ένα από το πουθενά για να πάει με άγχος στα αποδυτήρια.

Όπως και στα προηγούμενα ματς, όμως, το κρεσέντο των Φορτούνη και Ανσαριφάρντ, οι οποίοι για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι έχουν χημεία και βρίσκονται με κλειστά μάτια ήρθε να συμπληρώσει και η έξυπνη αλλαγή του Οτζίτζα. Στη θέση του αρνητικού Πάρντο, μπήκε ο Βέλγος χαφ με τον Λεμονή να ρισκάρει και να παίζει για όλο το δεύτερο μέρος χωρίς δεξιό εξτρέμ. Άφησε όλη την πλευρά στον φορμαρισμένο Ομάρ. Γέμισε περισσότερο τον άξονα και με έναν καλύτερο χειριστή, ο Ολυμπιακός πίεσε πιο σωστά, συντονισμένα, γύρισε ωραία τη μπάλα, έβγαλε ένταση και τελικά καθάρισε τον αγώνα με άλλα τρία γκολ.

Μπορεί το δεύτερο και το τρίτο γκολ να φέρουν την υπογραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ένας "τίμιος" φορ που θα δώσει ό,τι μπορεί για την ομάδα κι αν βρεθεί εκεί που πρέπει θα κάνει το γκολ ή την ασίστ, αλλά συνολικά η ομάδα λειτούργησε πιο ορθά. Εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες των αντιπάλων, τους οδήγησε σε προσωπικά λάθη, γέμισε σωστά τους χώρους και μετέτρεψε το αγχωτικό 1-1 στο επιβλητικό 1-4.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πόσοι από τους διεκδικητές της κορυφής θα καταφέρουν κάτι ανάλογο, απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει εδώ και χρόνια να πουλάει ακριβά το τομάρι της, ενώ φέτος διαθέτει παίκτες με ποιότητα που ειδικά στην κόντρα κάνουν ζημιές. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, παρότι είχε και νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, σε γενικές γραμμές... δάγκωνε, ήταν απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης κι έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ακόμη και τον πανηγυρισμό στο πρώτο γκολ με όλους τους παίκτες να γίνονται κουβάρι στον πάγκο, οι "ερυθρόλευκοι" δείχνουν σε ανοδική πορεία την κατάλληλη στιγμή. Με τον κόουτς να διαχειρίζεται με το καρότο και το μαστίγιο ακόμη και περιπτώσεις απειθαρχίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σεμπά που έφυγε χωρίς άδεια στο ημίχρονο του αγώνα με τη Γιουβέντους, είδε το ματς από την εξέδρα...

Κάπως έτσι κι ενώ υπήρξαν οι πρώτες εκκαθαρίσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας, η ομάδα αρχίζει να υπερισχύει των "εγώ", το μέταλλο του πρωταθλητή εμφανίζεται και μαζί οι απαραίτητες βελτιώσεις σε άμυνα και επίθεση.

Η νίκη στο Αγρίνιο είναι πολύ σημαντική από κάθε άποψη. Και γιατί ο αγώνας ήταν κομβικός και γιατί επετεύχθη απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός έχει πάρει φόρα να κόψει πρώτος το νήμα για μία ακόμη χρονιά. Αν, μάλιστα, τον Γενάρη γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για περαιτέρω ενίσχυση, ξεκαθάρισμα και μεγαλύτερη ισορροπία του ρόστερ, είναι προφανές ότι τα καλύτερα έρχονται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK