Τι έχει δει και τι θέλει ο Μαρτίνς

Μία ημέρα πριν από την πρόβα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Λεγκανές, το Contra.gr αποκαλύπτει τι έχει δει ως τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς, τι περισσότερο περιμένει από τους παίκτες του και τι θέλει να προσθέσει μέσα από τις μεταγραφές που έρχονται. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιούλιος έφτασε στο τέλος του, μπαίνουμε στον Αύγουστο και στον Ολυμπιακό έχει γίνει η πρώτη αποτίμηση του "τι έχουμε" και "τι δεν έχουμε" από τη διοίκηση και τον Πέδρο Μαρτίνς. Το Contra.gr μεταφέρει όλα όσα έχουν συζητηθεί στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης με την τεχνική ηγεσία, αλλά και το τι περιμένει ο Πορτογάλος κόουτς στο προσεχές διάστημα.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το δηλώνει απλά, αλλά πιστεύει ότι η ομάδα του έχει δουλέψει πολύ καλά ως τώρα με τους υπάρχοντες παίκτες και προσδοκά πως θα είναι έτοιμη στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών της.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο προκάλεσε εντύπωση, το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες "έκοψε" από την προετοιμασία Ένγκελς, Μάριν, Τζούρτζεβιτς! Ήταν ένα έμμεσο μήνυμα σ' όλη την ομάδα πως όποιος δουλεύει και κάνει αυτό που πρέπει θα έχει τύχη, όποιος δεν το κάνει θα φεύγει όπως κι αν τον λένε... Με άλλα λόγια, στις τάξεις της ομάδας είχε φανεί ότι οι τρεις προαναφερθέντες είναι "φευγάτοι", δεν δούλευαν με το ζήλο που ήθελε ο κόουτς και αποχώρησαν μια ώρα αρχύτερα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς έως τώρα αφορά κυρίως την αμυντική λειτουργία. Εκεί έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος ο 48χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του κι εκεί θα επιμείνουν καθώς χρειάζεται ακόμη δουλειά για να κλείσει η περσινή «μαύρη τρύπα». Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς και τον "κόφτη", αλλά όλη την ενδεκάδα.

ΤΡΕΞΕ ΚΩΣΤΑ, ΤΡΕΞΕ...

Από τον Φορτούνη για παράδειγμα, παρότι έχει δουλέψει περισσότερο από άλλες χρονιές και είναι αποφασισμένος να αρπάξει τη νέα ευκαιρία, στο τεχνικό τιμ περιμένουν να βοηθήσει ακόμη περισσότερο ανασταλτικά. Να "θυσιαστεί" περισσότερο για την ομάδα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Γκερέρο, ο οποίος συνολικά αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Στη μεσαία γραμμή, η προσθήκη άλλων δύο παικτών κρίνεται απαραίτητη, όχι μόνο επειδή υπάρχουν μεγάλα κενά, αλλά κι επειδή ο Μαντί Καμαρά ακόμη δεν είναι έτοιμος. Ο νεαρός μέσος, ο οποίος ήρθε από την Αζαξιό έχει σπουδαία φυσικά προσόντα, αλλά ακόμη είναι άπειρος. Από τον πάγκο διακρίνουν ότι έχει μεγάλη διάθεση για να καθιερωθεί. Εκείνο που έχει μετρήσει στην άποψη των αρμοδίων είναι ότι λόγω απειρίας, τον παρασέρνει ο ρυθμός του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τρέχει πολύ και άσκοπα, με αποτέλεσμα να το... χάνει κάπου στα τακτικά "κομμάτια". Σε αντίθεση με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος παίζοντας πιο απλά, κάνοντας τα απαραίτητα, χωρίς περιττές ενέργειες έχει πάρει τα εύσημα του κόουτς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει δύο ακόμη χαφ που να μην είναι "κόφτες" με τη στενή έννοια του όρου. Ο Γουίλιαν Αράο που βρέθηκε πολύ κοντά στον Πειραιά, είναι χαφ που και τρέχει, αλλά και κοντά στην αντίπαλη περιοχή μπορεί να κινηθεί. Ακόμη και να την πατήσει για να πηδήξει σε ένα "στημένο" ή να δώσει μια τελική πάσα. Κάτι τέτοιο εξακολουθεί να ψάχνει ο Ολυμπιακός. Καλή εικόνα στον άξονα, πάντως, άφησε στο φιλικό με τη Γκεστέπε και ο Χατζισαφί, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα του αριστερού ποδιού.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στο κέντρο της άμυνας για να ξεκινήσουμε από τα φρέσκα, Τοροσίδης και Μεριά έκαναν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, όχι μαζί με την ομάδα. Ο "Τόρο" μπήκε για λίγο με τους υπόλοιπους στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας. Τόσο ο Έλληνας διεθνής, όσο και ο Τυνήσιος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν μείνει πίσω. Ο πρώτος επειδή ως ελεύθερος δεν έχει δουλέψει σε υψηλούς ρυθμούς ως τώρα. Ο δεύτερος επειδή προέρχεται από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκουράστηκε για μερικές ημέρες και μπήκε στην προετοιμασία της ομάδας του με καθυστέρηση. Η πρώτη εικόνα είναι ότι και οι δύο δεν θα προλάβουν τουλάχιστον το πρώτο ματς με τη Λουκέρνη την επόμενη Πέμπτη στο "Καραϊσκάκη".

Από τους διαθέσιμους στόπερ, ο βασικός στην παρούσα φάση είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Βαρύς λόγω σωματικής δομής, αλλά με καλή αίσθηση του χώρου κι επαφή με τη μπάλα, ήρεμος, έμπειρος. Δίπλα του θα είχε κλειδώσει ήδη ο Σισέ τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αλλά ο Σενεγαλέζος παραμένει επιρρεπής στο εύκολο λάθος. Μπορεί για 89 λεπτά να είναι συγκεντρωμένος, ένα να... ξεχαστεί και να γίνει η ζημιά, όπως στη φάση του 4-0 από την Αϊντχόφεν.

Για τον Μιράντα, ναι μεν το πρόσημο ως τώρα δεν είναι θετικό, αλλά ο κόουτς δεν δείχνει να τον έχει "κάψει". Καταλαβαίνει ότι είναι αργός, ότι τρώει εύκολα... πλάτες από ομάδες που παίζουν γρήγορα, κυρίως στην κόντρα, αλλά είναι καλός με τη μπάλα, συνεπής τακτική, άρα ακόμη η δική του περίπτωση είναι υπό εξέταση...

Ο "ΦΕΤΦΑ" ΤΟΥ... ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Από τη μέση και μπροστά, ο Λάζαρος έχει μπει καλά στην προετοιμασία και συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, ο "Φέτφα" έχει αποδώσει καλύτερα ως 10άρι παρά ως ακραίος. Γνώμη του τεχνικού τιμ είναι ότι ο Γιάννης θα αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμος κυρίως στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, στα οποία ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του πολλές κλειστές άμυνες.

Ο Ποντένσε έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, αλλά... Ο μικρόσωμος Πορτογάλος φαίνεται ότι ξέρει καλά τα μυστικά της μπάλας, είναι γρήγορος σε πόδια και μυαλό, πάει με επιτυχία στο ένας με έναν, έχει στο μυαλό του πρώτα την πάσα και μετά την ντρίμπλα. Αν και ακόμη έχει νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, στον κόουτς αρέσει ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί και στο ανασταλτικό σκέλος.

Τέλος, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ παρότι πολλοί και για πολύ τον είχαν... φευγάτο δεν δείχνει διάθεση να το κουνήσει. Δεν συμπεριφέρεται δηλαδή ως ένας παίκτης που θέλει να φύγει, αλλά περισσότερο ως παίκτης που θέλει να μείνει και να συνεχίσει την καλή περσινή σεζόν. Επιβεβαιώνει έτσι το ρεπορτάζ που σας μεταφέραμε πριν από μερικές ημέρες, πως μόνο αν προκύψει κάτι σούπερ θα το κουνήσει ο Ιρανός από τον Πειραιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK